دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۳

دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۳

تبارشناسی ناآرامی‌های اخیر در ارومیه
فضیلت مدنی به مثابه مبارزه با افراط گرایی؛ تنش‌زدایی و تبعیض‌‌‌زدایی از جامعه از زمره وظایف حکومت است. اما فضیلت مدنی نیز حُکم می‌کند که فعالان سیاسی، کنش‌گران مدنی و...
۱۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
سه استاد منتقد سرشناس ترامپ، آمریکا را به مقصد کانادا ترک می کنند
تیموتی اسنایدر مورخ و جیسون استنلی محقق فاشیسم ایالات متحده را ترک کردند. تیموتی اسنایدر به دلیل آثارش در مورد دیکتاتوری ها و عدم آزادی، شناخته و مشهور شد. اکنون...
۱۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
صدها کشته و زخمی در پی زلزله در جنوب شرقی آسیا
بلای طبیعی: صدها کشته و مجروح ظاهراً پس از زمین لرزه در جنوب شرقی آسیا میانمار توسط زمین لرزه در این منطقه به شدت آسیب دیده است. بر اساس گزارش...
۱۰ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
کارزار مک‌کارتیسم برای حفاظت از اسرائیل در دانشگاه های ایالات متحده
پس از بسیجی نیرومند در بزرگترین دانشگاه های آمریکا علیه جنگی که اسرائیل در غزه به راه انداخته است، اینک زمان سرکوبی شدید فرا رسیده که توسط دولت قدرتمند دونالد...
۱۰ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: شروین احمدی
نویسنده: برگردان: شروین احمدی
که بهار زتوست
آه...ای خورشید تابنده، نور، امید، آرزو-، و شعر وُ ترانه را، از ما دریغ مدار، که نه شعرهای من- که بهار- از ذرات وجود توست
۱۰ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: رحمان- ا 
نویسنده: رحمان- ا 
پیام تبریک سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به‌مناسبت پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در صعود به جام جهانی!
با کمال تاسف روی‌کرد سیاسی مقابله با ایران از سوی برخی کشورهای ذی‌نفوذ در جهان در کنار تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه علیه کشور ما، مانعی عمده در برابر برگزاری دیدارهای...
۹ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
اشباح چپ وخواب‌های آشفته مهدی تدینی؛ (قسمت اول)
دنیای مهدی تدینی مملو از اشباح و ارواح قرن ماضی است. مهدی تدینی پیامبری است که رسالت خود را مبارزه با چپ اعلام کرده است. وی آمده است تا جامعه...
۹ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: م ـ نوید
نویسنده: م ـ نوید

تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها

در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، بودجه ایالات متحده برای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، که از برنامه‌ریزی خانواده در سراسر جهان حمایت می‌کند، قطع شد. چنین تغییراتی در سیاست یا کاهش بودجه این برنامه‌ها می‌تواند تأثیرات مستقیم و مخربی بر زندگی و رفاه زنان در سراسر جهان داشته باشد. اکنون باید دید آیا این اقدامات بار دیگر تکرار خواهد شد.  

دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ می‌تواند تأثیرات نگران‌کننده‌ای بر حقوق زنان داشته باشد. ترامپ در سخنرانی‌های خود بارها اظهار داشته است که از زنان محافظت خواهد کرد، “چه بخواهند چه نخواهند.” (۱). این اظهارات نشان‌دهنده نگرشی پدرسالارانه است که زنان را به‌عنوان افراد مستقل و خودمختار، که توانایی تصمیم‌گیری آزادانه درباره زندگی خود دارند، به رسمیت نمی‌شناسد. چنین دیدگاهی نه تنها خواسته‌های زنان را نادیده می‌گیرد، بلکه به تضییع حقوق آنان و شنیده‌نشدن صدای زنان منجر می‌شود.

