Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۸

یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۸

افراد ایلان ماسک نمی دانستند واقعا به چه کسانی شلیک می کنند
با این حال، تلاش‌های فشرده برای بازگرداندن کارکنان NNSA نشان می‌دهد که دولت ترامپ واقعاً افرادعالیرتبه دارای تخصص های مهم را اخراج کرده است. اولریش کون، کارشناس کنترل تسلیحات در مؤسسه تحقیقات صلح...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده:  الیور ایمهوف -  برگردان رضا کاویانی
نویسنده:  الیور ایمهوف -  برگردان رضا کاویانی
اروپا قربانی کیست؟
به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: آرنولد برتراند
نویسنده: آرنولد برتراند
۷ درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند!
7 درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند, شرط خروج از این وضعیت «عزم سیاسی» است که اکنون شاهد آن نیستیم. عده‌ای پنت هاوس و خودروی لوکس را در سبد...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: حسین راغفر
نویسنده: حسین راغفر
ویدیو پادکست «ابعاد انقلاب بهمن»، گفتگو با منوچهر صالحی در «تالار گفتگو و تبادل نظر»
به مناسبت سالگرد انقلاب ۵۷، در «تالار گفتگو و تبادل‌نظر» گفتگویی با حضور منوچهر صالحی، پژوهشگر و نظریه‌پرداز چپ برگزار شد. در این گفت‌وگو، مهمان برنامه به همراه دیگر شرکت‌کنندگان...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: تالار گفتگو و تبادل نظر
نویسنده: تالار گفتگو و تبادل نظر
پای سخن پرستو فروهر، به مناسبت سالگرد قتل پروانه و داریوش فروهر
پرستو فروهر در تمام سالهای پس از مرگ پدر و مادرش، هر ساله به ایران سفر کرده است تا یادشان را گرامی دارد. او علیرغم فشارها و مشکلات و اجازه...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: پرستو فروهر
نویسنده: پرستو فروهر
اعتصاب رانندگان اتوبوس شهری
هنگامی که ده‌ها هزار نفر در حمل‌ونقل عمومی این جمعه اعتصاب کنند، اتوبوس گوخان سرت نیز متوقف خواهد شد. در اینجا، او به‌عنوان راننده اتوبوس و یک شهروند شهر کلن،...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
بر باد رفته
مارگارت میچل خود در مورد این رمان گفته بود: «چه چیزی باعث می‌شود برخی از مردم از بلایا جان سالم به در ببرند و برخی دیگر که به همان اندازه...
۳ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان

تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها

در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، بودجه ایالات متحده برای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، که از برنامه‌ریزی خانواده در سراسر جهان حمایت می‌کند، قطع شد. چنین تغییراتی در سیاست یا کاهش بودجه این برنامه‌ها می‌تواند تأثیرات مستقیم و مخربی بر زندگی و رفاه زنان در سراسر جهان داشته باشد. اکنون باید دید آیا این اقدامات بار دیگر تکرار خواهد شد.  

دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ می‌تواند تأثیرات نگران‌کننده‌ای بر حقوق زنان داشته باشد. ترامپ در سخنرانی‌های خود بارها اظهار داشته است که از زنان محافظت خواهد کرد، “چه بخواهند چه نخواهند.” (۱). این اظهارات نشان‌دهنده نگرشی پدرسالارانه است که زنان را به‌عنوان افراد مستقل و خودمختار، که توانایی تصمیم‌گیری آزادانه درباره زندگی خود دارند، به رسمیت نمی‌شناسد. چنین دیدگاهی نه تنها خواسته‌های زنان را نادیده می‌گیرد، بلکه به تضییع حقوق آنان و شنیده‌نشدن صدای زنان منجر می‌شود.

علاوه بر این، ترامپ با اتهامات متعددی در زمینه تعرض و رفتار نامناسب جنسی مواجه بوده است. این اتهامات نگرانی‌هایی جدی را در مورد تعهد واقعی او به حقوق و کرامت زنان ایجاد کرده است و تصویر او را به‌عنوان مدافعی صادق برای حقوق زنان، زیر سوال می‌برد (۲).

در دوران اول ریاست جمهوری ترامپ، شاهد اقداماتی بودیم که به‌طور خاص به ضرر اقشار کم‌درآمد، به‌ویژه زنان بود. از جمله این اقدامات می‌توان به کاهش تلاش‌ها برای کاهش شکاف دستمزد جنسیتی و انتصاب قضات محافظه‌کار در دیوان عالی اشاره کرد. انتصاب‌ این قضات زمینه‌ساز محدودیت‌های بیشتر بر حقوق باروری زنان، کاهش دسترسی به خدمات مرتبط با سقط جنین و ایجاد موانع برای دریافت مراقبت‌های بهداشتی شد (۳).

خدمات بهداشتی دردوران اول ریاست جمهوری ترامپ، فراتر از محدودیت در سقط جنین و پیشگیری از بارداری، تحت تأثیر قرار گرفت و این روند می‌تواند در دوره دوم تشدید شود. زنان سیاه‌پوست، که بیشتر با تبعیض‌های جنسیتی، نژادی و طبقاتی مواجه هستند، به‌طور نامتناسبی از این سیاست‌ها آسیب دیدند. نرخ مرگ‌ومیر مادران سیاه‌پوست هنگام زایمان سه برابر زنان سفیدپوست است و دسترسی نابرابر به مراقبت‌های قبل و بعد از بارداری، این وضعیت را تشدید می‌کند. همچنین، نرخ مرگ ناشی از بیماری‌های قابل پیشگیری مانند سرطان دهانه رحم در میان این گروه بالاتر است (۴). واکسن “اچ‌ پی ‌وی” و درمان‌های مرتبط با آن نیز به دلیل موانع ناشی از نژادپرستی و فقر کمتر در دسترس این زنان هستند. نامزد ترامپ برای وزارت بهداشت سابقه انتشار اطلاعات نادرست درباره واکسن‌ها دارد (۴).

