سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۷ تیر, ۱۴۰۵ ۲۰:۰۳

شنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۵ - ۲۰:۰۳

بە رهبران وارداتی ـ صادراتی نمی توان اعتماد کرد

تراژدی فرار اشرف غنی بوضوح بار دیگر این مسئلە را نشان می دهد کە رهبران وارداتی ـ صادراتی نە تنها ریشە در آب و خاک ندارند، بلکە بگاە خطرات زودتر از هر کسی دیگری صحنە را ترک می کنند. بهترین نمونە در این مورد محمد رضا شاە، آخرین شاە سلسلە پهلویست کە در دو مقطع تاریخی قبل از کودتای سال ٣٢ و پیروزی انقلاب بهمن، گریەکنان کشور را ترک کرد و نتوانست تا بە آخر بحران موجود در کشور خود را مدیریت کند. رهبرانی کە نمی مانند، یا عرضە ماندن ندارند؛ سرانجام علیرغم همە کمکهای خارجی، در روند تحولات اجتماعی ـ سیاسی می بازند و صحنە را بە رقبا و دشمنان خود تسلیم خواهند کرد.

Getting your Trinity Audio player ready...

اشرف غنی بعد از فرار بە خارج کشور، سرانجام بعد از چند روز طی سخنانی گفت کە بعلت توطئە جانی کە متوجە او بودە از افغانستان خارج شدە. او گفت برای جلوگیری از خونریزی بیشتر این کار را انجام دادە.

با کمی دقت متوجە می شویم کە سخنان او در مورد خونریزی بیشتر، منظور ریختەشدن خون خودش است، زیرا در مقطع فتح کابل توسط طالبان دیگر مقاومتی از طرف نیروهای نظامی دولت افغانستان وجود نداشت. او گریخت تا صرفا جان خود را نجات دهد.

فرار اشرف غنی تراژدی دیگری بر تراژدی وضعیت موجود در افغانستان می افزاید. او بار دیگر اثبات کرد کە نە تنها رهبری لایق نبود، بلکە با تنها گذاشتن طرفداران خود و مسئولیت خطیری کە در پست خود داشت، نە تنها بە همکاران و همراهان خود وقعی ننهاد، بلکە آنچە برایش مهم بود تنها و تنها نجات جان خود بود.

رهبری کە بقول خودش نرسیدە حتی دمپائی اش را عوض کند، حال از این می گوید کە در واقع قصد فرار ندارد و می خواهد بە کشورش بازگردد! او نمی گوید کە خروج از افغانستان اگر فرار نیست پس چیست، و اگر بازگشت او با تمهیدات باشد (یعنی با وساطت کشورهای دیگر، درست مانند سالهای قبل)، این دیگر چە مقاومتی است.

البتە وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجە آمریکا گفتە کە دیگر ایالات متحدە اشرف را بعنوان یک مقام در افغانستان بە رسمیت نمی شناسد، و این بە زبان دیگر، یعنی پایان بی چون و چرای اشرف بعنوان یک فرد تاثیرگذار در این کشور جنگ زدە. در واقع عمر او بە عنوان مسئول اول کشور یک بار برای همیشە پایان یافتە است، و غنی دارد بیهودە آب در هاون می کوبد.

رئیس جمهور متواری، حتی با مقایسە مع الفارق خود با دکتر نجیب، یک اشتباە فاحش دیگر مرتکب می شود. نجیب ماند و نشان داد تا آخر بە مردم خود متعهد می ماند.

تراژدی فرار اشرف غنی بوضوح بار دیگر این مسئلە را نشان می دهد کە رهبران وارداتی ـ صادراتی نە تنها ریشە در آب و خاک ندارند، بلکە بگاە خطرات زودتر از هر کسی دیگری صحنە را ترک می کنند. بهترین نمونە در این مورد محمد رضا شاە، آخرین شاە سلسلە پهلویست کە در دو مقطع تاریخی قبل از کودتای سال ۳۲ و پیروزی انقلاب بهمن، گریەکنان کشور را ترک کرد و نتوانست تا بە آخر بحران موجود در کشور خود را مدیریت کند. رهبرانی کە نمی مانند، یا عرضە ماندن ندارند؛ سرانجام علیرغم همە کمکهای خارجی، در روند تحولات اجتماعی ـ سیاسی می بازند و صحنە را بە رقبا و دشمنان خود تسلیم خواهند کرد.

با رهبران صادراتی ـ وارداتی نمی توان کشورها را بە مسیرهای مورد دلخواە رهنمون شد.

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد, ۱۴۰۰ ۱۱:۳۴ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، روند مذاکرات را تهدید می‌کند!

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، در پی تلاش امریکا برای ایجاد مسیر جنوبی کشتیرانی و حملات متقابل دو کشور، تفاهم‌نامه را در معرض فروپاشی قرار داده است؛ وضعیتی که بدون خویشتنداری و دیپلماسی می‌تواند روند مذاکرات و ثبات منطقه را به‌شدت تهدید کند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بخش ۴ – جمهوری اسلامی؛ مرحله‌ای تازه در فرایند دولت–ملتِ در حال شدن!

بخش ۳: ایران و تکوین «دولت ـ ملت»: از دولت پیشامدرن تا ملتِ در حالِ شدن

بخش ۲: اروپا و زایش «دولت–ملت» گذار از نظم فئودالی به حاکمیت ملیِ مدرن!

مسئلهٔ زمان در آغازِ کیهان

غم جنوب…

جنوب ایران، تمام جان ایران است!