دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۰۸

دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۰۸

بیانیه «همگامی» در محکومیت اخراج فله‌ای مهاجران افغان
روند اخراج گسترده مهاجران افغان از ایران، که با دامن زدن به افغان‌ستیزی و با هدف انحراف افکار عمومی صورت می‌گیرد، اقدامی تلخ، ناعادلانه و تأسف‌برانگیز است. این سیاست در...
۱۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
خواست مشترک و فراگیر مبارزان میهن‌دوست ایران، آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است!
اساساً مفهومی به نام «جرم سیاسی» موضوعیت و معنایی ندارد. جرم‌شماری این فعالیت‌های حقوق بشری غیرقانونی‌ست و باید ممنوع شود. فعالیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اقدامی مجرمانه نیست و نمی‌تواند...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پروین همتی
نویسنده: پروین همتی
#جدول_مندلیف
به تعبیر متخصصان، هوش مصنوعی، نفتِ آینده است و تبدیل شدن به مرکز گرانش اقتصادی در جهانِ امروز ، خود نوعی خلقِ ثروتِ بیکران.
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی
… درباره سازما‌ندهی طبقه کارگر به‌عنوان یک طبقه از طریق اتحادیه‌های کارگری هیچ چیزی گفته نشده است.این امر خیلی مهم است، در واقع، بدین‌جهت که این‌ها تشکلات واقعی پرولتاریا هستند، که روزمره...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری

تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها

در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، بودجه ایالات متحده برای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، که از برنامه‌ریزی خانواده در سراسر جهان حمایت می‌کند، قطع شد. چنین تغییراتی در سیاست یا کاهش بودجه این برنامه‌ها می‌تواند تأثیرات مستقیم و مخربی بر زندگی و رفاه زنان در سراسر جهان داشته باشد. اکنون باید دید آیا این اقدامات بار دیگر تکرار خواهد شد.  

دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ می‌تواند تأثیرات نگران‌کننده‌ای بر حقوق زنان داشته باشد. ترامپ در سخنرانی‌های خود بارها اظهار داشته است که از زنان محافظت خواهد کرد، “چه بخواهند چه نخواهند.” (۱). این اظهارات نشان‌دهنده نگرشی پدرسالارانه است که زنان را به‌عنوان افراد مستقل و خودمختار، که توانایی تصمیم‌گیری آزادانه درباره زندگی خود دارند، به رسمیت نمی‌شناسد. چنین دیدگاهی نه تنها خواسته‌های زنان را نادیده می‌گیرد، بلکه به تضییع حقوق آنان و شنیده‌نشدن صدای زنان منجر می‌شود.

علاوه بر این، ترامپ با اتهامات متعددی در زمینه تعرض و رفتار نامناسب جنسی مواجه بوده است. این اتهامات نگرانی‌هایی جدی را در مورد تعهد واقعی او به حقوق و کرامت زنان ایجاد کرده است و تصویر او را به‌عنوان مدافعی صادق برای حقوق زنان، زیر سوال می‌برد (۲).

در دوران اول ریاست جمهوری ترامپ، شاهد اقداماتی بودیم که به‌طور خاص به ضرر اقشار کم‌درآمد، به‌ویژه زنان بود. از جمله این اقدامات می‌توان به کاهش تلاش‌ها برای کاهش شکاف دستمزد جنسیتی و انتصاب قضات محافظه‌کار در دیوان عالی اشاره کرد. انتصاب‌ این قضات زمینه‌ساز محدودیت‌های بیشتر بر حقوق باروری زنان، کاهش دسترسی به خدمات مرتبط با سقط جنین و ایجاد موانع برای دریافت مراقبت‌های بهداشتی شد (۳).

خدمات بهداشتی دردوران اول ریاست جمهوری ترامپ، فراتر از محدودیت در سقط جنین و پیشگیری از بارداری، تحت تأثیر قرار گرفت و این روند می‌تواند در دوره دوم تشدید شود. زنان سیاه‌پوست، که بیشتر با تبعیض‌های جنسیتی، نژادی و طبقاتی مواجه هستند، به‌طور نامتناسبی از این سیاست‌ها آسیب دیدند. نرخ مرگ‌ومیر مادران سیاه‌پوست هنگام زایمان سه برابر زنان سفیدپوست است و دسترسی نابرابر به مراقبت‌های قبل و بعد از بارداری، این وضعیت را تشدید می‌کند. همچنین، نرخ مرگ ناشی از بیماری‌های قابل پیشگیری مانند سرطان دهانه رحم در میان این گروه بالاتر است (۴). واکسن “اچ‌ پی ‌وی” و درمان‌های مرتبط با آن نیز به دلیل موانع ناشی از نژادپرستی و فقر کمتر در دسترس این زنان هستند. نامزد ترامپ برای وزارت بهداشت سابقه انتشار اطلاعات نادرست درباره واکسن‌ها دارد (۴).

