یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۳

یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۳

یر اساس پيش‌بينی‌ها، حزب کارگر با اختلاف قابل توجهی در انتخابات بریتانیا پیروز شد
همان طورکه انتظار می رفت, که کیر استارمر رهبر حزب کارگر انگلستان بعد از ظهر امروز جمعه ۵ ژوئن , پس از استعفای سوناک نخست وزیر سابق, مورد استقبال چارلز...
۱۶ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ترجمه - رضا کاویانی
نویسنده: ترجمه - رضا کاویانی
مسعود پزشکیان " اصلاح طلب" در انتخابات ریاست جمهوری ایران پیروز شد.
شورای نگهبان، یک نهاد قدرتمند تحت کنترل و وابسته به رهبر جمهوری اسلامی، همیشه نامزدها را از نظر مناسب بودن ایدئولوژیک بررسی می کند. بسیاری از ایرانیان پس از تلاش...
۱۶ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ترجمه - رضا کاویانی
نویسنده: ترجمه - رضا کاویانی
کمیته ملی کنفدرال اتحادیه ث-ژ-ت: برای پیشرفت اجتماعی و زیست محیطی با شکست دادن راست افراطی
راست افراطی برای جمهوری ما، برای دموکراسی ما و برای کارگران زن و مرد زهر مهلکی است. سندیکای ث-ژ-ت هیچگاه راست افراطی را با هیچ یک از ديگر نیروهای سیاسی...
۱۶ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
واقعا برای اکثریت مردم ایران چه فرقی دارد که جلیلی و یا پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران شود؟
از آن‌جا که در ایران هیچ گونه نظارت بی‌طرفی بر شمارش آرا وجود ندارد، حکومت هر رقمی را که دلش می‌خواهد اعلام می‌کند. در هر صورت، حتی اگر آمار حکومت...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهرام رحمانی
نویسنده: بهرام رحمانی
وقتی از همبستگی حرف می‌زنیم از چه سخن می‌گوییم؟
بر خلاف اصولی مثل عدالت و آزادی، همبستگی تا قبل از میانه‌ی قرن نوزدهم، یعنی کمی پیش از آنکه به شعار جنبش کارگری تبدیل شود، مفهوم سیاسیِ پرطرفداری نبود ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: لیا هانت-هندریکس و آسترا تیلور. برگردان: عرفان ثابتی
نویسنده: لیا هانت-هندریکس و آسترا تیلور. برگردان: عرفان ثابتی
تکثرگرایی و کثرت گرایی مردم ایران قبل و بعد از انقلاب (قسمت سوم)
دختران، زنان و پسران و مردان با نه به حجاب اجباری و پذیرش حجاب اختیاری نشان دادند که از این به بعد این ما هستیم که ذهنی، روحی، عقلی و...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: اکبر دهقانی ناژوانی
نویسنده: اکبر دهقانی ناژوانی
سخنی با تحریمی‌ها و گپی با چپ ضدامپریالیست مدافع جلیلی!
با گروه اول خوشبختانه، متأسفانه؟ بیش از سی سال است درددل و پرسش بی‌پاسخ داشته‌ام. آنچنان که هر چه بنویسم تکراری است ولی حکم مشهوری در باب ممنوعیت تکرار در...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ملیحه محمدی
نویسنده: ملیحه محمدی

انتخابات فرصتی برای فرارفتن از وضعیت بحرانی کشور

انتخابات رياست جمهوری می تواند فرصتی برای تغيير و برون رفت کشور از وضعيت بحرانی شود. از دست دادن چنين فرصتی برای کشور ما فاجعه بار خواهد بود و کشور ما را با خطرات جدی روبرو خواهد کرد. اما بلوک قدرت قصد ندارد از اين فرصت برای تغيير وضعيت موجود بهره گيرد. لازم است که منتقدين و مخالفين از فرصت انتخابات برای عقب راندن نيروهای تندرو، باز کردن فضای سياسی و تحميل سياست های راهگشا به حکومت بهره گيرند.

