شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۸

شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۸

يک نیمه‌روز
بوق ماشین آتش‌نشانی در همه جا پیچیده بود اما معلوم نبود که ماشین برای رسیدن به شعله‌های آتش چگونه می‌تواند راه خود را باز کند. راننده تاکسی با مسافری بر...
۳ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزير؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد
دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا،...
۲ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
دادخواهی و صلح
روز يک‌شنبه گذشته، 27 آبان‌ماه سال 1403 خورشيدی با عنوان دادخواهی و صلح و به‌یاد هزاران فرزند جان‌باختۀ ميهن و با تاکيد بر دادخواهی، خشونت‌پرهيزی و صلح‌طلبی در سامانه زوم...
۱ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: کارآنلاين
نویسنده: کارآنلاين
دنیایِ واژگون
کتاب در حافظه شهر فراموش شده‌ / و به انتها نزدیک / دنیا تعادلش را در نقطه لغزانی دنبال می‌کند / موریانه‌ها / به جانِ کتاب‌ها افتادند / شب است،...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟
کارنامه اقتصادی، ژئوپولتیکی، اجتماعی، زیست محیطی و فرهنگی فاجعه آمیز حکومت در برابر همگان قرار دارد. حکومت دینی حتا در ماموریت معنوی خود هم شکست بزرگی خورده و مناسک و...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سعید پیوندی
نویسنده: سعید پیوندی
تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما
امروز بیش از پیش لازم است که جریانات چپ، ملی و دموکرات صفوف خود را به هم نزدیک کرده و مانع گرایش به سمت راست و جریانات برانداز شوند. هیچ...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
وریشه مرادی
وريشه مرادی دوران دانشجویی از فعالان ان‌جی‌او های شهر سنندج و از قهرمانان رزمی‌کار استان کوردستان و یکی از بنیان‌گزاران انجمن مبارزه با اعتیاد شهر سنندج بود.
۲۸ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه

“حزب چپ ایران (فدائیان خلق)” گامی به سوی همبستگی در جنبش کارگری

بە جرات و بە استناد بە تجربیات تاریخی می توان مدعی شد کە بسیاری از معضلات کنونی جامعە ما محصول سرکوب و پراکندگی چپ است. بنا بر این تا زمانی کە نیروی چپ پراکندە بماند، وضعیت زحمت کشان هم بدتر خواهد شد. ما چپ ها نمی توانیم کارگران را بە سازمانیابی و همبستگی فرا بخوانیم و در همان حال خود مان بە بهانە های عمدتا واهی از اتحاد و حدت طفرە برویم، و در تفرقە و پراکندگی بسر ببریم. طبقە کارگر بدون مشارکت وسیع سازمان یافتە در امور سیاسی قادر بە دفاع از حق و حقوق خود نیست و شرکت موثر در امور سیاسی مستلزم داشتن حزب و تشکیلات قوی و فراگیرێ است کە بخواهد و بتواند از منافع و حقوق کارگران و عموم زحمت کشان دفاع و برای آن مبارزە نماید.

در هفتە گذشتە در یک کنگرە ٣ روزە کە از ١٠ تا ١٢ فروردین در شهر کلن آلمان برگزار شد، سه تشکل چپ مرکب از سازمان اتحاد فداییان خلق ایران – طرفداران وحدت، سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) و کنشگران چپ، بهم پیوستند و حزب جدیدی بنام، حزب چپ ایران (فداییان خلق) را بنیان نهادند. و گامی به سوی ایجاد همبستگی در میان نیروهای چپ در شرایط بسیار حساس کنونی برداشتند. این وحدت از جهات مختلفی حائز اهمیت است، زیرا در شرایطی صورت می گیرد کە اعتراض ها و مبارزات کارگران و زحمت کشان به طرز بی سابقەای جریان دارد و مبارزه سایر گروە های اجتماعی نیز در ماە های اخیر دم بە دم رو بە فزونی نهادە و تغییر را بە یک امر قابل اجتناب تبدیل کرده است. از طرف دیگر در اوج اعتراض های فراگیر و نارضایتی شدیدی کە از هر سو علیە حکومت جریان دارد، در حالی کە نیروهای فرصت طلب، راست و پوپولیست در صدد بهرە برداری از این اعتراض ها و کانالیزە کردن این جنبش در جهت اهداف و امیال خود را دارند، متاسفانە اما نیروهای چپ هم چنان در پراکندگی به سر می برند و تاسف بارتر آن کە هنوز کمتر تمایلی بە اتحاد و وحدت با هم نشان می دهند و ضرورت اتحاد و وحدت در بزنگاە حساس و تاریخی کنونی را درک نمی کنند و یا تلاش جدی برای آن انجام نمی دهند و هرکدام شان گمان می برند کە گویا بە تنهایی می توانند مهر و نشانشان را بر جنبش بکوبند!

به همین لحاظ تصمیم بە وحدت توسط این سە سازمان در چنین شرایطی تصمیمی خردمندانە، مسئولانە و شجاعانە و قابل ارج است و شاید به همین دلیل است کە بازتاب وسیعی پیدا و موافقان و مخالفانی شروع به تایید یا نقد آن کرده اند. مقصود از وحدت و تشکیل “حزب چپ ایران (فداییان خلق)” البتە این نبودە و نیست کە صرفا بخشی از فداییان و سازمان های فدایی منشعب شدە را بە وحدت برساند، غرض ایجاد ظرفی برای متحد کردن هرچە بیشتر سازمان ها و منفردین چپ و پاسخ دادن بە یک نیاز عاجل تاریخی است.

