سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۷ فروردین, ۱۴۰۵ ۱۵:۴۴

دوشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۵:۴۴

یادشان زمزمه نیمه شب مستان باد!

گزارشی از مراسم جمعه آخر سال در خاوران
آقایان وزارت اطلاعات با لباس شخصی کنار در ایستاده بودند و مانع بردن دسته های گل به داخل شدند. کیف های بانوان هم اجازه ورود نداشتند مبادا عکسی با تلفن همراه گرفته شود.

امروز، آخرین جمعه سال ، طبق روال هر ساله از نقاط مختلف شهر، به سوی بازار گل رضا روانه شدیم. مثل همیشه غلغله بود. دسته های گل سرخ، سفید و زرد را محکم در بغل هامان فشردیم تا سراسر خاک مقدسی را گلباران کنیم که یاران مان در جای جای آن آرمیده اند و دیریست بخشی از پاک ترین بخش وجودمان را با خود به زیر خاک برده اند. میله های دور دیوار خاوران را از بین برده اند و به جای آن دیواری کشیده اند که دیگر نتوان داخل آن را دید، دیگر نتوان شاخه های گل را از لابلای آن میله ها به درون مزار عزیزترین عزیزان پرتاب کرد. دیوار را دور زدیم و از دری که ورودی آرامستان ارامنه و هموطنان بهایی است وارد محوطه شویم.

آقایان وزارت اطلاعات با لباس شخصی کنار در ایستاده بودند و مانع بردن دسته های گل به داخل شدند. کیف های بانوان هم اجازه ورود نداشتند مبادا عکسی با تلفن همراه گرفته شود. ناگزیر کیف ها و گلها به داخل اتومبیل ها بازگردانده شدند. ماموران اما پس از دقایقی به محوطه وارد شدند تا با حضورشان و تکرار این که: زودتر برگردید خانه هاتان، مانع سرود خوانی شوند. اما این جمعه آخر سال شلوغ تر از هر سال بود. گروه هایی که با اندکی تاخیر رسیدند هیچ مانعی در برابرشان نبود. پس، همه دسته های گل به سرعت، دور از چشم مامور اطلاعات که سرگرم گفتگو با بعضی از حضار بود، سراسر زمین خاوران را آذین بستند.

دوربین هایی هم در محوطه نصب شده بود، اما چه باک؟! آیا نباید حتا سالی یک بار به دیدن جانهای شیفته رفت و در برابرشان سر تعظیم فرود آورد؟! مامور اطلاعات  تلاش می کرد همدلی کند: اگه می خواهید همیشه بیایید و این امکان را از دست ندید، سرود نخونید و برگردید برید. دوربین ها تصاویر و صداها را ضبط می کنند. به کسی گفت: چرا اینهمه گل با خودت آوردی؟ مگه چند نفر اینجا داری؟   او پاسخ داد: همسرم. ولی شما که نذاشتید سنگ قبری داشته باشند.

چه می دونم همسرم در کجای این زمین آرمیده؟ پس همه جا را گلباران می کنم. مامور به طعنه گفت: آها اینهمه جا را گل میریزی برای این که بالاخره یکیش به او برسه؟ کسی گفت: می دونی چه آدم هایی را کشته اید؟ مامور گفت: هر کی باشن آدم های قابل احترامی اند. مردی به ناگاه خواند: سر اومد زمستون، شکفته بهارون، گل سرخ خورشید باز اومد و شب شد گریزون… مامور: نخونید، نخونید، برید دیگه، خواهش می کنم برید… از همه سو اما صدا هماهنگ با مرد سرودخوان: کوه ها لاله زارن، لاله ها بیدارن… و تا آخر خوانده شد… یادشان زمزمه نیمه شب مستان باد.

      

تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند, ۱۴۰۱ ۱۲:۱۳ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

قانون اعدام فلسطینیان؛ نقض آشکار حقوق بین‌الملل و اصول بنیادین انسانیت

هیات سیاسی اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): تصویب این قانون نقض آشکار کنوانسیون چهارم ژنو دربارهٔ حفاظت از اشخاص غیرنظامی در زمان جنگ است؛ به‌ویژه ممنوعیت اقدامات تلافی‌جویانه و اصل بنیادین منع مجازات جمعی. سازمان ما این اقدام را قاطعانه محکوم می‌کند. از نظر ما، چنین قانونی نه‌تنها تعهدات اساسی حقوق بشردوستانه را زیر پا می‌گذارد، بلکه با اصل عدم تبعیض مندرج در مواد ۲ و ۲۶ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز در تعارض قرار دارد.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

هشدار کارشناسان حقوق بین‌الملل: احتمال ارتکاب جنایت جنگی توسط امریکا و اسرائیل در ایران

آنچه به «نظم بین‌المللی قانون‌محور» شهرت یافته است، همواره بازتابی از سلطۀ اقتصادی و نظامی غرب بوده است. تا زمانی که ایالات متحده این برتری را بدون چالش حفظ کرده بود، می‌توانست همراه با متحدانش هم قواعد را تعیین کند و هم در صورت لزوم آن‌ها را نقض کند. اما با قدرت گرفتن کشورهایی مانند چین و روسیه، رقابت میان قدرت‌های بزرگ شدت گرفته و آمریکا برای حفظ نفوذ خود بر مناطق استراتژیک، مسیرهای تجاری و منابع حیاتی، بیش از پیش به استفادۀ تهاجمی از توان نظامی روی آورده است.

مطالعه »

سپر انسانی و تناقض روایت‌ها..

گٖودرز اقتداری: آن مدعیان همیشگی که حماس و ایران را به سوء استفاده از سپر انسانی برای پوشش از نیروها و مهمات متهم می‌کنند، اینجا حضور ندارد که پاسخ دهند اگر ایران ساختمان هتلی و یا ساختمان تجاری را در بحرین هدف گرفته باشد آیا به یک منطقه جنگی و نیروی متخاصم حمله کرده است یا یک هتل را هدف قرار داده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

(کنگره آزادی) معادلات، محاسبات و گرایشات قدرت…

دروغی بنام جنگ پیشگیرانه…

روزنوشت‌های جنگ (۴)

بازداشت معلمان و گزارش شکنجه؛ تداوم فشار سازمان‌یافته بر فعالان صنفی فرهنگیان

امروز صبح، جمهوری اسلامی دو جوان دیگر را اعدام کرد: محمدامین بیگلری، ۱۹ ساله، و شاهین واحدپرست کلور، ۳۰ ساله.

در این تاریکی، پای ایران و آزادی بایستیم