علاوه بر این، ترامپ با اتهامات متعددی در زمینه تعرض و رفتار نامناسب جنسی مواجه بوده است. این اتهامات نگرانی‌هایی جدی را در مورد تعهد واقعی او به حقوق و کرامت زنان ایجاد کرده است و تصویر او را به‌عنوان مدافعی صادق برای حقوق زنان، زیر سوال می‌برد (۲).

در دوران اول ریاست جمهوری ترامپ، شاهد اقداماتی بودیم که به‌طور خاص به ضرر اقشار کم‌درآمد، به‌ویژه زنان بود. از جمله این اقدامات می‌توان به کاهش تلاش‌ها برای کاهش شکاف دستمزد جنسیتی و انتصاب قضات محافظه‌کار در دیوان عالی اشاره کرد. انتصاب‌ این قضات زمینه‌ساز محدودیت‌های بیشتر بر حقوق باروری زنان، کاهش دسترسی به خدمات مرتبط با سقط جنین و ایجاد موانع برای دریافت مراقبت‌های بهداشتی شد (۳).

خدمات بهداشتی دردوران اول ریاست جمهوری ترامپ، فراتر از محدودیت در سقط جنین و پیشگیری از بارداری، تحت تأثیر قرار گرفت و این روند می‌تواند در دوره دوم تشدید شود. زنان سیاه‌پوست، که بیشتر با تبعیض‌های جنسیتی، نژادی و طبقاتی مواجه هستند، به‌طور نامتناسبی از این سیاست‌ها آسیب دیدند. نرخ مرگ‌ومیر مادران سیاه‌پوست هنگام زایمان سه برابر زنان سفیدپوست است و دسترسی نابرابر به مراقبت‌های قبل و بعد از بارداری، این وضعیت را تشدید می‌کند. همچنین، نرخ مرگ ناشی از بیماری‌های قابل پیشگیری مانند سرطان دهانه رحم در میان این گروه بالاتر است (۴). واکسن “اچ‌ پی ‌وی” و درمان‌های مرتبط با آن نیز به دلیل موانع ناشی از نژادپرستی و فقر کمتر در دسترس این زنان هستند. نامزد ترامپ برای وزارت بهداشت سابقه انتشار اطلاعات نادرست درباره واکسن‌ها دارد (۴).

تلاش ترامپ برای لغو قانون بیمه درمانی “اوباماکر” (۵) که میلیون‌ها زن کم‌درآمد به آن وابسته‌اند، در دوره اول ناکام ماند، اما ممکن است در دوره دوم ادامه یابد. این اقدام می‌تواند بحران دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی را برای اقشار آسیب‌پذیر، به‌ویژه افراد رنگین‌پوست، لاتین‌تبارها و نوجوانان، تشدید کند. در شرایطی که ۶۰ درصد مردم آمریکا از “حقوق ماه به ماه” زندگی می‌کنند (۶) و نابرابری درآمد به اوج رسیده است، این سیاست‌ها می‌تواند بحران اقتصادی و اجتماعی عمیق‌تری ایجاد کند.

ترامپ در سخنرانی‌های انتخاباتی خود وعده محدود کردن حقوق افراد تراجنسیتی را داده است (۷). او اظهار داشته که تنها دو جنسیت را به رسمیت خواهد شناخت و افراد تراجنسیتی را از ارتش و مدارس حذف خواهد کرد. او تأکید کرده که مردان را از ورزش زنان دور نگه خواهد داشت. وی همچنین خواستار حذف وزارت آموزش و پرورش و انتقال مسئولیت آن به ایالت‌ها شده است، که می‌تواند حمایت از گروه‌های اقلیت، از جمله زنان و دانش‌آموزان “ال‌جی‌بی‌تی”، را تضعیف کند. حذف این نهاد می‌تواند راه را برای کاهش آموزش برابری جنسیتی و افزایش تبعیض در مدارس هموار کند. مقابله با آن‌ نیازمند هوشیاری و اقدام جمعی است.