همان طور کە گفتە شد، اعتراض های کارگری و مردمی هم اکنون در اوج خود قرار دارند، با این حال این عتراض ها و مبارزات نتیجە مطلوب را هنوز به طور کامل  در پی نداشته است.

کارگران اعتصاب های طولانی بە راە می اندازند، راهپیمایی و تظاهرات بر پا می کنند، جادە ها را مسدود و بە تغییر قانون کار و غارت دارایی های تامین اجتماعی، و…اعتراض می کنند، خواهان افزایش دستمزد می شوند و حق آزادی تشکل فریادمی زنند … ولی کمتر موفق می شوند بە خواستە هایشان برسند. این ها همە بیشتر بە خاطر این است کە سازمان های چپ را کە مدافع اصلی کارگران و سایر گروەهای اجتماعی حق طلب هستند، پس از سرکوب هنوز نتوانستەاند بر تفرقە و تشتی کە بین شان هست فایق آیند. اگر چپ متحد و نیرومند بود، یقینا اعتراض ها و مبارزات زحمت کشان نتیجە بخش تر و وضعیت زحمتکشان بە مراتب بهتر از این بود کە الان شاهد آن هستیم.

فساد و سرکوب و سوء استفادە و چپاول و غارت سرمایە های کشور نیز حتما کمتر می شد. همین امروز ١٨ فروردین، علی خدایی نمایندە فرمایشی و فریبکار کارگران در شورای عالی کار، کە سال هاست نقش شریک دزد و رفیق قافلە را بە عهدە دارد، خبر از تعلل در ابلاغ بخشنامە (افزایش) دستمزد و پذیرفتە نشدن افزایش ١٢ درصدی دستمزد غیر حداقل بگیران را داد. دولت و کارفرمایان حاضر بە اجرای توافقات شان نیستند، چرا کە اعتراض ها بە رغم گستردگی پراکندە و طبقە کارگر و سازمان های کارگری در تفرقە و پراکندگی قرار دارند. در اوایل انقلاب اما وضعیت بر عکس بود. چرا کە شوراها و سندیکا ها و احزاب چپ نیرومند بودند، با وجود بیکاری گستردە، شورای انقلاب برای کاستن از نفوذ احزاب چپ در میان کارگران خودش دستمزدها را بالا برد، سود ویژە را ابقا و حق اولاد و مسکن  برای کارگران تعیین کرد و دولت با بهتر کردن قانون کار موافقت کرد. اما پس از سرکوب احزاب و سندیکاها و شوراهای کارگری، افزایش دستمزد متوقف شد، سود ویژە قطع شد و تعرض همە جانبە بە حقوق کارگران آغاز و شتاب گرفت. تصویب نخستین قانون کار جامع ایران در سال ١٣٢۵ کە در زمان خود بسیار مترقی هم بود نیز دقیقا محصول وجود حزب تودە ایران و شورای متحدە مرکزی بود کە توانستە بودند بیشتر نیروی چپ و کارگران را سازمان و مبارزات کارگران را جهت دهند و حمایت گروەهای اجتماعی مترقی از کارگران را تامین نمایند.  

تجربە سایر کشورها نیز بە همین گونە است. اکنون نیز محال است کە کارگران و زحمت کشان بدون یک چپ نیرومند و فراگیر کە هم پشتیبان آنها باشد و هم بتواند نقش حلقە واسطە بین جنبش کارگری و سایر جنبش های اجتماعی را داشتە باشد، وضعیت فلاکت بارکنونی شان را دگر گون کنند. “حزب چپ ایران (فداییان خلق)” مصمم است کە این وظیفە را بە عهدە بگیرد. بە جرات و بە استناد بە تجربیات تاریخی می توان مدعی شد کە بسیاری از معضلات کنونی جامعە ما محصول سرکوب و پراکندگی چپ است. بنا بر این تا زمانی کە نیروی چپ پراکندە بماند، وضعیت زحمت کشان هم بدتر خواهد شد. ما چپ ها نمی توانیم کارگران را بە سازمانیابی و همبستگی فرا بخوانیم و در همان حال خود مان بە بهانە های عمدتا واهی از اتحاد و حدت طفرە برویم، و در تفرقە و پراکندگی بسر ببریم. طبقە کارگر بدون مشارکت وسیع سازمان یافتە در امور سیاسی قادر بە دفاع از حق و حقوق خود نیست و شرکت موثر در امور سیاسی مستلزم داشتن حزب و تشکیلات قوی و فراگیرێ است کە بخواهد و بتواند از منافع و حقوق کارگران و عموم زحمت کشان دفاع و برای آن مبارزە نماید. “حزب چپ ایران (فداییان خلق)” می خواهد چنین حزبی شود. از این حزب حمایت و بە این حزب بپیوندید!

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردین, ۱۳۹۷ ۱۱:۱۹ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام زنی را در بیابان‌های خشک، بی ریالی در مشت؛ راه می‌جست. به‌جایی که نمی‌دانست کجاست.

مطالعه »
بیانیه ها

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

یک نیمه‌روز

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادخواهی و صلح

دنیایِ واژگون

مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟

تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما