چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۳:۰۸

چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۳:۰۸

بازجویی‌های بیژن جزنی
ما در گذشته بارها دیدیم که در جایی که مبارزات سیاسی مردم به حدی می‌رسد که امکان دریافت حقوق ثابتی برای آن‌ها می‌کند و به‌اصطلاح، به‌صورت یک نیروی سیاسی دائمی...
۲۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: فصلنامه «مطالعات تاریخی» در شماره ۵۷ - تابستان ۹۶،
نویسنده: فصلنامه «مطالعات تاریخی» در شماره ۵۷ - تابستان ۹۶،
از هُولوکاست تا غَزه,بازاندیشی در « تَکینگی شَر» و مسئولیت انسانی
اکنون پرسشی تلخ و دردناک پیش می‌آید: آیا تجربه‌ی تاریخی یهودیان اروپا، که در حافظه جمعی بشریت به عنوان نماد «تکینگی شر» ثبت شده، اکنون خود به ابزاری برای توجیه...
۲۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
همۀ آن‌ها برای من خاطره‌اند!
شکی نیست که خود دیکتاتوری شاه عامل بسیار مهمی بود. تا زمانی که امکان فعالیت علنی وجود داشت، ما در همه‌ی آن‌ها فعال بودیم و بحث‌هایی هم می‌شدند. اما وقتی...
۲۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: مجید کیانزاد
نویسنده: مجید کیانزاد
به مناسبت پنجاهمین سالگرد گلوله‌باران بیژن جزنی و یارانش
ساواک مطابق معمول، با وقاحتی تمام، مدعی شد که این افراد در جریان فراری نافرجام هدف گلوله قرار گرفته‌اند. اما مدارک و شواهد موجود، و بعدها اسناد رسمی خود ساواک،...
۲۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: مهرزاد وطن آبادی
نویسنده: مهرزاد وطن آبادی
دفاعیات حسن ضیا ظریفی در بیدادگاه نظامی – بخش دوم
اکنون بیش از هر زمان دیگری، قلبم سرشار از محبت و عاطفه‌ی نیرومندی‌ست که به همه مردان و زنان هم‌وطنم که در این سرزمین پهناور پراکنده‌اند، پیوند می‌دهد. من، اگرچه...
۲۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
دفاعیات حسن ضیا ظریفی در بیدادگاه نظامی – بخش نخست
در یک مصاحبه کتبی که با من انجام شد، صراحتاً نوشتم: که مهم‌ترین مسئله در کشور، مسئله آزادی و دموکراسی است. پیشرفت و ترقی واقعی مملکت، تکامل واقعی جامعه ایرانی،...
۲۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
چرا علیه حجاب شوریدم
این کتاب را مینویسم تا همه بدانند که تحت حاکمیت جمهوری اسلامی، زنان چگونه زیستند. مینویسم تا آیندگان و فرزندان مان دستاوردهای آمیخته با رنج و خون ما را پاس...
۲۵ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

نویسنده: بدرتتین بلوکباسی Bedrettin Bölükbasi

دادگاه کیفری جهانی در لاهه حکم بازداشت نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و گالانت وزیر دفاع سابق اسرائیل را صادر کرده است.

ایالات متحده حکم بازداشت نتانیاهو را محکوم می کند – دولت هلند از این تصمیم حمایت می کند. در همین ارتباط, عصر امروز, سخنگوی دولت آلمان نیزدر یک مصاحبه خبری با کانال ZDf تایید کرد که این حکم در آلمان اجرا می شود.کشورهای دیگر مانند فرانسه از دادگاه کیفری حمایت کردند.

هلند در صورت ورود بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به خاک این کشور، او را دستگیر خواهد کرد. کاسپار ولدکمپ، وزیر امور خارجه در پارلمان لاهه گفت: حکم بازداشت صادر شده از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو اجرا خواهد شد. این امر در مورد جوآو گالانت، وزیر دفاع سابق اسرائیل و محمد دیاب ابراهیم المصری، فرمانده نظامی حماس نیز صدق می کند. دادگاه همچنین حکم بازداشت آنها را صادر کرد. در همین حال، ایالات متحده تصمیم دادگاه را به شدت محکوم کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، سخنگوی شورای امنیت ملی روز پنجشنبه در واشنگتن گفت: واشنگتن عمیقا از عجله دادستان برای صدور حکم بازداشت و اشتباهات رویه ای نگران کننده که منجر به این تصمیم شد، نگران است.

