سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۱:۳۸

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۱:۳۸

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

همین فردا هم خیلی دیر است!

حل بحرانهای درون جامعه ایران در گرو پیشنهاد چند وزیر و وکیل عاقل و خوب و در گرو حل مناسبات جناحهای سیاسی درون حاکمیت نیست، بلکه در گرو حل درخواستهای انباشته شده مردم ایران است که ریشه ٣٤ ساله دارد. چرخه تولید صنعتی از نفس افتاده است، کشاورزی کشور نابود شده است.علیرغم درآمد بسیار زیاد از فروش نفت که به دلیل ازدیاد مقطعی قیمت آن صورت گرفت، میلیاردها بدهی به بانک جهانی را دیگر کسی انکار نمی کند.


مراسم تحلیف یازدهمین دوره ریاست جمهوری ایران انجام شد و در پایان آن اسامی وزرای پیشنهادی او نیز اعلام شدند. اعضای کابینه دولت آقای حسن روحانی، پس از تصویب اعتبار نامه های آنان توسط مجلس شورای اسلامی، آغاز بکار خواهند کرد. گفتنی است که مدت کوتاهی بعد از انتخابات، گمانه زنی ها در مورد وزرا، معاونان و مشاوران دولت جدید آغاز شد که اغلب این گمانه زنی ها، هدایت شده از مکانهای خاصی بودند که نقش کمیته های فشار را بازی می کنند.

در کشور ما دردها و آرزوهای انباشته شده تاریخی مردم در بهمن ماه سال ١٣۵٧ فرصت بروز پیدا کردند که غالباً در راهپیماییها و تظاهرات روز های انقلاب، در شعارهای مردم تجلی مینمودند. اما از همان آغاز استقرار جمهوری اسلامی ایران تا به امروز، که ٣۴ سال از آن شور و شعف و آرزوها می گذرد، مسئولان “نظام” جز با فرصت سوزیها، خیالبافیها و ارائه برنامه های ناکارآمد و ضد منافع ملی، هیچ پاسخ مناسبی برای تقاضاهای بدیهی مردم نداشته اند و همواره دست رد به درخواستهای رو به تزاید عادلانه مردم این کشور زده اند و تا به امروز قادر به ارائه راه حل برونرفت کشور از بحرانهای مالی، سیاسی و حقوقی که خود مسبب آنها هستند نشده اند، بلکه در مقابل درخواستهای به حق مردم، جز تحقیر و توهین و خشونت هر چه بیشتر، پاسخی نداده اند.

