سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۶ بهمن, ۱۴۰۴ ۲۰:۰۱

دوشنبه ۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۱

دیالوگ فرهنگی پیرامون برش اندام تناسلی زنان در سیرالئون-۲

علیرغم واکنشهای منفی جامعه، تعداد فزاینده ای از دختران آفریقايی با برش اندام تناسلی زنان(۱) مخالفند

قسمت دوم:

خانم بانگورا و خانم کای سامورا   – عکس از فینبار او رایلی، نیویورک تایمز

همزمان با تلاش سازمان‌های بزرگ بین‌المللی مانند یونیسف، و سازمان ملل، برای کاهش و پایان دادن به مناسک بریدن اندام تناسلی زنان (باندو)،  بسیاری از دختران و زنان جوان تحت تأثیر بحث های داخلی هستند. برنامه های رادیویی، بیلبوردها و گروه های نمایشی پیام  در باره خطرناک بودن بریدن اندام تناسلی زنان میدهند.  آنها میگویند که این عمل مشکلاتی جدی برای زنان در زایمان ایجاد میکند، سلامت جنسی آنها را ضعیف میکند، و حقوق انسانی آنان را نقض می کند.

خانم بانگورا، ۱۸ ساله، از زمانی که خانه خانوادگی خود را ترک کرده با خانواده دوستش آمیناتا زندگی می کند. او اول بار ازطریق کشیش خود در کلیسا و معلمی در مدرسه مطلع شد که عمل برش اندام تناسلی خطرناک است. او میگوید  که اکثر دوستانش مشتاق بودند که به باندو بپیوندند، اما برخی، مانند او، مردد بودند  و در خفا در مورد آن صحبت میکردند. این رفتار تغییر قابل توجهی نسبت به سال های گذشته است. مسائل مربوط  به جامعه باندو مخفی هستند و گفته می شود که شکستن تابوی منع بحث در مورد آنچه در آنجا اتفاق می افتد، از جمله مناسک  بلوغ زنان، خطر نفرین را به همراه دارد.

خانم بانگورا متوجه شده است که تغییرات اجتماعی سریع یا منظم اتفاق نمی‌افتند. خانم کای سامورا، صاحب خانه ای که خانم بانگورا اکنون در آن اقامت دارد، میگوید که به نظر او خانواده خانم بانگورا بیش از حد واکنش نشان می دهند. او میگوید «رها کردن خانم بانگورا به دلیل امتناعش از این مناسک ناعادلانه است.» خانم سامورا، ۳۹ ساله، در سن ۸ سالگی تحت عمل برش اندام تناسلی اش قرار گرفت، اما به دختران خود گفته است که در انتخاب باندو آزادند و باید تا ۱۸ سالگی صبر کنند و تصمیم بگیرند. شوهر خانم سامورا مخالف سرسخت این عمل است، اما می گوید که  تصمیم انتخاب باندو باید در اختیار زنان باشد. خانم سامورا می‌گوید که او و همسرش در مورد باندو سختگیر نیستند زیرا در شهر زندگی می‌کنند و آنجا کنترل‌های اجتماعی ضعیف‌تر است. او دیدگاه روستائیان را نیز درک می‌کند. در جوامع کوچک تر جشن بلوغ یک دختر برای موقعیت اجتماعی خانواده و برای آینده خود دختر بسیار مهم است.

چرنور باه،  مدیر سازمان فمینیست حمایت از زنان به نام پرپس فول (۳) ، در شهر فری‌تاون، میگوید «مردم از بچه‌هایشان تنفر ندارند، آنها تصمیمی میگیرند که به نظرشان منطقی و به نفع زندگی فرزندانشان است.»

پیشنهاد اصلاحی به قانون حقوق کودک، که توسط وزارت امور جنسیتی و کودکان سیرالئون در دست بررسی است، برش اندام تناسلی زنان را یک “عمل مضر” دانسته و انجام این عمل را برای دختران زیر ۱۸ سال غیرقانونی می کند. این قانون آن ممنوعیت کامل که  بسیاری از مخالفان می خواهند نیست. اما مسیر غیرقانونی کردن این سنت پیچیده است. افراد و مؤسسات قدرتمند همچنان از این عمل دفاع می کنند – برخی آشکارا، برخی به طور محتاطانه – زیرا آنرا بخش مهمی از فرهنگ و ارزش های سیرالئون میدانند. آنها اغلب میگویند که جنبش ضد برش اندام تناسلی زنان یک وارده غربی است، تلاشی است برای از بین بردن ارزش های سنتی و فشار به سمت رفتار بی بند و باراست.

بانوی اول سیرالئون، فاطیما بیو، که یک شخصیت سیاسی قدرتمند با وجهه عمومی به اندازه همسرش است، سابقا در فضای عمومی اعلام کرده بود که تحت عمل برش اندام تناسلی اش قرار گرفته و هیچ مدرکی دال بر مضر بودن آن ندیده است. اما اکنون، پس از مواجه شد با کنش گران ، موافقت کرده است  که این موضوع را بیشتر بررسی کند.  

