سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۳۱ تیر, ۱۴۰۵ ۲۳:۳۹

چهارشنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۵ - ۲۳:۳۹

زندانیان سازمان جدایی طلب اتا، در اسپانیا، “ما اعتراف میکنیم که باعث آسیب و رنج زیادی شده ایم”

اتا به معنی وطن و آزادی برای سرزمین باسک میباشد که طی دهه ها، برای کشوری مستقل مبارزه کرده اند:"ما مسئولیت تمام عواقب فعالیتهای سیاسی خودمان را بعهده میگیریم و ..."

Getting your Trinity Audio player ready...

مادرید: در چهار دهه گذشته، بیش از هشتصد نفر از مردم اسپانیا در اثر حملات تروریستی سازمان چریکی اتا ( Eta )، جان خود را از دست دادند. اکنون برای اولین بار است که زندانیان عضو سازمان جدایی طلب باسک در اسپانیا اعتراف میکنند که باعث آسیب و رنج بسیار در جامعه شده اند؛” ما با تمام صداقت و صراحت اعتراف میکنیم که آسیبهای همه جانبه ای را موجب شده ایم”. این بخشی از نامه ای است که از جانب” جامعه زندانیان سیاسی باسک (EPPK ) انتشار یافته است.
اتا به معنی وطن و آزادی برای سرزمین باسک میباشد که طی دهه ها، برای کشوری مستقل مبارزه کرده اند:” ما مسئولیت تمام عواقب فعالیتهای سیاسی خودمان را بعهده میگیریم و …”.
امضاء کنندگان این نامه همچنین اعلام آمادگی برای همکاری با ادارات دولتی کرده اند. کسانی که خودشان را نماینده زندانیان سیاسی سازمان جدایی طلب اتا معرفی میکنند، خواهان مذاکره با دستگاه دولتی در باره چگونگی فعالیت آزادشدگان هستند. آنها می خواهند بدانند که چگونه و در چه شرایطی این زندانیان سیاسی سابق، می توانند در جامعه به یک زندگی عادی برگردند.
قابل توجه است که در اکتبر سال ۲۰۱۳، “دادگاه حقوق بشر اروپا”، اجرای احکام دادگاههای اسپانیا را در مورد اعضاء اتا، غیرقانونی اعلام کرد. به موجب این حکم و تصمیم گیری، شصت نفر از اعضای زندانی سازمان جدایی طلب اتا، از زندانهای اسپانیا آزاد شدند.

بازگشت به جامعه 
بعد از آنکه اتا، در سال ۲۰۱۱ اعلام کرد که از خشونت چشم پوشی میکند و نیز در ادامه جریان EPPK تاکید نمود که دیگر روش های قدیمی را بکار نخواهد بست. تا به امروز آنها هیچکدام از احکام قضایی را به رسمیت نمی شناختند و هر گونه دیالوگی را در باره بازگشت به جامعه، با دولت اسپانیا رد میکردند. اما اکنون در اعلامیه اخیر خود اعلام کردند:” ما در بازگشت به خانه هایمان میتوانیم توافق کنیم که در چارچوب راههای قانونی، اقدامات انجام گیرد و اینکه تاکید داریم که این پروسه مستلزم برسمیت شناختن احکام صادره قانونی میباشد”. این آمادگی همکاری میتواند برای زندانیان سیاسی باسک یک مزیت داشته باشد و آن فراهم شدن شرایط برای آزادی پیش از موعد مقرر از زندان است.
سازمان جدایی طلب اتا، در سال ۱۹۵۹ به عنوان جنبشی اعتراضی علیه دیکتاتوری فرانکو بوجود آمد. اتا علیه دولت اسپانیا مبارزه میکرد و حتی بعد از اینکه دموکراسی در سال ۱۹۷۵ در اسپانیا به قدرت رسید، با هدف ایجاد یک کشور مستقل- بنام باسک- به فعالیت های خود ادامه داد. هر چند که این سازمان در اکتبر سال ۲۰۱۱، پایان مشی مسلحانه خود را اعلام کرد، اما بعد از آن نه سلاحهای خود را به دولت تحویل داد و نه تغییری در فعالیت زیرزمینی خود ایجاد کرد. اما دولت اسپانیا در اطلاعیه ای تحلیلی اعلام کرد که اتا، فعالیتش رو به اتمام است. در حال حاضر ۶۰۰ نفر از اعضا و هواداران این سازمان در زندانهای اسپانیا و فرانسه بسر میبرند.

تاریخ انتشار : ۱۰ دی, ۱۳۹۲ ۳:۵۱ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

بحران نظامی تنگه هرمز، خطر گسترش آن، آینده‌ای مبهم و غیرقابل مهار برای ایران، منطقه و اقتصاد جهانی

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از همه جریان‌های سیاسی آزادی‌خواه، دموکراسی‌خواه، ملی و توسعه‌گرا که دغدغه عزت، امنیت و آینده ایران را دارند، می‌خواهد با اقدامی هماهنگ و فراگیر، پیام روشن مردم و نیروهای صلح‌طلب ایران را به افکار عمومی جهان، نهادهای مدنی، نهادهای بین‌المللی و دولت‌های درگیر در این بحران برسانند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

وظیفه انسانی ما در برابر درماندگی و رنج دیگران چیست؟

بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان در سالگرد، سی تیر ۱۳۳۱؛ فریاد ملت برای حق حاکمیت و استقلال ایران

دموکراسی چیست ؟

در پیوند با سخنرانی ضد چپ و‌ضد کمونیستی ترامپ به مناسبت با ۲۵۰ مین سالگرد استقلال آمریکا

مە تیر، مە خون شد

سگِ خانه‌باغ و شبِ بریدنِ دم