در حالی که ما هم میتوانستیم از تاریخ بیاموزیم و از فرصتها استفاده کنیم: انتخابات دموکراتیکی متکی به آرای مردم داشته باشیم، زنان و مردان برابرحقوق، حضور احزاب، مطبوعات آزاد، رعایت حقوق شهروندی، و اقوام و اقلیتهای دینی بدون ترس از دخالتهای دولتی داشته باشیم. نودینی و بیدینی، بازگشت از دینی به دین دیگر جرم نباشد. سایه سیاست بر امور عقیدتی مردم سنگینی نداشته باشد. حوزه دین از نهاد دولت و سیاستگذاری تفکیک شده باشد. رابطه کشور ما با همسایه ها بر اساس احترام متقابل باشد، سیاستمداران کشورها، از سیاستمداران کشور ما، افراد یاوه گو و پریشان احوال در خاطره خود نداشته باشند. با دنیا سر جنگ نمی داشتیم، پرچم سوزی، زنده باد و مرده باد علیه دیگر کشورها بر پا نمی کردیم. قانونگرایی و حرمت به آن تبلیغ می شد. میلیونها ایرانی راه مهاجرت پیش نمی گرفتند یا  رغبت بازگشت آنان به کشورشان بدون اما و اگر فراهم می شد و این اعتماد بوجود می آمد تا از سرمایه ایرانیان خارج کشور که به ۵٠٠ هزار میلیارد دلار بالغ می شود، در آبادانی کشور استفاده بهینه صورت گیرد. احزاب سیاسی بر اساس سهم و وزن خود در اداره امور کشور سهیم می شدند. متخصصین و پژوهشگران در فراغت کافی تصمیم به چگونگی ترمیم و نوسازی زیرساختهای ویران شده کشور می نمودند و هزینه اداره کشور را از شرایط تولید تک محصولی نجات می دادند. تراز صادرات و واردات را عادلانه برنامه ریزی می کردند. برای کمتر کردن حجم بدهیهای ایران به بانک جهانی و دیگر موسسات بین الملللی راه برونرفت ارائه می داند. دخالت در حریم خصوصی مردم به هر بهانه و هر شکل ممنوع می گردید و دفاع از حقوق شهروندی اهالی کشور مورد توجه جدی قرار می گرفتند. قانون حجاب و پوشش اجباری در کار نبود. بهداشت و درمان، حقوق کودکان، بیمه های همگانی، حقوق کار و بازنشستگی و از کارافتادگی تعریف می شدند. آموزش کودکان و نو جوانان اجباری می شد و مورد حمایت قرار می گرفت. از هنرمندان، چهره های ماندگار علم و سیاست پشتیبانی به عمل می آمد. به ورزش و توسعه امکانات ورزشی توجه جدی مبذول می شد. به نقش انرژی و به موقعیت کشور آفتاب خیز و بادخیز ایران توجه می گردید و برای بهره وری از انرژی غیر فسیلی سرمایه گذاری می گردید. سیاست حفاظت از منابع آبی، محیط زیست و کویر زدایی در کشور بطور جدی مورد توجه قرار می گرفت…

امروز همه آنهایی که از گوشه و کنار توصیه می کنند که نباید توقع زیادی از دولت جدید داشت و فشار زیادی به آن وارد آورد و از اینجا و آنجا تقاضای یک وزیر کشور خوب، یک وزیر ارشاد خوب و یک وزیر زن هم برای برخی پرنسیبها، در مطبوعات مطرح می کنند، بهتر است چشم بگشایند و ببینند که ما در قرن بیست و یکم هستیم و دو دانگی هم از آن گذشته است. حل بحرانهای درون جامعه ایران در گرو پیشنهاد چند وزیر و وکیل عاقل و خوب و در گرو حل مناسبات جناحهای سیاسی درون حاکمیت نیست، بلکه در گرو حل درخواستهای انباشته شده مردم ایران است که ریشه ٣۴ ساله دارد. چرخه تولید صنعتی از نفس افتاده است، کشاورزی کشور نابود شده است.علیرغم درآمد بسیار زیاد از فروش نفت که به دلیل ازدیاد مقطعی قیمت آن صورت گرفت، میلیاردها بدهی به بانک جهانی را دیگر کسی انکار نمی کند. ارزش پول ملی به نابودی گرایید، معاملات کلان در کشور بر اساس ارز خارجی “دلار” و “ایرو” و دیگر ارزها انجام می گیرد. ظاهرا آشکار شدن این مناسبت دیگر قبحی هم ندارد و دولتمدارانی که زمانی نقش اقتصاد را نفی می کردند، امروز شام و ناهار و خرج و برج دید و بازدیدهایشان را با ارز خارجی محاسبه می کنند.

ایران کشور بحرانها است و تاکید می کنم که بدون حضور احزاب، مطبوعات آزاد، تشکلهای صنفی و مدنی و بدون یک انتخابات دموکراتیک با نظارت بین المللی، کشور ما از فشارهای سنگین این همه بحران انباشته شده داخلی و خارجی کمر راست نخواهد کرد. بازسازی همه این مناسبت تخریب شده و از کار افتاده نیر با حضور ولایت فقیه امکانپذیر نخواهد بود و هر روز که این ضرورت مهم به تاخیر می افتد، بازگشایی گره تاریخی آن هم مشکلتر و پرهزینه تر خواهد بود. بی شک همین فردا هم خیلی دیر خواهد بود.

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد, ۱۳۹۲ ۹:۱۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