تلاش ترامپ برای لغو قانون بیمه درمانی “اوباماکر” (۵) که میلیون‌ها زن کم‌درآمد به آن وابسته‌اند، در دوره اول ناکام ماند، اما ممکن است در دوره دوم ادامه یابد. این اقدام می‌تواند بحران دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی را برای اقشار آسیب‌پذیر، به‌ویژه افراد رنگین‌پوست، لاتین‌تبارها و نوجوانان، تشدید کند. در شرایطی که ۶۰ درصد مردم آمریکا از “حقوق ماه به ماه” زندگی می‌کنند (۶) و نابرابری درآمد به اوج رسیده است، این سیاست‌ها می‌تواند بحران اقتصادی و اجتماعی عمیق‌تری ایجاد کند.

ترامپ در سخنرانی‌های انتخاباتی خود وعده محدود کردن حقوق افراد تراجنسیتی را داده است (۷). او اظهار داشته که تنها دو جنسیت را به رسمیت خواهد شناخت و افراد تراجنسیتی را از ارتش و مدارس حذف خواهد کرد. او تأکید کرده که مردان را از ورزش زنان دور نگه خواهد داشت. وی همچنین خواستار حذف وزارت آموزش و پرورش و انتقال مسئولیت آن به ایالت‌ها شده است، که می‌تواند حمایت از گروه‌های اقلیت، از جمله زنان و دانش‌آموزان “ال‌جی‌بی‌تی”، را تضعیف کند. حذف این نهاد می‌تواند راه را برای کاهش آموزش برابری جنسیتی و افزایش تبعیض در مدارس هموار کند. مقابله با آن‌ نیازمند هوشیاری و اقدام جمعی است.

در سطح بین‌المللی، ترامپ با سیاست‌های محافظه‌کارانه خود می‌تواند بر تضعیف حقوق زنان نیزتأثیر بگذارد. در پایان دوره اول ریاست جمهوری او، ایالات متحده رهبری و امضای “بیانیه اجماع ژنو” را بر عهده داشت (۸). علیرغم این که این بیانیه خواستار “ترویج سلامت زنان و تقویت خانواده” بود، اما هدف واقعی آن ممنوعیت سقط  جنین و ترویج ایده های سنتی و کلیشه ای درباره زنان بود. دولت بایدن حمایت ایالات متحده از این بیانیه را که عمدتا توسط دولتهایی با سابقه ضعیف در حقوق زنان پشتیبانی شده بود را لغو کرد. این بیانیه با استناد به روایات مربوط به حمایت از کودکان و آزادی مذهب، به دنبال محدود کردن زنان به نقش هایی بود که صرفاً به عنوان ابزاری برای رشد جمعیت در نظر گرفته می شد، که بسیار مشکل ساز است. اگر این بیانیه توسط ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری خود احیا شود، باید کشورها را به رد آن تشویق کرد (۴).

نگرانی‌هایی وجود دارد که ترامپ ممکن است سیاست «مکزیکوسیتی» معروف به «قانون سکوت جهانی» را بازگرداند. این سیاست، ارائه کمک مالی فدرال به گروه‌های بین‌المللی غیردولتی حامی سقط جنین را ممنوع می‌کند (۹). در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، بودجه ایالات متحده برای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، که از برنامه‌ریزی خانواده در سراسر جهان حمایت می‌کند، قطع شد. چنین تغییراتی در سیاست یا کاهش بودجه این برنامه‌ها می‌تواند تأثیرات مستقیم و مخربی بر زندگی و رفاه زنان در سراسر جهان داشته باشد. اکنون باید دید آیا این اقدامات بار دیگر تکرار خواهد شد.

منابع:

  1. Donald Trump vows to be protector of women ‘whether they like it or not’ | US elections 2024 | The Guardian
  2. Sexual misconduct allegations against Donald Trump – a timeline | Donald Trump | The Guardian
  3. Roe v Wade: US Supreme Court ends constitutional right to abortion
  4. Interview: Women’s Rights Under Trump | Human Rights Watch
  5. اوباماکر؛ دیوان عالی آمریکا قانون بیمه درمانی ارزان را لغو نکرد – BBC News فارسی
  6. بیانیه تند سندرز پس از شکست دموکرات‌ها؛ از این کارزار فاجعه‌بار درس می‌گیرید؟ – ایسنا
  7. Trump Says He Will ‘Stop the Transgender Lunacy’ His First Day in Office | Video
  8. US signs anti-abortion declaration with group of largely authoritarian governments | Abortion | The Guardian
  9. Trump Bans Federal Funding for Foreign NGOs that Support Abortion

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۱۹ دی, ۱۴۰۳ ۲:۰۶ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه «همگامی» در محکومیت اخراج فله‌ای مهاجران افغان

خواست مشترک و فراگیر مبارزان میهن‌دوست ایران، آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است!

#جدول_مندلیف

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس