یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۴

یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۴

سازش در پایان مبارزه به دست می آید، نه در آغاز
ما از ابتدا سعی کردیم به نمایندگی از مردم عمل نکنیم، بلکه ببینیم با هم چه کاری می توانیم انجام دهیم. حتی با شکایت‌ های کوچک و درگیری‌های روزمره، مساله...
۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
حضور پادشاه اسپانیا در مراسم یادبود ماوت‌هاوزن توهین به قربانیان است
رئیس انجمن خاطره تاریخی، امیلیو سیلوا در مصاحبه‌ای گفته است که "نه خوان کارلوس (پادشاه سابق) و نه پسرش، فیلیپه ششم، پادشاه کنونی هرگز دیکتاتوری فرانکو و جنایات آن را...
۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سعید شروینی
نویسنده: سعید شروینی
زنان در معرض ۱۲۰ نوع آسیب اجتماعی
یک عضو شورای شهر تهران، در مورد بیش از ۱۲۰ نوع آسیب اجتماعی علیه زنان مثل فقر، خشونت خانگی و تبعیض جنسیتی هشدار داده است، معضلی که به باور بسیاری...
۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: روناک فرجی
نویسنده: روناک فرجی
شیوا ارسطویی درگذشت!
ارسطویی در دوران فعالیت خود رمان‌های «نسخه اول»، «بی‌بی شهرزاد»، «آسمان خالی نیست»، «افیون»، «خوف»، «نی نا»، «من و سیمین و مصطفی» و «ولی دیوانه‌وار» را منتشر کرد که از...
۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
اتحادیه سراسری کارگری ال-او (LO) تحریم اقتصادی اسرائیل را تصویب کرد
قطعنامه خواستار آن است که دولت، شرکت‌ها و نهادهای مالی نروژ، از هرگونه سرمایه‌گذاری یا تجارت با شرکت‌هایی که به تداوم اشغال فلسطین کمک می‌کنند، خودداری کنند. به طور خاص...
۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!
هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد...
۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
سیمون دو بووار: فیلسوف آزادی و پیشگام فمینیسم مدرن
دوبووار در کتاب “جنس دوم” نشان می‌دهد که «زن» به عنوان یک «دیگری» در برابر «مرد» تعریف شده است، نه به عنوان موجودی مستقل. او می‌گوید زنان در طول تاریخ،...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

کارگران در این انتخابات کاندیدایی کە بتوانند بە او رای دهند، ندارند

این ها نمایندگان سرمایە داری اند و هر کدامشان در انتخابات پیش رو رئیس جمهور شود فرقی بە حال کارگر ندارد. کارگران در این انتخابات کاندیدا و مدافعی کە بخواهند بە او رای بدهند ندارند و از این بە بعد نیز بە جای رای دادن بە دشمنان طبقاتی و قاتلان رفقا و رهبرانشان کماکان خواستە ها و مطالباتشان را تا برقرار شدن شرایط دمکراتیک و انتخابات آزاد، در غالب اعتراض و اعتصاب در کارخانە و خیابان پیش خواهند برد.

انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا قرار است در ۲۹ اردیبهشت ماە از میان داوطلبانی کە از سد نظارت استصوابی و شورای نگهبان عبور کردەاند، برگزار شود. شورای نگهبان از میان صدها نفر کە خودشان را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری نامزد کردە بودند، تنها صلاحیت ۶ نفر را تائید کرد و بقیە داوطلبان نتوانستند از سد نظارت استصوابی و شورای نگهبان عبور کنند.

همە کسانی کە مورد تائید قرار گرفتند و از شوری نگهبان اذن شرکت در انتخابات بە آنان اعطا شد، از چهره های شاخص دو جناح اصلی رژیم اند و وابستە بە احزاب و جریانات سرمایە داری کە در گذشتە نیز رئیس جمهور، وزیر، شهردار و فرماندە نیروی انتظامی و دارای پست های دولتی کلیدی بودەاند و بالطبع مدافع سرمایە داران ومنافع شان بودە و هستند. هر ۶ نفر بە رغم اختلافاتی کە در این یا آن مورد دارند، اما بر سر حفظ استبداد حاکم و از میان برداشتن حق و حقوق کارگران و عموم مزدبگیران هم داستان اند و هریک بە سهم خویش در سرکوب مردم و رواج بیکاری، فقر و بیعدالتی نقش داشتە اند. در گذشتە بە وعدهایی کە بە مردم دادەاند متعهد نماندەاند و نشان دادەاند کە قادر بە ادارە درست امور کشور و مردم نیستند؛ کە اگر بودند، این همە بیکاری و فقر و رکود و دە ها معضل دیگر کە در کشور شاهد ان هائیم، گریبان مردم را نمی گرفت.

همە شان از حفظ سیستم انتخاباتی ضد دمکراتیک و نظارت استصوابی کە غیر خودی ها را از کاندیدا شدن محروم نمودە، تا زمانی کە گریبان خودشان را نگرفتە، حمایت می کنند و آن را بە سود خود می دانند، چون رقبا یشان را از شرکت در انتخابات محروم می کند و امکان پیروزی شان در یک میدان کم رقابت را بالا می برد. هیچ کدام از افراد تائید صلاحیت شدە برای انتخابات این دورە تا کنون نسبت بە محروم کردن غیر حکومتی ها، از کاندیدا شدن طی دەها سال گذشتە اعتراض نکردەاست.

در این سیستم حکومتی و انتخاباتی بە جرات می توان گفت کە کارگران و سازمان های کارگری و جریانات مردمی ترقیخواە بیش از سایرین لطمە دیدە اند و حقوق شان پایمال و از میان برداشتە شدە است.

کارگران و مزدبگیران بزرگترین گروە اجتماعی جامعە را تشکیل می دهند، اما اتحادیە ها و سازمان های کارگری طی ۳۸ سال گذشتە بە شکل مستمر تحت پیگرد و سرکوب پلیسی قرار داشتە اند و بر خلاف اتحادیە ها و احزاب کارفرمایی کە قدرت را در اختیار داشتە و دارند، از فعالیت محروم شدەاند. احزاب و سازمان های کارگری مدافع حقوق کارگران و مزدبگیران، در طول ۳۸ سال گذشتە بە استثنای نخستین انتخابات مجلس از شرکت در انتخابات محروم شدە و در همان یک مورد نیز کە توانستند کاندیدا معرفی و در انتخابات شرکت کنند، بە نمایندگانش کە رای آوردە بودند، اجازە شرکت در مجلس را ندادند و حتی پس از مدتی آنها را تحت پیگرد قرار دادند.

نتیجتاً احزاب و اتحادیە های سرمایە داران فرصت پیدا کردەاند کە با استفادە از ممنوعیت سازمان های کارگری و بە کمک نظارت استصوابی، نهادهای دولتی و قانونگزاری را در اختیار بگیرند و همە قوانین و مقررات را در جهت منافع و باب میل سرمایە داران و بویژە بخش تجاری و دلال آن کە توسط احزابی امثال مؤتلفە و میرسلیم ها نمایندگی می شوند، تنظیم کنند.

حزبی کە میرسلیم دراین انتخات آن را نمایندگی می کند از همان بدو پیروزی انقلاب تا کنون بیشترین ضدیت را با حق و حقوق کارگر نشان دادە است. روحانی طی چهار سال گذشتە در ارتباط با قانون کار همان سیاستهایی را دنبال کردە کە طراح اصلی آن مؤتلفە و نمایندە وقت آن احمد توکلی بود. جریاناتی کە رئیسی و قالیباف در این انتخابات آنان را نمایندگی می کنند حتی بە مراتب بدتر اند. رئیسی  در جریان قتل عام بربرمنشانە زندانیان سیاسی در سال ۶۷ با قتل عام هزاران نفر از جمله صدها تن از با تجربە ترین و فداکار ترین کادرها و رهبران جنبش چپ و سندیکایی بزرگترین ضربە را بر پیکر جنبش کارگری ایران وارد کرد و در فراهم کردن زمینە تهاجم بە حقوق سندیکایی کارگران و بە فقر کشاندن کارگران نقش جادە صاف کن سرمایه را بازی کرد. وضع سردار قالیباف و نقشی کە او در فساد و سرکوب دارد و سایر کاندیداها نیز کم و بیش مشابە است.

