سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۲ اسفند, ۱۴۰۴ ۰۲:۳۹

سه شنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۲:۳۹

کنفرانس مهم منطقه ای در باره مجازات اعدام

آسیا منطقه اصلی اجرای مجازات اعدام در جهان است. پیشرفت در جهت الغای اعدام در این قاره مشکل بوده است... شمار افرادی که در بسیاری از کشورها در آسیا ـ از جمله چین، ویتنام، اندونزی، کره شمالی و ایران ـ اعدام می شوند بیش از شمار افرادی است که در جنایت های خشونت بار کشته می شوند...

بازتدوین از کار-آنلاین

دومین کنگرۀ منطقه ای در بارۀ مجازات اعدام در روزهای پنجشنبه و جمعه، ۱۱ و ۱۲ ژوئن ۲۰۱۵، در کوالالامپور برگزار خواهد شد. اولین کنگره منطقه ای [در بارۀ مجازات اعدام] در سال ۲۰۱۲ در مراکش برگزار شد و به این موضوع در خاورمیانه و آفریقای شمالی پرداخت. کنگره امسال که سازمانهای «با هم علیه اعدام» (ECPM) و «ائتلاف جهانی علیه اعدام» (WCADP)  به طور مشترک برگزار می کنند برای اولین بار در آسیا برگزار می شود و به موضوع مجازات اعدام در آسیا می پردازد.

فلورانس بلیویه، رییس ائتلاف جهانی علیه اعدام و نایب دبیرکل فدراسیون، در این باره گفت: “مجموع افرادی که هر سال در آسیا اعدام می شوند از مجموع اعدام ها در سراسر جهان بیشتر است. دیدار و همکاری کنشگران اصلی منطقه برای تعیین راهبردهای مشخص و فعالیت های لازم برای الغای مجازات اعدام بسیار مهم است.”

سیصد شرکت کننده از ۳۰ کشور در این کنگره دو روزه حضور خواهند داشت. در میان این عده نمایندگانی از جامعه های مدنی، دولت ها و سازمان های بین دولتی فعال در منطقه حاضر خواهند بود. پنج سازمان عضو فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر از بنگلادش، اندونزی، ایران، مالزی و تایلند نیز در این گردهمایی شرکت خواهند کرد.

طی این کنگرۀ منطقه ای نشست های موضوعی در باره مواد مخدر و مجازات اعدام، محاکمه های ناعادلانه، صدور الزامی حکم اعدام و برنامه های آموزشی در باره الغای مجازات اعدام برگزار می شوند. فدراسیون و سازمان های عضو آن به شرایط مشخص کشورها توجه خواهند داشت؛ از جمله اعدام های دسته جمعی در ایران، ازسرگیری اعدام در سنگاپور، اندونزی و پاکستان، صدور مجازات اعدام برای جرایم مربوط به مواد مخدر به ویژه در ایران، اندونزی، مالزی و ویتنام، و وضع زنان محکوم به اعدام در تایلند.

در پی کنگره منطقه ای، مجمع عمومی ائتلاف جهانی علیه اعدام در روز ۱۳ ژوئن در کوالا لامپور برگزار می شود که طی آن این سازمان رهبران خود را برای مدت ۲ سال انتخاب خواهد کرد.
نمایندگان فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و سازمان های عضو آن آماده گفتگو در باره کنگره، مجمع عمومی ائتلاف جهانی علیه اعدام و موضوع های مورد بحث اند.

 

پس زمینه
آسیا منطقه اصلی اجرای مجازات اعدام در جهان است. پیشرفت در جهت الغای اعدام در این قاره مشکل بوده است. سه قدرت اصلی اقتصادی جهان ـ چین، ژاپن و هند ـ هنوز مجازات اعدام را اجرا می کنند. چندین کشور دیگر این منطقه هیچ آماری در باره اجرای مجازات اعدام منتشر نمی کنند و افکار عمومیِ پشتیبان اجرای مجازات مرگ هنوز مشکلی مهم بر سر راه الغای آن به شمار می آید. شمار افرادی که در بسیاری از کشورها در آسیا ـ از جمله چین، ویتنام، اندونزی، کره شمالی و ایران ـ اعدام می شوند بیش از شمار افرادی است که در جنایت های خشونت بار کشته می شوند، زیرا مجازات اعدام اغلب در مورد جرایم مربوط به مواد مخدر و جرایم غیرخشونت آمیز صادر می شود. به تازگی، پسرفت هایی در منطقه آسیا رخ داده است. هند اجرای اعدام را از سر گرفته و به گستره آن در سال ۲۰۱۳ افزوده است. مالدیو در سال ۲۰۱۴، اجرای اعدام را به کودکان نیز گسترش داده است. پاکستان به تعلیق هفت ساله مجازات اعدام در سال ۲۰۱۴ پایان داده است.