تلاش ترامپ برای لغو قانون بیمه درمانی “اوباماکر” (۵) که میلیون‌ها زن کم‌درآمد به آن وابسته‌اند، در دوره اول ناکام ماند، اما ممکن است در دوره دوم ادامه یابد. این اقدام می‌تواند بحران دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی را برای اقشار آسیب‌پذیر، به‌ویژه افراد رنگین‌پوست، لاتین‌تبارها و نوجوانان، تشدید کند. در شرایطی که ۶۰ درصد مردم آمریکا از “حقوق ماه به ماه” زندگی می‌کنند (۶) و نابرابری درآمد به اوج رسیده است، این سیاست‌ها می‌تواند بحران اقتصادی و اجتماعی عمیق‌تری ایجاد کند.

ترامپ در سخنرانی‌های انتخاباتی خود وعده محدود کردن حقوق افراد تراجنسیتی را داده است (۷). او اظهار داشته که تنها دو جنسیت را به رسمیت خواهد شناخت و افراد تراجنسیتی را از ارتش و مدارس حذف خواهد کرد. او تأکید کرده که مردان را از ورزش زنان دور نگه خواهد داشت. وی همچنین خواستار حذف وزارت آموزش و پرورش و انتقال مسئولیت آن به ایالت‌ها شده است، که می‌تواند حمایت از گروه‌های اقلیت، از جمله زنان و دانش‌آموزان “ال‌جی‌بی‌تی”، را تضعیف کند. حذف این نهاد می‌تواند راه را برای کاهش آموزش برابری جنسیتی و افزایش تبعیض در مدارس هموار کند. مقابله با آن‌ نیازمند هوشیاری و اقدام جمعی است.

در سطح بین‌المللی، ترامپ با سیاست‌های محافظه‌کارانه خود می‌تواند بر تضعیف حقوق زنان نیزتأثیر بگذارد. در پایان دوره اول ریاست جمهوری او، ایالات متحده رهبری و امضای “بیانیه اجماع ژنو” را بر عهده داشت (۸). علیرغم این که این بیانیه خواستار “ترویج سلامت زنان و تقویت خانواده” بود، اما هدف واقعی آن ممنوعیت سقط  جنین و ترویج ایده های سنتی و کلیشه ای درباره زنان بود. دولت بایدن حمایت ایالات متحده از این بیانیه را که عمدتا توسط دولتهایی با سابقه ضعیف در حقوق زنان پشتیبانی شده بود را لغو کرد. این بیانیه با استناد به روایات مربوط به حمایت از کودکان و آزادی مذهب، به دنبال محدود کردن زنان به نقش هایی بود که صرفاً به عنوان ابزاری برای رشد جمعیت در نظر گرفته می شد، که بسیار مشکل ساز است. اگر این بیانیه توسط ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری خود احیا شود، باید کشورها را به رد آن تشویق کرد (۴).

نگرانی‌هایی وجود دارد که ترامپ ممکن است سیاست «مکزیکوسیتی» معروف به «قانون سکوت جهانی» را بازگرداند. این سیاست، ارائه کمک مالی فدرال به گروه‌های بین‌المللی غیردولتی حامی سقط جنین را ممنوع می‌کند (۹). در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، بودجه ایالات متحده برای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، که از برنامه‌ریزی خانواده در سراسر جهان حمایت می‌کند، قطع شد. چنین تغییراتی در سیاست یا کاهش بودجه این برنامه‌ها می‌تواند تأثیرات مستقیم و مخربی بر زندگی و رفاه زنان در سراسر جهان داشته باشد. اکنون باید دید آیا این اقدامات بار دیگر تکرار خواهد شد.

منابع:

  1. Donald Trump vows to be protector of women ‘whether they like it or not’ | US elections 2024 | The Guardian
  2. Sexual misconduct allegations against Donald Trump – a timeline | Donald Trump | The Guardian
  3. Roe v Wade: US Supreme Court ends constitutional right to abortion
  4. Interview: Women’s Rights Under Trump | Human Rights Watch
  5. اوباماکر؛ دیوان عالی آمریکا قانون بیمه درمانی ارزان را لغو نکرد – BBC News فارسی
  6. بیانیه تند سندرز پس از شکست دموکرات‌ها؛ از این کارزار فاجعه‌بار درس می‌گیرید؟ – ایسنا
  7. Trump Says He Will ‘Stop the Transgender Lunacy’ His First Day in Office | Video
  8. US signs anti-abortion declaration with group of largely authoritarian governments | Abortion | The Guardian
  9. Trump Bans Federal Funding for Foreign NGOs that Support Abortion

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۱۹ دی, ۱۴۰۳ ۲:۰۶ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

اروپا قربانی کیست؟

به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار وجود داشت، ابتدا خود را با آن سازگار نکردند. آنها احمقانه ترجیح دادند به نقش خود به عنوان شریک کوچک آمریکا بچسبند، حتی در شرایطی که این مشارکت به طور فزاینده ای علیه منافع آنها بود!

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

افراد ایلان ماسک نمی دانستند واقعا به چه کسانی شلیک می کنند

اروپا قربانی کیست؟

۷ درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند!

ویدیو پادکست «ابعاد انقلاب بهمن»، گفتگو با منوچهر صالحی در «تالار گفتگو و تبادل نظر»

پای سخن پرستو فروهر، به مناسبت سالگرد قتل پروانه و داریوش فروهر

اعتصاب رانندگان اتوبوس شهری

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!