انتخابات دورە دوازدهم ریاست جمهوری در شرایطی قرار است برگزار شود، کە فعالیت سندیکاها و احزاب کارگری ممنوع است، و تعدادی از رهبران سندیکاها و تشکل های کارگران و معلمان در زندان و احزاب کارگری از حق داشتن کاندیدا محروم اند. تعداد بیکاران نسبت بە دورە قبل بیشتر شدە، شمار بسیار بیشتری از واحدهای تولیدی تعطیل و نیمە تعطیل شدەاند، دستمزدهای کارگران و مزدبگیران و بازنشستگان چند برابر زیر خط فقر ثابت ماندە، تلاش دولت و مجلس برای تغییر قانون کار شدت گرفتە، عدم پرداخت بە موقع و منظم دستمزد و حقوق شاغلان و بازنشستگان بە یک پدیدە سراسری مزمن تبدیل شدە، پیگرد فعالین سندیکایی تشدید گردیدە و سازمان های کارگری و کلاً همە غیرخودی ها فاقد نمایندە در این انتخابات اند. سطح زندگی مردم، بویژە کارگران و زحمتکشان در این مدت افت شدید نمودە و نارضایتی از این وضعیت و از حکومت شدت یافتە است. کارگران خواهان تغییر وضعیت و بهبود شرایط زندگی شان اند. اما نە این انتخابات می تواند تغییر و تحول مثبتی در شرایط کاری و معیشتی شان ایجاد کند، و نە هیچ یک از کاندیداها حاضر بە انجام تغییری در سیاست های ضد کارگری حکومت در جهت بهبود حق و حقوق کارگران است. هیچ یک ازآن ها  تا کنون نگفتە است کە اگر رئیس جمهور شود، با بیکاری، دستمزدهای زیر خط فقر، قانون کار، حقوق سندیکایی کارگران … کە جزء مهمترین معضلات کشور و مطالبات کارگران اند، چە می خواهد بکند و چە برنامەای برای رفع این مسائل دارد. ترکیب کاندیداها یک ترکیب شناختە شدە ضد کارگری و مدافع مناسبات سرمایە داری لگام گسیختە است. همگی آنها نمایندگان بخش های مختلف سرمایە داری اند کە در هر موردی اختلاف و تضاد داشتە باشند در مورد پایمال سازی حق و حقوق کارگر و ادامە سیاست های ضد کارگری دولت های گذشتە، هیچ تضاد و اختلافی با هم ندارند. این ها نمایندگان سرمایە داری اند و هر کدامشان در انتخابات پیش رو رئیس جمهور شود فرقی بە حال کارگر ندارد. کارگران در این انتخابات کاندیدا و مدافعی کە بخواهند بە او رای بدهند ندارند و از این بە بعد نیز بە جای رای دادن بە دشمنان طبقاتی و قاتلان رفقا و رهبرانشان کماکان خواستە ها و مطالباتشان را تا برقرار شدن شرایط دمکراتیک و انتخابات آزاد، در غالب اعتراض و اعتصاب در کارخانە و خیابان پیش خواهند برد.

تاریخ انتشار : ۵ اردیبهشت, ۱۳۹۶ ۰:۵۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد و نام این قهرمانان که بسیاری از آنان گمنام مانده‌اند، فقط ادای احترام نیست، بلکه خود نوعی مقاومت است: مبارزه علیه فراموشی و هشداری است برای بازداشتن فاشیست‌های امروزی از تکرار جنایت‌های دیروز، این‌بار در چهره‌هایی دیگر.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد و نام این قهرمانان که بسیاری از آنان گمنام مانده‌اند، فقط ادای احترام نیست، بلکه خود نوعی مقاومت است: مبارزه علیه فراموشی و هشداری است برای بازداشتن فاشیست‌های امروزی از تکرار جنایت‌های دیروز، این‌بار در چهره‌هایی دیگر.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سازش در پایان مبارزه به دست می آید، نه در آغاز

حضور پادشاه اسپانیا در مراسم یادبود ماوت‌هاوزن توهین به قربانیان است

زنان در معرض ۱۲۰ نوع آسیب اجتماعی

شیوا ارسطویی درگذشت!

اتحادیه سراسری کارگری ال-او (LO) تحریم اقتصادی اسرائیل را تصویب کرد

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!