بورل درباره حکم بازداشت نتانیاهو: طرف‌های قرارداد موظف به اجرای این تصمیم هستند
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از همه کشورهای عضو خواست تا به حکم بازداشت بین‌المللی علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و سایر طرف‌های مسئول احترام بگذارند. بورل در امان پایتخت اردن گفت که تصمیم دادگاه کیفری بین المللی (ICC) در لاهه از نظر قانونی لازم الاجرا است. به عنوان طرف های متعاهد، همه کشورهای اتحادیه اروپا “مسلط به اجرای تصمیم دادگاه هستند”.

دیوان کیفری بین‌المللی قبلاً حکم بازداشت نتانیاهو و همچنین یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق اسرائیل و محمد دیف، رئیس نظامی سازمان رادیکال فلسطینی اسلامی حماس را صادر کرده بود. دادگاه کیفری آنها را به جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی در جنگ خاورمیانه متهم می کند.

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان، پیش از این درخواست بازداشت کریم خان، دادستان کل، در ماه مه را محکوم کرده بود و آن را “پوچ و شرم آور” خواند. او به صراحت گفته بود که در صورت سفر نتانیاهو به مجارستان نمی‌خواهد آن را اجرا کند. اوربان روابط نزدیکی با رئیس دولت اسرائیل دارد. علاوه بر مجارستان، جمهوری چک و اتریش قوی‌ترین حامیان اسرائیل در اتحادیه اروپا هستند، حتی بیشتر از آلمان.

دادگاه کیفری جهانی حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کرد
گزارش اول: لاهه – دادگاه کیفری بین‌المللی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، جوآو گالانت، وزیر دفاع سابق رژیم صهیونیستی و محمد دیاب ابراهیم المصری، رهبر گروه تروریستی حماس را صادر کرد. قضات لاهه در ماه می با درخواست کریم خان، دادستان ارشد موافقت کردند. نتانیاهو و گالانت از ۸ اکتبر ۲۰۲۳ مظنون به جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در نوار غزه هستند.

حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت: همچنین تصمیم درباره مقام حماس
دادستان ارشد ” کریم خان ” ماه‌هاست که درباره جنایات جنگی ادعایی در جنگ غزه تحقیق می‌کند. اسرائیل علیه درخواست حکم بازداشت شکایت کرده بود. داوران این موضوع را رد کردند. المصری رهبر حماس معروف به دیف از ۷ اکتبر به دلیل جنایات جنگی احتمالی و جنایت علیه بشریت تحت تعقیب است. گفته می شود که وی در بمباران اسرائیل در نوار غزه کشته شده است. با این حال، هیچگاه هیچ تایید رسمی در مورد مرگ او وجود نداشت.

دادگاه دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

دادگاه کیفری جهانی هیچ مصونیتی را برای سران دولت یا دولت به رسمیت نمی شناسد. در اوایل سال ۲۰۲۳، این کشور حکم بازداشت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را به دلیل جنایات جنگی احتمالی در اوکراین صادر کرد. دادگاه مستقر در لاهه توانایی اجرای حکم بازداشت را ندارد. اما ۱۲۴ کشور عضو آن – از جمله آلمان – موظفند افراد تحت تعقیب را به محض حضور در قلمرو خود دستگیر کنند. این به شدت گزینه های سفر را برای کسانی که به دنبال آن هستید محدود می کند.

بسیاری از انتقادهای بین المللی در مورد این حکم بازداشت: علیه دادستان ارشد دادگاه لاهه,کریم خان می باشد
درخواست دادستان کل برای صدور حکم دستگیری در سطح بین المللی شوک ایجاد کرد. بسیاری از کشور ها نظرات حقوقی خود را در این مورد به دادگاه ارائه کرده بودند. قضاتدادگاه, هنگام تصمیم گیری, درخواست ها را مورد بر رسی قرار داده بودند. نه آمریکا و نه اسرائیل دادگاه جنایی را به رسمیت نمی شناسند. اما سرزمین های فلسطینی یک کشور متعاهد هستند, به این مفهوم که بخش هایی از این کشور هنوز درتصرف اسرائیل است, به همین دلیل , این دادگاه قبلاً در سال ۲۰۲۱ تشخیص داده بود که بر مناطقی که از سال ۱۹۶۷ توسط اسرائیل اشغال شده بود نیز صلاحیت قضایی دارد.