وزیر آموزش سیرالئون، دیوید معینینا سنگه،  در مصاحبه ای گفت نمیداند که آیا  آموزش در باره برش اندام تناسلی زنان بخشی از برنامه ملی درسی هست یا نه و فکر می کند که این موضوع نباید در مدارس مطرح شود. او گفت: «من آنچه مردم در خانه می کنند را کنترل نمیکنم.» موقعیت او نمایش فضای مبارزاتی است که در حیطه موضوع عمل بریدن اندام تناسلی زنان وجود دارد. آقای معینیا سنگه دارای مدرک دکتری از دانشگاه MIT در امریکاست و یکی از مترقی ترین چهره های دولت سیرالئون شناخته می شود. او با قانون پایان دادن به ممنوعیت حضور دختران باردار در مدرسه در کشورشناخته شده. با این حال، او نیز در مورد  برش اندام تناسلی زنان موضعی نمیگیرد و میگوید که برنامه درسی نباید حاوی موضع گیری اخلاقی در مورد خوب یا درست بودن این مقوله باشد و نباید بگوید بریده بشوید یا نشوید.

 

آرایش موی زنان در روستای فونکویه – عکس از فینبار او رایلی، نیویورک تایمز

——————————–

یادداشت ها

[۱] « برش» (برش اندام تناسلی زنان) یا «ختنه زنان»

۲  https://www.nytimes.com/2022/06/14/health/female-genital-cutting-sierra-…

۳. Purposeful

 

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۹ مرداد, ۱۴۰۱ ۶:۵۷ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

در همایش‌ها، گردهم‌آیی‌ها و تظاهرات جمهوری‌خواهان مردمی و میهن‌دوست شرکت می‌کنیم!

در تداوم پای‌بندی به این وظیفهٔ انسانی و میهنی، هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از برگزاری تظاهراتی که با نام «همبستگی جمهوری خواهان در حمایت از مبارزات مردم ایران» از ساعت ۱۴:۰۰ روز یک‌شنبه، ۵ بهمن ۱۴۰۴ (۲۵ ژانویهٔ ۲۰۲۶ میلادی) در شهر کلن آلمان برگزار می‌شود پشتیبانی کرده و شرکت هرچه گسترده‌تر در تظاهرات جمهوری‌خواهان مردمی و میهن‌دوست را در خدمت دست‌یابی به آینده‌ای روشن برای مردم و سرزمین ایران می‌داند.

ادامه »

تجربۀ خونین بازتولید استبداد و مصادرهٔ مبارزات مردمی در تاریخ معاصر ایران

اگر قرار است این‌بار سرنوشتی متفاوت رقم بخورد، باید چرخهٔ تاریخی مصادرۀ مبارزات مردم از سوی نیرویی اقتدارگر و استقرار استبدادی تازه شکسته شود. ایران امروز تنها زمانی می‌تواند مبارزهٔ خود را به ثمر برساند که با تکیه بر جامعهٔ مدنی مستقل، مطالبات مسالمت‌آمیز و مطالبه‌محور خود را پی بگیرد. جامعهٔ ما هوشیارتر از آن است که با وجود خشمِ برحق ناشی از نادیده‌گرفته‌شدن، وعده‌های بی‌پایه و متکی بر مداخلهٔ بیگانه را بنیان مبارزات حق‌طلبانه‌اش قرار دهد. تجربه‌های تلخ و خونین تاریخ معاصر ایران گواه آن است که صرفاً «نه» گفتن کافی نیست

مطالعه »

چگونه رژیم ایران خیابان‌ها را دوباره تصرف کرد!

فینانشال تایمز: این اعتراضات به سرعت به جنبشی بسیار گسترده‌تر علیه خود رژیم تبدیل شد و شعارهای «مرگ بر خامنه‌ای» و «مرگ بر دیکتاتور» در شهرهای مختلف کشور طنین‌انداز شد. شاهد دیگری در غرب تهران به فایننشال تایمز گفت که حدود دوازده مرد تنومند، «شبیه کماندوها» را دیده است که لباس‌های سیاه مشابهی پوشیده بودند و در منطقه می‌دویدند و از مردم می‌خواستند خانه‌های خود را ترک کنند و به اعتراضات بپیوندند. او گفت: «آنها قطعاً سازماندهی شده بودند، اما من نمی‌دانم چه کسی پشت آنها بود.»

مطالعه »

اهریمن‌سازی از چپ و کنش ما

یک همگرایی ایدئولوژیک طولانی‌مدت بین رسانه‌های قدرتمند و تحت حمایت خارجی و جریان‌های تأثیرگذار در درون حاکمیت و رسانه های وابسته به آنها وجود داشته است که هر دو، اهریمن‌سازی چپ و نسبت دادن مسئولیت مشکلات ایران به آن را مفید یافته‌اند. خشم عمومی از نابرابری، فساد و بی‌عدالتی اقتصادی بسیار واقعی است، اما این خشم به طور کامل با حمایت از جایگزین‌های سوسیالیستی یا برابری‌خواهانه همخوانی ندارد.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بدون وجود آلترناتیو دموکراتیک، تحقق دموکراسی ناممکن است!

زایش نظم نوین جهانی وشدت عمل امریکا – بخش دوم: ایران دردهنه طوفان!

«خانه با دشمن سپردی تا برُوبد زان غبار» – سیاوش قائنی

نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره ایران؛ محکومیت سرکوب اعتراضات دی‌ماه و تمدید مأموریت کمیته حقیقت‌یاب

بیست‌ونهمین روز اعتراضات؛ تهدید به مصادره اموال و ادامه سیاست انسداد و ارعاب

دولت‌های خاورمیانه معتقدند تنش بین آمریکا و ایران «کاهش یافته» است!