انصراف اندی پوزدر (Andy Puzder)، کاندیدای ترامپ برای وزارت کار امریکا، را نخستین ناکامی ترامپ در اثر مقاومت هم حزبیهای خودش، یعنی حزب جمهوریخواه، ارزیابی کرده اند. پوزدر، میلیاردری است که بخش بزرگی از ثروت خود را مدیون دستمزدهای پائین کارگرانش در رستورانهای زنجیره ای اش است. او نه تنها مخالفتی با ورود کارگران “غیرقانونی” از مکزیک به بازار کار امریکا ندارد، بلکه معتقد است ورود کار ارزان به بازار کار امریکا باید دائماً جریان داشته باشد.
دلیل انصراف پوزدر از نامزدی وزارت کار را اعتراف او به استخدام کارگر غیرقانونی اعلام کرده اند. این اقدام از حد تحمل برخی از سناتورهای عضو حزب جمهوریخواه فراتر رفته و از این رو پوزدر را پیشاپیش متوجه کرده اند که انتظار رأی آنها در سنا را به وزارت او نداشته باشد.
به این ترتیب حلقۀ مقاومت و اعتراض علیه ترامپ، تیم مورد نظر او و سیاستهایش در درون جامعۀ امریکا تقریباً تکمیل شده است: جامعۀ مدنی امریکا در همان نخستین روز ریاست جمهوری او و همزمان با مراسم تحلیف اش موفق به سازماندهی اعتراضی جهانی علیه او شد، که البته نخستین مورد هم نبود. رسانه های این کشور، که واقعبینانه و منصفانه باید گفت نه فقط رسانه های مترقی، به طریق مشابهی نقد و افشای ترامپ و سیاستهایش را پیشه کرده اند. استعفای مایکل فلین، مشاور امنیتی ترامپ، از جمله به یمن پیگیری رسانه ها، الزامی و محقق شد. فرمان ترامپ برای ممنوعیت ورود شهروندان ۷ “کشور اسلامی” به امریکا در نتیجۀ تقابل قوۀ قضائی این کشور با این فرمان، در حال حاضر معلق مانده است. نمونه ها از استعفا و اعتراض در دستگاه های دولتی و حتی امنیتی کم نیستند. اینک حزب جمهوریخواه نیز به ترامپ فهمانده است که او نمی تواند بر حمایت یکپارچۀ آن از او متکی باشد.
این حلقه با بروز شکاف در میان پایگاه انتخاباتی ترامپ تکمیل خواهد شد. زمانی که این وجه وقوع یابد، می توان پوپولیسم ترامپ را خاتمه یافته اعلام کرد. این معیار خوبی خواهد بود برای سنجش پوپولیسم در کشوری با نهادهای جاافتادۀ دموکراتیک، همچون امریکا، و در کشوری بالنسبه فاقد این ابزارها، همچون ایران، برای مقابله با آن.