 بلوک قدرت از چند ماه قبل با ایجاد فضای امنیتی و توسل به تهدید و ارعاب، کوشیده است که از ورود کاندیداهای شاخص جنبش سبز و اصلاح طلبان به صحنه انتخابات جلوگیری کند و انتخابات را مطابق نقشه خود آرایش دهد. هراس و دغدغه اصلی آن ها، شکل گیری حرکات اعتراضی لایه های فرودست جامعه و برآمد دوباره جنبش سبز در انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی کاندیدای آن است. ارگان های امنیتی و نظامی بیشترین فشارها را در چند ماه گذشته بر فعالین این جنبش از جمله فعالین ملی ـ مذهبی، سکولارهای دمکرات و اصلاح طلب وارد آورده اند. ارگان های امنیتی فضا را برای هرگونه تحرک آن ها بسته اند.  

 گرچه بلوک قدرت موفق شد که امکان کاندیداتوری را از محمد خاتمی سلب کنند اما  با کاندیدا شدن هاشمی رفسنجانی و اسفندیار رحیم مشائی در ساعات پایانی ثبت نام، صحنه انتخابات تغییر یافت، نقشه مهندسی بلوک قدرت به هم ریخت و صورت بندی جدیدی شکل گرفت. با این تغییر، انتخابات به تدریج از وضعیت صلب و محصور در نیروهای اصول گرا درآمده و به انتخابات پرکشاکش و تاثیرگذار در فرآیندهای آتی کشور فرا می روید.

 کاندیدا شدن رفسنجانی و مشائی، بلوک قدرت به رهبری خامنه ای را با دشواری جدی روبرو ساخته است. بلوک قدرت به جهت اینکه قدرت را در دست خود متمرکز کرده، اصلاح طلبان را از قدرت رانده و به شیوه خودکامه کشور را اداره می کند، از قدرت مانور چندانی برخوردار نیست. هم رد و هم تائید صلاحیت رفسنجانی و مشائی توسط شورای نگهبان برای جریان حاکم مشکل آفرین است. تائید صلاحیت رفسنجانی و مشائی به معنی راه باز کردن برای پیروزی یکی از آندو در انتخابات و خط بطلان کشیدن بر اتهام  “فتنه”و “انحراف” است که خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی به جنبش سبز و حلقه احمدی نژاد ـ مشائی زده است. اما رد صلاحیت آن ها به معنی پذیرش هزینه های سنگین از جمله تحریم گسترده، انتخابات کم رونق و احتمالا شکل گیری حرکات اعتراضی در جامعه و اقدامات غیرمنتظره احمدی نژاد است. در عین حال رد صلاحیت هاشمی به عنوان یکی از ارکان اصلی و شناسنامه جمهوری اسلامی، به معنی نفی مشروعیت و رد کارنامه جمهوری اسلامی از جانب شورای نگهبان است

 شواهد نشان می دهد که سعید جلیلی کاندیدای بیت، نیروهای نظامی ـ امنیتی و راست افراطی است. او دست پرورده بیت است و بیشترین نزدیکی را به لحاظ گفتمانی و آرمان گرائی با ولی فقیه دارد. به احتمال حزب پادگانی همانند سال ١٣٨۴ راه خواهد افتاد و رای های خود را به حساب او در صندوق خواهد ریخت.  

 اما انتخابات تنها در حکومت و نقشه های او خلاصه نمی شود. در گذشته مردم دوبار نقشه های حکومت را در انتخابات به هم ریختند و مهر خود را بر آن زدند. این بار هم علیرغم غیردمکراتیک بودن انتخابات، فضای سنگین امنیتی و تهدید فعالین جنبش های اجتماعی، با تغییر صورت بندی انتخابات، فضای سرد انتخابات به تدریج گرم می شود، انتخابات به بحث و گفتگوی عمومی تبدیل می شود  و امید به عقب نشاندن جریان حاکم تقویت می گردد.  

 مواضع ما

کشور ما در وضعیت بحرانی قرار دارد. بحران اقتصادی و پیآمدهای ناگوار آن، بحران هسته ای و تحریم بین المللی و شدت گرفتن چالش های درون حکومت و انبوهی از مشکلات لاینحل مانده دیگر که به گونه کلافی درهم تنیده درآمده و خطر از هم گسستن شیرازه کشور را تقویت کرده است. در حال حاضر وضعیت دشوار زندگی اکثریت مردم و به ویژه کارگران و زحمتکشان به مسئله مرکزی کشور ما تبدیل شده است. به جهت تراکم و انباشت بحران ها و شکاف های اجتماعی و پیشبرد سیاست های مخرب، آینده تیره و نگران کننده ای در مقابل کشور ما قرار دارد.