در جدول زیر تعداد اعدامهای انجام شده در سال ۲۰۱۴ در کشورهای مختلف داده شده است. در سایر کشورها اعدامی صورت نگرفته است یا آماری در دست نیست.

کشور

تعداد (نفر)

اردن

۱۱

افغانستان

۶

امارات متحدۀ عربی

۱

ایالات متحدۀ امریکا

۳۵

بلاروس

۳

پاکستان

۷

تایوان

۵

جمهوری اسلامی ایران

۷۲۱

چین

۳۰۰۰

ژاپن

۳

سنگاپور

۲

سودان

۲۳

سوریه

۷

سومالی

۱۴

عراق

۶۱

عربستان

۹۰

فلسطین

۲۷

کره شمالی

۲

گینه استوائی

۹

مالزی

۲

مصر

۱۵

ویتنام

۳

یمن

۲۲

 

 
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد, ۱۳۹۴ ۱۰:۰۰ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

در سوگ معصومیت‌های پرپرشده پشت نیمکت‌های مدرسهٔ میناب

حملهٔ مستقیم به یک دبستان، نه تنها جنایتی جنگی و جنایتی علیه بشریت و علیه کودکان است، بلکه خیانت به بشریت و خدشه‌ای بزرگ بر کرامت انسانی‌ست؛ خشونتی که قلب هر انسان آزاده‌ای را می‌شکند و تباهی جنگ و تجاوز نظامی را به یاد می‌آورد. جنگ در ذات خود، جنایتی غیرانسانی و هستی‌کش است، موشکی که شلیک می‌شود و بمبی که فرو می‌ریزد، حقیقتی روشن نمی‌کند و آینده‌ای نمی‌سازد؛ تنها آتش می‌کارد و ویرانی درو می‌کند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

اعتراف بنیاد ملی دموکراسی وابسته به وزارت خارجه آمریکا به مداخله در اعتراضات ایران…

گری زون: کار NED برای قاچاق ترمینال‌های استارلینک به ایران، عملیاتی مخفیانه با هدف ایجاد ناآرامی است و به اعتراف ویلسون، این اکنون بخش کلیدی از تهاجمی‌ترین ابتکار عمل این بنیاد است. ویلسون به فرانکل نماینده کنگره گفت: «ایران اولویت بزرگی برای این بنیاد بوده است. از زمانی که من به این بنیاد آمدم، ایران سریع‌ترین برنامه رو به رشد ما بوده است.» وی افزود که «اکنون این یکی از بزرگترین برنامه‌های ما در سطح جهانی است که هم شرکای مستقیم – گروه‌های ایرانی – و هم مؤسسات اصلی ما با آن درگیرند.»

مطالعه »

روابط ایران و آژانس در مرحله‌ای حساس – تحلیل مواضع دو طرف…

گودرز اقتداری: یکی از نکات مهم در سخنان عراقچی، پیوند دادن همکاری با آژانس به روند مذاکرات گسترده‌تر بود. وی اعلام کرد ایران در حال تدوین چارچوبی برای مذاکرات آینده است و تعامل با آژانس می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت دیپلماتیک شود. این موضع نشان می‌دهد که ایران همکاری با آژانس را نه صرفاً یک تعهد حقوقی، بلکه ابزاری تاکتیکی در مذاکرات می‌داند. به بیان دیگر، همکاری فنی می‌تواند به‌عنوان اهرمی برای کسب امتیازات سیاسی یا اقتصادی در مذاکرات آینده استفاده شود.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

در محکومیت تجاوز جنایتکارانه آمریکا و اسرائیل، جنایتکاران بین‌المللی به مام وطن، ایران زمین

حزب دمکراتیک مردم ایران: به تجاوز نظامی به خاک ایران پایان دهید

پهلوی راه‌حل نیست | نقد پادشاهی‌خواهی و سلطنت‌طلبی | گفت‌وگوی محمد فاضلی با محمد مالجو

بیانیه ۳۲۰ کنشگر سیاسی و مدنی داخل و خارج از کشور در مخالفت با جنگ و ضرورت آتش‌بس فوری

جنگ علیه ایران را متوقف کنید- سرکوب را پایان دهید