سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۴ شهریور, ۱۴۰۵ ۱۰:۵۱

چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۰:۵۱

“چین و اتحادیه اروپا بر سر نجات برجام و محدودیت نقش دلار متحد عمل کنند”

هایلمن تاکید دارد که چین بالاخره باید این مسئولیت را بپذیرد که در سیستم سازمان تجارت جهانی تغییرات اساسی انجام بگیرد. به گفته او آلمان و چین به عنوان مهم‌ترین کشورهای صادرکننده جهان هیچ علاقه‌ای ندارند که ترامپ هرازگاهی قوانین و مقررات بین‌المللی را فلج کند

Getting your Trinity Audio player ready...

صدراعظم آلمان در هفته جاری به چین سفر می‌کند. این سفر در اوج اختلاف اتحادیه اروپا و چین با آمریکا انجام می‌گیرد. کارشناسان می‌گویند اروپا و چین می‌توانند بر سر نجات برجام و مناقشه تجاری با آمریکا مواضع مشترکی اتخاذ کنند.

سباستیان هایلمن، “مدیر مرکز تحقیقات چین” در برلین در مصاحبه با خبرگزاری رویترز که روز دوشنبه (۲۱ مه/ ۳۰ اردیبهشت) انتشار یافت، گفته است که چین و اتحادیه اروپا با توجه به اختلاف شدیدی که با ایالات متحده آمریکا دارند، می‌توانند با هم  همکاری کرده و نقش دلار را محدود کنند.

این کارشناس امور چین در آستانه سفر آنگلا مرکل به چین که قرار است روز چهارشنبه (۲۳ مه/ دوم خرداد) انجام بگیرد، تاکید کرده است که اتحادیه اروپا به دلیل سرمایه‌گذاری هنگفتی که در چین انجام می‌دهد، می‌تواند به چین فشار بیاورد و وظایف و مسئولیت‌های بین‌المللی این کشور را یادآوری کند. به گفته این کارشناس، چین منتقد لغو و یا کنار گذاشتن مقررات و قوانین بین‌المللی از طرف آمریکاست.

این کارشناس همچنین تاکید کرده است که اگر قرار باشد آمریکا اصول و قوانین بنیادین بین‌المللی را رعایت نکند، آلمان و اتحادیه اروپا راه‌های جدیدی برای همکاری بیشتر با چین جستجو می‌کنند و از این منظر دیدار مرکل از چین اهمیت خاصی پیدا می‌کند.

نظر مشترک چین و اتحادیه اروپا بر سر برجام

سباستیان هایلمن، مدیر مرکز تحقیقات چین در برلین در این مصاحبه ضمن اشاره به خروج آمریکا از برجام می‌گوید که بر سر این موضوع چین و اتحادیه اروپا متفق‌القولند و نظرات مشترکی دارند.

این کارشناس در ادامه به موضوع مورد مناقشه دیگر اتحادیه اروپا و چین با آمریکا یعنی “سازمان تجارت جهانی” هم می‌پردازد. او بر این باور است که موضوع برجام و سازمان تجارت جهانی در مذاکرات مرکل با چین آن قدر مهم است که موضوعات مورد اختلاف آلمان و چین به حاشیه رانده خواهد شد.

هایلمن تاکید دارد که چین بالاخره باید این مسئولیت را بپذیرد که در سیستم سازمان تجارت جهانی تغییرات اساسی انجام بگیرد. به گفته او آلمان و چین به عنوان مهم‌ترین کشورهای صادرکننده جهان هیچ علاقه‌ای ندارند که ترامپ هرازگاهی قوانین و مقررات بین‌المللی را فلج کند.

به گفته این کارشناس اکنون زمان آن فرا رسیده است که اتحادیه اروپا و چین بر سر کاهش و محدود شدن نقش دلار تلاش کنند. چین سال‌هاست که در این راستا عمل می‌کند اما اتحادیه اروپا همیشه به دلیل ملاحظه واشنگتن این کار را نکرده است. او می‌گوید حال اتحادیه اروپا باید به نفع خود عمل کند، چرا که ایالات متحده آمریکا قدرت‌های جهانی را که مشخصا به این کشور فشار آورده‌اند، جدی گرفته است.

گفتنی است اخیرا بین پکن و واشنگتن بر سر کنارگذاشتن مناقشه تجاری خود توافق حاصل شد. بر اساس این توافق قرار شد که چین مازدا تجاری خود با آمریکا را از طریق خرید کالاهای آمریکایی جبران کند.

مدیر مرکز تحقیقات چین در برلین به اروپائی‌ها پیشنهاد کرده است که این موضوع را بزرگ نکنند، چرا که بین آمریکا و چین به سبب اختلافات زیادی که دارند امکان بروز تنش در صحنه‌های مختلف سیاسی وجود دارد.

تاریخ انتشار : ۱ خرداد, ۱۳۹۷ ۷:۱۰ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

۳۰ سال زندان برای استفاده از آزادی بیان؟

سردبیر ماه: ایالات متحده در ۱۶ ژوئیه کنفرانسی جهانی در واشنگتن برگزار کرد تا همکاری کشورها علیه آنچه «تروریسم چپ افراطی» می‌نامد، تقویت شود؛ اقدامی که بخشی از راهبرد امنیتی جدید آمریکا برای اعمال نفوذ و تغییر رژیم در اروپا و آمریکای لاتین است. این نشست همچنین کارکردی داخلی دارد، زیرا با نسبت‌دادن مخالفان سیاسی به «تروریسم خارجی»، سرکوب آنان آسان‌تر و مشروع‌تر جلوه داده می‌شود.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

روبرت کوچاریان، رئیس جمهور سابق ارمنستان، به اتهام فساد دستگیر شد

سیاستمدار راست افراطی زوی سوکوت بنای یادبود فلسطینیان را تخریب کرد

خاورمیانه در نظم نوین: رقابت اقتصادی، نظامی و نرم جمهوری اسلامی، ترکیه و عربستان

سیلیکون ولی، جنگ را به عنوان یک بازار رشد می‌بیند

لندن و کی‌یف توافق‌نامه‌ای در مورد استفاده نظامی از هوش مصنوعی امضا کردند

صدها هزار روهینگیایی در معرض تهدید گرسنگی حاد هستند