سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۰

سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۰

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟
امروزه علاوه بر «پنج کشور هسته‌ای»، چهار کشور دیگر نیز دارای سلاح هسته‌ای هستند. در عمل، ما یک «نه کشور هسته‌ای» داریم که به آن «کلوپ هسته‌ای» می‌گویند. اما تل‌آویو،...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: والنتين کاتاسانف
نویسنده: والنتين کاتاسانف
ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم
برای مخالفت بی‌بروبرگرد با تهاجم اسراییل به ایران حتی نیازی نیست به وطن‌دوستی یا عشق به میهن متوسل شویم که حالا لازم باشد بر سر معنای هر از این مفاهیم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت
#سوزنبان
سوزنبانِ پیر چشمکی زد. صدای سوت قطار از دور شنیده می‌شد. شلوغی ایستگاه بخاطر پایان این جنگ ۱۲ روزه، مرا یاد کودکی و نوجوانی‌ام می‌انداخت. می‌ترسیدم جا بمانم. تجربه جاماندن...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
وارث شکست‌خورده و پرچم!
از نظر آنها، فقط قدرت‌های غربی اختیار ایجاد یا سرنگونی رژیم‌ها را دارند. می‌توان تا حدی با این دیدگاه همدل بود: به هر حال، بریتانیا در نیمه اول قرن بیستم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گلنار نیک‌پور اسکندر صادقی بروجردی
نویسنده: گلنار نیک‌پور اسکندر صادقی بروجردی
Lasting peace is only possible with active popular participation
The twelve days of war brought unexpected results. Iran's internal cohesion was preserved, despite chronic economic crises and social divisions...Peaceful protests in various countries, Iranian immigrants' support for the right...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: The Political-Executive Committee of The Organization of Iranian People’s Fedaian (Majority)
نویسنده: The Political-Executive Committee of The Organization of Iranian People’s Fedaian (Majority)
نه قیام، نه تسلیم؛ سکوت پیش از خیزش یا تدبیری برای فردا؟
بخش بزرگی از جامعه با آگاهی دریافته‌اند که تغییر رژیم، بدون آمادگی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، می‌تواند تنها به بازتولید شکلی دیگر از همان استبداد منجر شود. مردم ایران بارها...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
زندان اوین نماد مقاومت و مبارزه بود
روی زندان قرچک حتی نمی‌شود اسم «زندان» گذاشت. یک سری سلول‌اند که به اندازه‌ی سلول‌های ۲۰۹ پنجره ندارند. هوا؟ نزدیک محل سوزاندن زباله است؛ هوایی آلوده و فاجعه‌بار. آب؟ آب...
۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: ویدا ربانی
نویسنده: ویدا ربانی

آنچه در کوچه های غربت بر ما میگذرد

در هر حرکت بیم ازارتکاب اشتباه از دیدگاه اطرافیان، تلاشی اغلب ناکام برای برخورد با مسایل اجتماعی به روشی که به ان عادت داشتیم، اینها واقعیت زندگی صد ها هزار هموطن ما در سرزمینهای دور است که در بسیاری از موارد بیش از دو دهه است ادامه دارد

ایرانیان تبعیدی در دهه های گذشته نا امید از دیدار وطن غالبا درگیر تلاشی فرساینده برای یافتن راهی بودند که بتوانند هویت خود را به نحوی با شرایط سرزمین میزبان هماهنگ کنند و در میان آنهمه تضاد و فرهنگ نا آشنا نقاط مشترکی با آنچه که خود به آنها خو گرفته بودند پیدا کنند. برای برخی از این افرادمفهوم این تلاش استحلال تدریجی و ناگزیر در جامعه و فرهنگی بود که هیچگونه همخوانی با فرهنگ، تاریخ و گذشته آنها ندارد. مبارزه سهمگینی برای یافتن راهی میانه در بین تضادهای موجود، تضادهایی که در تمام وجوه زندگی خودنمایی میکنند، در محیط کار، چگونگی رفتار با همکاران در محیط خانواده برای تربیت فرزندان، در جشن ها، در عزاداری ها و خلاصه در هرانچه که از ان بتوان به عنوان رابطه اجتماعی نام برد.

در هر حرکت بیم ازارتکاب اشتباه از دیدگاه اطرافیان، تلاشی اغلب ناکام برای برخورد با مسایل اجتماعی به روشی که به ان عادت داشتیم، اینها واقعیت زندگی صد ها هزار هموطن ما در سرزمینهای دور است که در بسیاری از موارد بیش از دو دهه است ادامه دارد.

