سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۹ اسفند, ۱۴۰۴ ۱۷:۲۸

جمعه ۲۹ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۸

تاملی بر دولت ملی

امروز روز ملی نروژ است و مردمان این کشور آن را جشن می گیرند. روز ملی بی گمان یکی از روزهای مهم در تاریخ کشورهاست.

اما آیا می دانیم کە دولت ملی یک پدیدە ٢٠٠ سالە است کە با انقلاب بورژوازی فرانسە شکل می گیرد و قبل از آن ما در فرم کنونی، دولت نداشتەایم؟

آیا می دانیم کە دولت ملی یک پدیدە طبیعی و ازلی نیست و مانند همە شکلهای دیگر سازماندهی اجتماع، یک پدیدە تاریخی است؟ بە بیانی دیگر، روزی بدنیا آمدە است و روزی هم خواهد مرد؟

امروز روز ملی نروژ است و مردمان این کشور آن را جشن می گیرند. روز ملی بی گمان یکی از روزهای مهم در تاریخ کشورهاست.

اما آیا می دانیم کە دولت ملی یک پدیدە ۲۰۰ سالە است کە با انقلاب بورژوازی فرانسە شکل می گیرد و قبل از آن ما در فرم کنونی، دولت نداشتەایم؟

آیا می دانیم کە دولت ملی یک پدیدە طبیعی و ازلی نیست و مانند همە شکلهای دیگر سازماندهی اجتماع، یک پدیدە تاریخی است؟ بە بیانی دیگر، روزی بدنیا آمدە است و روزی هم خواهد مرد؟

آیا می دانیم کە بنام دولت ملی و منافع آن، چە منابعی بە دفاع ملی اختصاص دادە می شود؟ تنها در آمریکا بودجە نظامی این کشور (آنچە کە عیان است). بالغ بر ۸۰۰ میلیارد دلار است! (فعلا بودجە بخش امنیت داخلی را ول کنیم!) اگر آمار کشورهای دیگر را هم بیافزایم، عمق فاجعە نظامیگری بشر بنام دولت ملی بیشتر عیان می شود، و این در حالیست کە جمعیت بسیار کثیری از مردمان روی کرە زمین در فقر و بدبختی بسر می برند.

آیا می دانیم کە بنام دفاع از منافع ملی همین دولت ملی، دو جنگ جهانی برافروختە شد و طی آن بیشتر از صد میلیون انسان قربانی شدند؟

و اکنون نیز بنام همین دولت، کشورها بە جنگ هم می روند، و صنایع نظامی، بخش مهمی از صادرات، واردات و اقتصاد کشورهاست.

و یکی از جنبەهای هزلی این گونە دولت این است کە بعنوان نمونە کشورها بە اسرائیل اسلحە صادر می کنند و بعد بخشی از همین درآمد را تحت عنوان کمکهای انسانی برای آوارگان فلسطینی می فرستند!

دولت ملی، اگر زمانی تاریخ بە آن برگردد، بیشتر بە آن خواهد خندید تا اینکە آن را نمونە والای سازماندهی اجتماعات بشری توصیف کند، حتی در یک مقطع تاریخی هم.

تاریخ انتشار : ۲۷ اردیبهشت, ۱۳۹۶ ۷:۰۴ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

جنگ علیه ایران را متوقف کنید!

هیئت سیاسی اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): ما خواستار توقف فوری بمباران‌ها و همچنین پایان‌یافتن حملات موشکی متقابل، برقراری آتش‌بسِ کامل و بدون قید و شرط در تمامی جبهه‌ها، و آغاز بی‌درنگ مذاکرات مستقیم، جامع و هدفمند میان طرف‌های درگیر، از جمله نمایندگان ایران و ایالات متحده آمریکا، هستیم. این مذاکرات، که ضرورتی انکارناپذیر دارند، باید تا دستیابی به توافقی پایدار ادامه یافته و به ایجاد تضمین‌های عینی و اجرایی برای جلوگیری از تکرارتجاوز، حفظ و صیانت از حاکمیت ملی و حفظ تمامیت ارضی ایران منجر شوند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

شکست مفتضحانه چهارشنبه سوری اسرائیلی علیرغم ترور لاریجانی و سلیمانی

این لحظه تاریخی که ایران از سر می گذراند، مشابه لحظه تاریخی ژوئن ۱۹۴۱ برای اتحاد شوروی است. دشمنی غدار که به قوانین هزاران ساله جنگ پایبندنیست، برای نابودی ایران به سراغ آن آمده است. به یاد داشته باشیم که در دهه ۱۹۳۰ در اتحاد شوروی، سرکوب ده ها برابر بیش از ابعاد نیم قرن اخیر در ایران صورت گرفته بود. اتحاد شورویِ ژوئن ۱۹۴۱ بسیار تنها بود. ارتش نازی عملا سراسر قاره اروپا را فتح کرده بود. هیچ نیرویی در مقابل ارتش هیتلر نمانده بود. این ارتش، در نخستین ماه ها، برق آسا تا دروازه مسکو پیش رفت. مابقی ماجرا، تاریخ است. نتانیاهو و ترامپ نیز مانند هیتلر قادر به درک قدرت ملتی که از خود دفاع می کند نیستند.

مطالعه »

یک جنایت جنگی ظالمانه بر طبق قوانین ناظر بر دریاها!

گودرز اقتداری: دانیل لامبرت یک دیپلمات سابق در سازمان ملل در این مورد چنین نوشته است: ” فرماندهان زیردریایی‌های نازی اغلب قایق‌های نجات، آب، غذا و مسیرهای ناوبری برای فرود آمدن به بازماندگان کشتی‌هایی که به آنها برخورد می‌کردند، می‌دادند. ایالات متحده بدون هیچ هشداری، امروز بیش از ۱۵۰ ملوان را کشت و سپس با سرعت فرار کرد. به معنای واقعی کلمه بدتر از نازی‌ها و یک جنایت جنگی ظالمانه.”

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

برای روزِ نو که می‌رسد

گزارش میدانی «شرق» از حال و هوای تهران و بازار تجریش در روزهای آخر سال: چراغِ خاموش «شب عید»

جنگ علیه ایران را متوقف کنید!

۲۷مین تحلیل هفته | موضع نیروهای سیاسی در قبال جنگ| رامین پرهام، فرخ نگهدار

جنگ؛ فشار مضاعف بر زندانیان با کمبود آب، غذا و خدمات درمانی در بسیاری زندان‌های کشور