 انتخابات ریاست جمهوری می تواند فرصتی برای تغییر و برون رفت کشور از وضعیت بحرانی شود. از دست دادن چنین فرصتی برای کشور ما فاجعه بار خواهد بود و کشور ما را با خطرات جدی روبرو خواهد کرد. اما بلوک قدرت قصد ندارد از این فرصت برای تغییر وضعیت موجود بهره گیرد. لازم است که منتقدین و مخالفین از فرصت انتخابات برای عقب راندن نیروهای تندرو، باز کردن فضای سیاسی و تحمیل سیاست های راهگشا به حکومت بهره گیرند.

 ما براین اساس و با نظرداشت سیاست مطالبه محوری، بر آزادی زندانیان سیاسی، برداشتن حصر خانم زهرا رهنورد و آقایان میرحسین موسوی و مهدی کروبی، تامین آزادی های سیاسی و حق رای شهروندان، رفع تبعیض جنسیتی، ملی ـ قومی و مذهبی، بازگشت سپاه به پادگان ها، برچیدن سانسور از رسانه ها، کتب و حوزه هنری و ادبی و تامین آزادی رسانه ‌ها، گردش اطلاعات و حق دسترسی مردم به اطلاعات، حل بحران هسته ای، پایان دادن به سیاست دشمن تراشی و برقراری مناسبات عادی بین ایران و امریکا، غلبه بر بحران اقتصادی، اتخاذ تدابیر ضرور برای کاستن از ابعاد فقر، میزان بیکاری و نرخ تورم تاکید داریم.

 ما در عین تاکید بر فراهم آوردن شرایط انتخابات آزاد، سالم و عادلانه، گزینش کاندیداها مطابق خواست بلوک قدرت را به معنی فرمایشی کردن انتخابات می دانیم. ما خواستار پایان دادن به گزینش کاندیداها توسط شورای نگهبان هستیم.

 ما از برنامه و سیاستی که مبتنی بر باز کردن فضای سیاسی، مهار بحران اقتصادی، تامین حداقل زندگی انسانی برای کارگران و زحمتکشان، مقاومت و ایستادگی در مقابل راست افراطی و نیروهای نظامی ـ امنیتی، مهار و متوقف کردن روند پیشروی آن ها باشد، استقبال می کنیم.

 ارگان های امنیتی حکومت با احضار فعالین مدنی و سیاسی و روزنامه نگاران به دفاتر ارگان های امنیتی و تهدید آن ها در هفته های گذشته و روزهای اخیر، احضار دسته جمعی زندانیان سیاسی که در مرخصی به سر می برند و اعدام دو زندانی می خواهد در هفته های مانده به انتخابات جو رعب و وحشت بر کشور حاکم کند تا حرکت اعتراضی در جریان انتخابات نسبت به حذف کاندیداها، دستبرد به آراء و اقدامات کودتائی شکل نگیرد.

 ما فعالین جنبش های اجتماعی و به ویژه جنبش  سبز را فرامی خوانیم که در روند کارزار انتخاباتی به اشکال مختلف مشارکت ورزند، نسبت به گزینش کاندیداها  توسط شورای نگهبان و دستکاری حکومت در آراء و مهندسی آن اعتراض نمایند، به بحث و گفتگو پیرامون انتخابات در محافل مختلف دامن زنند، گردهمائی و جلسات بحث و گفتگو حول مسائل انتخابات را سازمان دهند و زمینه را برای شکستن فضای امنیتی فراهم کنند.

 هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

٣١ اردیبهشت ١٣٩٢ (٢١ ماه مه ٢٠١٣)

 

 

 

تاریخ انتشار : ۳۱ اردیبهشت, ۱۳۹۲ ۱:۰۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

یر اساس پیش‌بینی‌ها، حزب کارگر با اختلاف قابل توجهی در انتخابات بریتانیا پیروز شد

مسعود پزشکیان ” اصلاح طلب” در انتخابات ریاست جمهوری ایران پیروز شد.

کمیته ملی کنفدرال اتحادیه ث-ژ-ت: برای پیشرفت اجتماعی و زیست محیطی با شکست دادن راست افراطی

واقعا برای اکثریت مردم ایران چه فرقی دارد که جلیلی و یا پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران شود؟

وقتی از همبستگی حرف می‌زنیم از چه سخن می‌گوییم؟

تکثرگرایی و کثرت گرایی مردم ایران قبل و بعد از انقلاب (قسمت سوم)