سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۸ اسفند, ۱۴۰۴ ۱۰:۳۹

پنجشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۹

نرگس محمدی، فعال پیگیر حقوق بشر را از اتهامات واهیش برهانید!

برای دریافتن عذابی که این بانوی انساندوست پس از شنیدن تأیید حکم اعدام خود متحمل شد، تصویری که از او در رسانه ها انتشار یافته است و تأثر همراه با شگفتی او را از این حکم ناعادلانه بازتاب می دهد، ببینید تا به وضعیت و شرایط موجود کشور بیشتر پی ببرید.

نرگس محمدی، کنشگر پیگیر ایرانی حقوق بشر، معاون کانون مدافعان حقوق بشر در ایران، و کنشگر استوارکارزار لغو گام به گام مجازات اعدام (لگام)، به پنح سال حبس برای اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، یک سال حبس برای فعالیت تبلیغی علیه نظام و ده سال حبس برای تشکیل و اداره ی لگام، در مجموع به شانزده سال حبس محکوم­شده و این حکم به تازگی در دادگاه تجدید نظر نیز تأیید شده است.

این حکم که قاضی صلواتی قاضی امنیتی قوه ی قضاییه که مدتی کوتاه پیش از این نیز در مضان اتهامات مالی او قرار گرفت و او را تا مرز برکناری از شغل خود، ریاست شعبه ی ۱۵ دادگاه انقلاب رساند، انشا و صادر کرده است یکی از پیگیرترین کنشگران حقوق بشر در ایران را با زدن برچسبهای واهی به او، هدف گرفته است.

در ابتدا لازم به یادآوری است که نرگس محمدی، برخلاف آنچه که ممکن است خود به گردن گرفته و برپایه ی آن بر سالهای حبس خود افزوده باشد، عضو مؤسس کارزار لگام نبوده، بلکه در شمار کسانی بوده که پس از تأسیس آن کارزار به آن پیوسته اند. دوم اینکه، او دو فرزند خردسال دارد که به دلیل دوری او که در بند سران قضایی کشوراست در خارج از کشور به سرمی برند از مهر مادری محروم مانده اند. سوم اینکه، او گرفتار بیماری دشوار ام اس است که اورا برطبق نظر پزشک و قوانین خود آقایان از تحمل کیفر معاف می کند. و سرانجام اینکه، آقایان به چه دلیل مشارکت در دفاع از حقوق انسانها و خواست الغای مجازات اعدام را به مثابه ی اجتماع و تبانی … و تبلیغ علیه نظام در قوانین خود جرم معرفی می کنند و این گونه مجازاتهای نا عادلانه را برای آن درنظر می گیرند. آیا این جز بدین معنی است که آنان خود مخالف تحقق حقوق بشر و دشمن جان انسانهای دربندند. اعضای کارزار لگام تا کنون بارها اشاره کرده اند که آنانکه دست به قتل و سرقت مسلحانه و… می زنند یا به سبب فقر و نداری به این قبیل جرمها و جنایتها رو می کنند یا در دفاع از خود ناگزیر به گونه اقدامها می شوند؛ یا در دفاع از ناموس و حیثیت خود دست به قتل دیگری می زنند یا به سبب فقر و نداری و شرایطی روانی و اجتماعی که در آن قرار گرفته اند به حمل و فروش مواد مخدر می پردازند. و در هیچ کدام از این حالتها مجرم بالفطره نیستند، بلکه به ناگزیر و به تبع شرایط زندگی خود مرتکب جرم و جنایت می شوند. از این­رو، راه برخورد با این گونه مسائل نیز نه اعمال اشدّ مجازات درباره ی آنان، بلکه آموزش آنان در زمان تحمل کیفر، تمل محکوم کردنشان به مجازات جانشین و بهبود شرایط زندگی همگان با ایجاد مشاغل مولد در کشور است.

اگر بپذیریم که این محکومان به اعدام قربانی نارساییها و سوء استفاده های کسانی دیگر در رده ی های مالکیتی و مدیریتی و یا صاحبان مسئولیتهای دولتی اند، می توانیم چنین  نتیجه بگیریم که به جای اعدام اینان لازم است جلو فساد رایج در همه ی سطوح مسئولیت و بنابراین نارسایی و بی اثربودن برنامه های ایجاد شغل و آموزش و جزآن گرفته شود. به عبارت دیگر، اینان به گونه ای نیابتی تاوان ستمهایی را می دهند که دیگران به سبب سستی در زمینه ی تحقق نیافتن حقوق حقه ی مردم کشورمان می دهند.

و بنابراین، کسانی همچون نرگس محمدی که به ناگزیر بار گران تحمل کیفر را در دفاع از این محکومان به دوش­می­کشند نیز مجرم نیستند، بلکه حبسی نیابتی را به جای مجرمان اصلی که از انها یاد کردم تحمل می کنند.

