ده نفراز ثروتمندترین افراد جهان درطول این بیماری همه گیر،دارایی خود را دو برابر کردند. شکاف بین فقیروغنی بیشترشده است. طبق گزارش آکسفام، ثروت ده ثروتمندترین مرد در طول این همه گیری به ۱.۵ تریلیون دلار افزایش یافت. وجود نابرابری های اجتماعی و همچنین، بحرانی مانند کرونا، برای میلیاردرها، دورانی طلایی است که به ثروت شان افزوده می شود.
ثروت ابرثروتمندان سریعتر از همیشه در حال رشد است و برخی حتی به فضا سفر می کنند: آکسفام معتقد است که همه گیری کرونا نابرابری های اجتماعی را تشدید کرده است. بر اساس گزارشی که سازمان کمک به توسعه کمی پیش از آغاز کنفرانس دیجیتالی مجمع جهانی اقتصاد مجازی ارائه کرد، در حالی که دارایی ده میلیاردر ثروتمند دو برابر شده است، بیش از ۱۶۰ میلیون نفر در فقر به سر می برند.
در آلمان نیز تمرکز ثروت رو به افزایش بوده است. بر اساس گزارشی با عنوان “نابرابری می کشد” در آلمان، ده فرد میلیاردر، ثروت انباشته خود را از ۱۴۴ میلیارد دلار به حدود ۲۵۶ میلیارد دلار افزایش داده اند. این افزایش حدود ۷۸ درصدی است.
مالیات بر ثروت در مبارزه با نابرابری مطالبه شد
به نقل ازمانوئل اشمیت، سخنگوی آکسفام.” وحود نابرابری های اجتماعی وهمچنین، بحرانی مانند کرونا، برای میلیاردرها،دورانی طلایی است که به ثروت شان افزوده می شود. دولتها میلیاردها دلارازمالیات های مردم را به اقتصاد تزریق کردهاند، اما سود بیشترآن، نصیب افرادی شده است که ازافزایش قیمت سهام بیشترین سود را میبرند.”
آکسفام، از دولتهای سرتاسر جهان خواست تا مالیات سنگینتری بر شرکتها و افراد فوق ثروتمند برای تأمین مالی خدمات اجتماعی اساسی، تضمین عدالت جهانی در ایمنسازی و همسو کردن اقتصاد با منافع عمومی، اعمال کنند. بر اساس گزارش آکسفام، بیش از سه میلیارد نفر در حال حاضر دو دوز از واکسن علیه کووید-۱۹ مصرف کردهاند، اما تنها حدود نه درصد از مردم در کشورهای کمدرآمد حداقل یک دوز از این واکسن را دریافت کردهاند. دراین بیانیه آمده است: “میلیونها نفر از مردمی که میتوانستند نجات یابند، به دلیل توزیع ناعادلانه واکسنها در اثر همهگیری و پیامدهای آن جان خود را از دست دادهاند. واکسن ها باید به عنوان یک کالای عمومی در نظر گرفته شوند، تا حدی به این دلیل که دولت ها توسعه آنها را با مقادیر زیادی پول مالیات تامین کرده اند”.
آکسفام آلمان از دولت فدرال خواست تا شرکت ها و افراد بسیار ثروتمند را بیشتر مسئول بداند. مالیات بر ثروت باید دوباره برقرار شود و مالیات یکباره بر دارایی های بسیار بزرگ مورد نیاز است. حفاظت از ثبت اختراع برای واکسنهای کووید-۱۹ باید به حالت تعلیق درآید. کنفرانس سالانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس که برای این هفته برنامه ریزی شده بود، به دلیل شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاد. در عوض، این بنیاد سیاستمداران برتر را به صورت دیجیتالی گرد هم می آورد، بنابراین صدراعظم اولاف شولز می خواهد روز چهارشنبه سخنرانی کند. به گفته آکسفام، این یک “سازمان توسعه و کمک های اضطراری” بین المللی است که مردم را در سراسر جهان بسیج می کند تا با تلاش های خود بر فقر غلبه کنند. برای این منظور، ۲۱ سازمان آکسفام در کنار۴۱۰۰ شریک محلی در ۹۰ کشور جهان همکاری کردند.
زیرنویس:
*- آکسفام”Oxfam “، یکی ازبزرگترین سازمان های امداد و توسعه در جهان است و با بیش از۷۵ سال تجربه، با فقر شدید و نابرابری های اجتماعی مبارزه می کند.این سازمان به همراه ۴۱۰۰ سازمان همکار و شریک دیگر، در۹۰ کشور فعال می باشد.
سه شنبه ۲۸ دی ماه ۱۴۰۰- ۱۸ ژانویه ۲۰۲۲
منبع: مجله آلمانی “Spiegel”