سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۶ شهریور, ۱۴۰۵ ۱۲:۲۳

جمعه ۶ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۲:۲۳

سخنرانی احسان دهکردی

احسان دهکردی، نخستين سخنران کنفرانس، با اشاره به تغییرات کمی و کیفی در مبارزات جنبش چپ در سطح جهانی و داخل کشور،در ادامه تاکيد بر اين نکته داشت که مبارزات جنبش چپ ایران به فضایی نو تعلق دارد که مبارزه برای محیط زیست، حقوق بشر، حقوق زنان، کارگران و مدنیت خواهی در راس آن قرار دارد.

Getting your Trinity Audio player ready...

گزارشگر ویژه کار- آنلاین از محل کنفرانس


تحول فکری در جنبش چپ ایران

اشاره:

۲۷ آذر ۹۲ کنفرانس پروژهٔ وحدت چپ با حضور سه سازمان  سیاسی (سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت‌) اتحاد فداییان و شورای موقت سوسیالیست‌ها ) و جمعی از فعالان منفرد چپ در کلن برگزار شد..

در این کنفرانس سخنرانان با تأکید بر لزوم بازسازئ تفکر چپ در ایران  و چگونگی دستیابی به اتحادی پایدار نظرات خود را بیان کردند.

احسان دهکردی، ‌بهروز خلیق ، شیدان وثیق،  منوچهر مقصودنیا سخنرانان پنل اول بودند و بهزاد کریمی‌،  رسول آذر نوش، مهدی فتاپور و نادره عصاره در رابطه با موضوع کدام چپ؟ کدام سوسیالیست؟ در پنل دوم به گفت وگو پرداختند..

بعد از سخنرانی‌‌ها، اظهار نظر حضار برکیفیت مباحث کنفرانس افزود.

گزارش زیر چکیده ای ازکنفرانس پروژه وحدت چپ است که تقدیم شما می شود.

احسان دهکردی :

چپ نو با تفکر ایده الوژیک  منافات دارد

احسان دهکردی به عنوان اولین سخنران با اشاره به سخن مارکس که می گوید: فلاسفه تا کنون دنیا را تفسیر کرده اند ولی مسئله،  تغییر آن است بیان داشت : در اصل مارکس زنجیره فکری را دنبال می کند که از کاپیتال ، کارگر وسوسیالیزم ، به ساختار فکری می رسدو از تضاد کارو سرمایه به این نتیجه دست پیدا می کند که کارگران را متحد کند، این تفکر را در آن دوران به عنوان انقلاب سوسیالیستی مطرح می کردند.نقد من این است که جوامع امروز بانگاه مارکس به عنوان آلترناتیو نمی تواند مطرح شود.چرا که در این دوران دیگر شرایط دوران مارکس وجود ندارد.

طبقه کارگری که مارکس مطرح می کرد، اکثریتی بود در مقابل سرمایه داری ولی امروز نمی توان فقط ازکارکران به عنوان نیرو های موثر ورادیکال نام برد.

وی در ادامه سخنرانی خود شرایط  امروزروشن فکران جامعه را فرای چهار چوب های خشک ایده الوژی دانست و افزود: جریان روشن فکری ایران نباید در قالب ایده الوژی باقی بماند ، برای مثال این که بگویم من نماینده طبقه کارگر هستم  این سخن  نمی تواند تفکر چپ نوبه حساب آید.

امروز مبارزاتی که در چهارچوب سوسیالیزم مطرح است بخش های مدنیت خواهی ، حقوق زنان ،محیط زیست ، … را در بر می گیرد.

تاریخ انتشار : ۹ آذر, ۱۳۹۲ ۸:۰۵ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

۳۰ سال زندان برای استفاده از آزادی بیان؟

سردبیر ماه: ایالات متحده در ۱۶ ژوئیه کنفرانسی جهانی در واشنگتن برگزار کرد تا همکاری کشورها علیه آنچه «تروریسم چپ افراطی» می‌نامد، تقویت شود؛ اقدامی که بخشی از راهبرد امنیتی جدید آمریکا برای اعمال نفوذ و تغییر رژیم در اروپا و آمریکای لاتین است. این نشست همچنین کارکردی داخلی دارد، زیرا با نسبت‌دادن مخالفان سیاسی به «تروریسم خارجی»، سرکوب آنان آسان‌تر و مشروع‌تر جلوه داده می‌شود.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چرخه‌ی بسته‌ی رانت، رسانه و الیگارشی؛

درهای گلزار خاوران همچنان بر روی خانواده های زندانیان سیاسی اعدام‌شده در دهه ۶۰ بسته است

ماریا مونته‌سوری؛ زنی که آموزش را راهی برای ساختن صلح می‌دانست

از حملات غنی‌نژاد تا بحران گفت‌وگو: جنسیت و خشونت زبانی در میان روشنفکران

انحلال و ادغام رسمی رژوا در ساختار دولت سوریه، واقعه‌ای تلخ یا گامی به جلو،‌ آنگونه که مظلوم عبدی ادعا می کند؟!

گسترش کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» به ۶۰ زندان مختلف در هفته صد و سی و چهارم با پیوستن زندان گچساران