اگر آقایان در اندیشه ی مقام و موقعیت خود و ازکف دادن شرایط به هر حال موقت و ناپایدارخویش نیستند، بهتر است به جای نرگس محمدی­ها و نیز قربانیان فساد فراگیر حاکم که این روزها کوس رسوایی آن بیش از هر زمان در گذشته به­صدا درآمده است، ابتدا وظایف خود را در پیشگیری از این شرایط ناگوار و فراهم کردن زندگی عادی انسانی برای شهروندان به انجام رسانند و این اقدامهای ثانویه را که سربرزده از شرایط موجود جامعه است برای زمانهای پس از آن رها کنند.

برای دریافتن عذابی که این بانوی انساندوست پس از شنیدن تأیید حکم اعدام خود متحمل شد، تصویری که از او در رسانه ها انتشار یافته است و تأثر همراه با شگفتی او را از این حکم ناعادلانه بازتاب می دهد، ببینید تا به وضعیت و شرایط موجود کشور بیشتر پی ببرید.

با امید به روزی که عدالت اجتماعی سومین شعار انقلاب بهمن برکشورمان حاکم شود، و فرزندان فرهیخته و انساندوست میهن بیش از این به سبب پاسداری از حقوق حقه ی شهروندان ایرانی، متهم و محکوم نشوند.

 

 

تاریخ انتشار : ۱۰ مهر, ۱۳۹۵ ۷:۴۴ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

ایران واحد؛ حاصل همبستگی هزاران‌سالهٔ اقوام گوناگون این سرزمین؛ همبستگی‌ای گسست‌ناپذیر

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): از احزاب کرد می‌خواهیم به شعار زنده‌یاد رفیق قاسملو ـ «دموکراسی برای ایران و خودمختاری برای کردستان» ـ که سال‌های طولانی راهنمای عمل احزاب کرد و مردم کردستان در ایران بوده است پایبند بمانند، به دیگر جریان‌های سرتاسر ی بپیوندید و در روند گذار مسالمت آمیزاز جمهوری اسلامی ایران به حاکمیت مردم، نقش تاثیر گزار ایفا کنید. جنگ این امکان را ناممکن می کند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

شکست مفتضحانه چهارشنبه سوری اسرائیلی علیرغم ترور لاریجانی و سلیمانی

این لحظه تاریخی که ایران از سر می گذراند، مشابه لحظه تاریخی ژوئن ۱۹۴۱ برای اتحاد شوروی است. دشمنی غدار که به قوانین هزاران ساله جنگ پایبندنیست، برای نابودی ایران به سراغ آن آمده است. به یاد داشته باشیم که در دهه ۱۹۳۰ در اتحاد شوروی، سرکوب ده ها برابر بیش از ابعاد نیم قرن اخیر در ایران صورت گرفته بود. اتحاد شورویِ ژوئن ۱۹۴۱ بسیار تنها بود. ارتش نازی عملا سراسر قاره اروپا را فتح کرده بود. هیچ نیرویی در مقابل ارتش هیتلر نمانده بود. این ارتش، در نخستین ماه ها، برق آسا تا دروازه مسکو پیش رفت. مابقی ماجرا، تاریخ است. نتانیاهو و ترامپ نیز مانند هیتلر قادر به درک قدرت ملتی که از خود دفاع می کند نیستند.

مطالعه »

یک جنایت جنگی ظالمانه بر طبق قوانین ناظر بر دریاها!

گودرز اقتداری: دانیل لامبرت یک دیپلمات سابق در سازمان ملل در این مورد چنین نوشته است: ” فرماندهان زیردریایی‌های نازی اغلب قایق‌های نجات، آب، غذا و مسیرهای ناوبری برای فرود آمدن به بازماندگان کشتی‌هایی که به آنها برخورد می‌کردند، می‌دادند. ایالات متحده بدون هیچ هشداری، امروز بیش از ۱۵۰ ملوان را کشت و سپس با سرعت فرار کرد. به معنای واقعی کلمه بدتر از نازی‌ها و یک جنایت جنگی ظالمانه.”

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

۲۷مین تحلیل هفته | موضع نیروهای سیاسی در قبال جنگ| رامین پرهام، فرخ نگهدار

جنگ؛ فشار مضاعف بر زندانیان با کمبود آب، غذا و خدمات درمانی در بسیاری زندان‌های کشور

تأثیر تنش‌های خاورمیانه از تنگه هرمز تا سفره مردم

جنگ ما را زخمی‌تر کرد و کمکی به مبارزه‌ علیه جمهوری اسلامی نبود

از حمله به ایران تا بازآرایی نظم جهانی: رقابت قدرت‌ها و جایگاه متزلزل اروپا

روایت جنگ از درون: انفجار سهمگین در مسیر عمه زهرا و پاپ‌کورن و شله زرد