در ماه می، نتانیاهو دادستان کریم خان را «یکی از یهودی ستیزان بزرگ عصر مدرن» خواند. مهم‌ترین متحد اسرائیل، ایالات متحده آمریکا نیز علیه این حکم بازداشت صحبت کرد. کشورهای دیگر مانند فرانسه از دادگاه کیفری حمایت کردند.

تحقیقات دیوان کیفری بین المللی مستقل از روند جاری در مورد خشونت در نوار غزه در دادگاه بین المللی دادگستری است. این عالی ترین دادگاه سازمان ملل متحد که مقر آن نیز در لاهه است، می خواهد اختلافات بین دولت ها را حل و فصل کند. آفریقای جنوبی از اسرائیل به دلیل نسل کشی در این دادگاه شکایت کرده بود.

 

منبع: https://www.fr.de/politik/israel-krieg-hamas-netanjahu-gallant-terror-haftbefehl-deif-gazastreifen-kriegsverbrechen-zr-93424800.html

 

 

تاریخ انتشار : ۲ آذر, ۱۴۰۳ ۲:۳۶ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

1 Comment

  1. محمود کرد گفت:

    خبری بسیار خوب برای بشریت صلح دوست و ترقیخواه ، اگر چه به لحاظ ابعاد نفوذ صهیونیزم در جهان کنونی ، بنظر نمی‌رسد در چشم اندازهای چنین اقدامی متحقق شود ، اما حصول چنین تصمیمی در شرایط کنونی یک دستاورد باارزش است ، در پایان جا دارد از ترجمه بسیارخوب و فصیح رفیق کاویانی یادکرد که خواندن این نوشته را لذت بخش کرد ، دست مریزاد.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها

در شرایط کنونی، خطر بروز جنگ و تبعات ویران‌گر آن تهدیدی جدی برای ایران در کلیت خود و بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی آن است. ما ضمن محکوم کردن تهدید به جنگ و دامن زدن به ناامنی و درگیری‌های منطقه‌‌‌‌ای، به جمهوری اسلامی نیز هشدار می‌دهیم که نیاز ژئوپولیتیک ایران و منطقه ورود هرچه صریح‌تر و مسئولانه‌تر به روند مذاکره برای دستیابی به صلحی پایدار است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها

در شرایط کنونی، خطر بروز جنگ و تبعات ویران‌گر آن تهدیدی جدی برای ایران در کلیت خود و بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی آن است. ما ضمن محکوم کردن تهدید به جنگ و دامن زدن به ناامنی و درگیری‌های منطقه‌‌‌‌ای، به جمهوری اسلامی نیز هشدار می‌دهیم که نیاز ژئوپولیتیک ایران و منطقه ورود هرچه صریح‌تر و مسئولانه‌تر به روند مذاکره برای دستیابی به صلحی پایدار است.

مطالعه »
پيام ها

پیام تبریک سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به‌مناسبت پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در صعود به جام جهانی!

با کمال تاسف روی‌کرد سیاسی مقابله با ایران از سوی برخی کشورهای ذی‌نفوذ در جهان در کنار تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه علیه کشور ما، مانعی عمده در برابر برگزاری دیدارهای دوستانه در مقابل تیم‌های قوی جهان، حتی امکان برگزاری اردوهای آمادگی، و وجود تجربهٔ بازی در این سطح برای ملّی‌پوشان ایران است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بازجویی‌های بیژن جزنی

از هُولوکاست تا غَزه,بازاندیشی در « تَکینگی شَر» و مسئولیت انسانی

همۀ آن‌ها برای من خاطره‌اند!

به مناسبت پنجاهمین سالگرد گلوله‌باران بیژن جزنی و یارانش

دفاعیات حسن ضیا ظریفی در بیدادگاه نظامی – بخش دوم

دفاعیات حسن ضیا ظریفی در بیدادگاه نظامی – بخش نخست