ناگفته پیداست که زندگی در چنین شرایطی تاثیرات متفاوتی بر روحیات انسانها میگذارد، گروهی در کوره این مبارزه چنان آبدیده شدند که همزمان با کسب موفقیت هایی در محیط کار و زندگی اجتماعی توانستند آنچه را که در زندگی خصوصی خود درست تشخیص میدادند حفظ کنند. گروهی برای پیشرفت در محیط کار و اجتماع مجبور به قربانی کردن زندگی خانوادگی شدند، طلاقهای فراوان در بین زوجهای ایرانی خصوصادر پنج سال اول اقامت در خارج شاهدی بر این مدعااست. گروهی دیگر بر عکس در این گیر و دارارجحیت را بر حفظ اساس خانواده قرار دادند و در خارج از این محیط به کمتر قناعت کردند. در این میان در صد اندکی هم هیچگاه نتوانستند بر این مشکلات غلبه کرده و این تضاد ها را بشناسند،افراد این گروه یا با قبول تمام عواقب به وطن برگشتند و یا در غربت دچار انواع ناهنجاریهای روانی شدند .

آری اشاره من به نسلی است که در سال ۵۷ در خیابان ها با فریاد آزادیخواهی صفحات انقلاب بهمن را ورق زد و در سالهای پس از ان سهم خود را با تحمل زندان، شکنجه، اعدام و ترک اجباری وطن دریافت دشت.

اماهمزمان با خیزش مردمی در اعتراض به کودتای انتخاباتی ۲۲ خرداد سال گذشته جنبش غریب و ناشناخته ای هموطنان غربت زده تشنه دیدار وطن رادر بر گرفته، امیدی که این جنبش عظیم مردمی در دل میلیونها ایرانی خارج از میهن زنده کرد، موجب دگرگونیهای گاها شگرفی در زندگی این گروه از ایرانیان شده است.علاوه بر امید رهایی وطن ، امید دیدار هم نسلان هم سرنوشتی که در پاره ای موارد بیش از بیست سال است همدیگر را گم کرده اند دررفتار این نسل در میان تظاهرات و گردهمایی هاواقعادیدنی است. من خودم در هر گرد همایی به امید دیدار این عزیزان از همان روزهای اول بی پروا هر قیافه ای که به نظر آشنامی آمد را بازجویی میکردم. ابتداتصور میکردم که تنها من به دنبال گمشده ها میگردم ،اما بتدریج متوجه شدم که این احساس و این تلاش در بین نسل ما را شاید به یک اپیدمی میتوان تشبیه کرد. البته در این مدت گمشدگان زیادی را باز یافتم ولی از همه جالب تر اینکه خوشبختانه در این مدت توانستم افرادی را در آغوش بگیرم وبدون هیچگونه تردید و ملاحظه ای بر شانه هایشان اشک سرور بریزم که سی سال پیش بندرت زبان هم را می فهمیدیم . شوق آزادی وطن در وهله اول و بعداز ان امید دیدار یاران امروزچنان بخش بزرگی از نسل غربت زده را به جنبش درآورده است که سختی هر راهی راتحمل میکند که گامی در راه آزادی وطن بردارد وگاهی بادیدار عزیزی گمشده یا لبخندی ازآشنایی ناشناس گذری به اعماق خویشتن بکند.

برای خیلی از افراد این درعین حال فرصتی است که خستگی بیش دو دهه تلاش را از تن بدر کرده وبرای دوره بعدی آماده گردند. دورانی که در ان دیگر قبل ازهر چیز دهانت را نمی بویند تا بداند که به کدام حزب و جریان وابستگی داری. دورانی با معیار هایی نوین، بنا شده بر اصل جستجوی نقاط مشترک و احترام به دیدگاههای مخالف برای عمل مشترک. البته هستند بسیار نادر کسانی که هنوز از راه دورتلاش دارند دهانت را ببویندتا ببینند آیا صلاحیت دریافت درودی و لبخندی داری یا نه؟ البته همانگونه که گفتم اینان شماری اندک هستند که ایمان دارم در جریان پویای این حرکت مجبور به درک این معیار های نوین خواهند شد. به شرطی که آنان که به این درک رسیده اند همگی با عمل خود با شکستن تابو های چند دهه گذشته و با عمل خود در نهادینه کردن این شیوه نوین برخورد با همدیگر قدم بردارند. واگر قبول کنیم که این نسل گذشته از هر آنچه که در گذشته انجام داده گنجینه ای گرانبها از تجربیات گوناگون را در سینه خود دارد یقینا به اهمیت جذب تشویق و سازماندهی این گروه توسط تمام نیروهای سیاسی، برای تداوم این شور ایجاد شده پی خواهیم برد.

نهم سپتامبر۲۰۱۰

تاریخ انتشار : ۱۸ شهریور, ۱۳۸۹ ۱۱:۱۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟

ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم

#سوزنبان

وارث شکست‌خورده و پرچم!

Lasting peace is only possible with active popular participation

نه قیام، نه تسلیم؛ سکوت پیش از خیزش یا تدبیری برای فردا؟