در سطح بین‌المللی، ترامپ با سیاست‌های محافظه‌کارانه خود می‌تواند بر تضعیف حقوق زنان نیزتأثیر بگذارد. در پایان دوره اول ریاست جمهوری او، ایالات متحده رهبری و امضای “بیانیه اجماع ژنو” را بر عهده داشت (۸). علیرغم این که این بیانیه خواستار “ترویج سلامت زنان و تقویت خانواده” بود، اما هدف واقعی آن ممنوعیت سقط  جنین و ترویج ایده های سنتی و کلیشه ای درباره زنان بود. دولت بایدن حمایت ایالات متحده از این بیانیه را که عمدتا توسط دولتهایی با سابقه ضعیف در حقوق زنان پشتیبانی شده بود را لغو کرد. این بیانیه با استناد به روایات مربوط به حمایت از کودکان و آزادی مذهب، به دنبال محدود کردن زنان به نقش هایی بود که صرفاً به عنوان ابزاری برای رشد جمعیت در نظر گرفته می شد، که بسیار مشکل ساز است. اگر این بیانیه توسط ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری خود احیا شود، باید کشورها را به رد آن تشویق کرد (۴).

نگرانی‌هایی وجود دارد که ترامپ ممکن است سیاست «مکزیکوسیتی» معروف به «قانون سکوت جهانی» را بازگرداند. این سیاست، ارائه کمک مالی فدرال به گروه‌های بین‌المللی غیردولتی حامی سقط جنین را ممنوع می‌کند (۹). در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، بودجه ایالات متحده برای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، که از برنامه‌ریزی خانواده در سراسر جهان حمایت می‌کند، قطع شد. چنین تغییراتی در سیاست یا کاهش بودجه این برنامه‌ها می‌تواند تأثیرات مستقیم و مخربی بر زندگی و رفاه زنان در سراسر جهان داشته باشد. اکنون باید دید آیا این اقدامات بار دیگر تکرار خواهد شد.

منابع:

  1. Donald Trump vows to be protector of women ‘whether they like it or not’ | US elections 2024 | The Guardian
  2. Sexual misconduct allegations against Donald Trump – a timeline | Donald Trump | The Guardian
  3. Roe v Wade: US Supreme Court ends constitutional right to abortion
  4. Interview: Women’s Rights Under Trump | Human Rights Watch
  5. اوباماکر؛ دیوان عالی آمریکا قانون بیمه درمانی ارزان را لغو نکرد – BBC News فارسی
  6. بیانیه تند سندرز پس از شکست دموکرات‌ها؛ از این کارزار فاجعه‌بار درس می‌گیرید؟ – ایسنا
  7. Trump Says He Will ‘Stop the Transgender Lunacy’ His First Day in Office | Video
  8. US signs anti-abortion declaration with group of largely authoritarian governments | Abortion | The Guardian
  9. Trump Bans Federal Funding for Foreign NGOs that Support Abortion

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۱۹ دی, ۱۴۰۳ ۲:۰۶ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

مطالعه »
پيام ها

پیام تبریک سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به‌مناسبت پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در صعود به جام جهانی!

با کمال تاسف روی‌کرد سیاسی مقابله با ایران از سوی برخی کشورهای ذی‌نفوذ در جهان در کنار تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه علیه کشور ما، مانعی عمده در برابر برگزاری دیدارهای دوستانه در مقابل تیم‌های قوی جهان، حتی امکان برگزاری اردوهای آمادگی، و وجود تجربهٔ بازی در این سطح برای ملّی‌پوشان ایران است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

تبارشناسی ناآرامی‌های اخیر در ارومیه

سه استاد منتقد سرشناس ترامپ، آمریکا را به مقصد کانادا ترک می کنند

صدها کشته و زخمی در پی زلزله در جنوب شرقی آسیا

کارزار مک‌کارتیسم برای حفاظت از اسرائیل در دانشگاه های ایالات متحده

که بهار زتوست

پیام تبریک سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به‌مناسبت پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در صعود به جام جهانی!