سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۳ شهریور, ۱۴۰۵ ۰۳:۴۰

سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - ۰۳:۴۰

کنفرانس کلن: تقویت امید برای پیشبرد پروژه وحدت چپ

اولين کنفرانس اميدآفرين بود و نشان داد که سه جريان و کنشگران چپ مصمم اند که پروژه وحدت را پيش ببرند. حاملين پروژه وحدت چپ از حزب يک پارچه و يکدست فاصله گرفته  و تنوع نظری ـ سياسی در چارچوب چپ را پذيرفته اند. حضور گرايش های مختلف چپ در کنفرانس و گفتگوی پر ثمر آن ها، نشان داد که می توان گام بعدی را با اطمينان بيشتری برداشت و به پيشبرد پروژه وحدت و شکل گيری تشکل چپ به رغم دشواری های فراوان اميدوار بود.

Getting your Trinity Audio player ready...

چپ ایران یکی از جریان های تاریخی و ریشه دار جامعه ما است. قدمت جریان چپ به انقلاب مشروطیت بر می گردد. اجتماعیون عامیون نخستین حزب سوسیال دمکرات ایران بود. حزب اجتماعیون عامیون و مرکز غیبی آن در تبریز نقش موثر در انقلاب مشروطیت داشت. چپ ایران همواره از انقلاب مشروطیت به این سو در صحنه سیاسی کشور حضور داشته و در تحولات کشور ما نقش ایفاء کرده است. چپ همواره علیه استبداد و برای  ایرانی آزاد و پیشرفته مبارزه کرده و از عدالت اجتماعی و منافع کارگران و زحمتکشان دفاع نموده است.

هم رژیم شاهی و هم رژیم فقها دشمن چپ بوده و ضربات سنگینی به آن  وارد کردند. اما چپ باز به پاخاسته و به حیات خود ادامه داده است. برای چپ ایران از مشروطیت به اینسو فرصت اندکی برای فعالیت در فضای آزاد سیاسی فراهم بوده است. یکبار فضای نسبتا مساعد از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۳۲ برای چپ فراهم شد که به رشد بی سابقه حزب توده ایران انجامید. یکبار دیگر اما فقط برای چند سال در اوائل انقلاب، فضای باز برای فعالیت جریان های چپ به وجود آمد که به گسترش جریان های چپ از جمله سازمان ما منتهی شد. در آن سال ها احزاب و سازمان های چپ در مدت کوتاه به جریان های سراسری تبدیل شدند و توانستند نظر مساعد بخش هائی از کارگران و زحمتکشان و طبقه متوسط جدید را جلب کنند.

اما رژیم فقها به جریان چپ یورش آورد، هزاران تن از آن ها را دستگیر کرد، زندان ها را از اعضاء و کادرهای چپ پر کرد و صدها تن از زندانیان را به جوخه اعدام سپرد. ضربه دوم به چپ با فروپاشی اتحاد شوروی و هم پیمانان آن وارد آمد و به تضعیف و پراکندگی بیشتر صفوف چپ منجر گشت.  

برآمدن جمهوری اسلامی از انقلاب بهمن و حاکم شدن رژیم استبداد مذهبی بر کشور، شکست تجربه انقلاب اکتبر، آشکار شدن ناکارائی “سوسیالیسم دولتی” و مشخص شدن خصلت توتالیتری آن، ما را برآن داشت که به بازنگری ریشه ای دیدگاه های خودمان بپردازیم. بازنگری دیدگاه ها، به منزله فاصله گرفتن از چپ و سوسیالیسم نبود، بلکه باز تعریف چپ و دستیابی به قرائت دیگری از سوسیالیسم بود. سازمان ما در روند بازنگری دیدگاه های خود، هم چنان بر انتخاب اجتماعی خود یعنی دفاع از منافع کارگران و زحمتکشان پایدار ماند و به این باور رسید که چپ سنتی به آزادی و دمکراسی کم بها داده و نگرش طبقاتی را مطلق کرده است. سازمان به این دریافت رسید که آزادی و عدالت اجتماعی را نباید از هم جدا کرد و آزادی را به خاطر عدالت اجتماعی قربانی نمود. از نگاه سازمان ما، سوسیالیسم از دمکراسی جدائی پذیر نیست و سوسیالیسم بربستر دمکراسی و تعمیق آن، امکان پذیر می گردد.

این تحول فکری به درجاتی در بین بخشهای دیگری از نیروهای چپ پیش رفت و زمینه را برای نزدیکی بین سازمان ما و آن ها فراهم آورد. سه سازمان همراه با بخشی از کنشگران چپ با توجه به الزامات جامعه ما و برای غلبه بر پراکندگی چپ، وارد روند وحدت شدند و عمومی ترین نگرش های خود را در “فراخوان” گنجاندند و نقشه راه را برای پیشبرد پروژه وحدت طراحی کردند.

تا کنون در اجرای نقشه راه، گام هائی برداشته شده اند. آخرین آن برگزاری کنفرانس کلن بود. کنفرانس کلن اولین کنفرانس از سری کنفرانس هائی بود که بر طبق نقشه راه برگزار خواهد شد. این کنفرانس ها به مسائل نظری چپ، برنامه، استراتژی سیاسی، الگوی حزبی و اساسنامه خواهد پرداخت. نخستین کنفرانس با عنوان “کدام چپ؟ کدام سوسیالیسم؟” و تبیین الگوی حزبی بود که برگزار شد.

اولین کنفرانس امیدآفرین بود و نشان داد که سه جریان و کنشگران چپ مصمم اند که پروژه وحدت را پیش ببرند. حاملین پروژه وحدت چپ از حزب یک پارچه و یکدست فاصله گرفته  و تنوع نظری ـ سیاسی در چارچوب چپ را پذیرفته اند. حضور گرایش های مختلف چپ در کنفرانس و گفتگوی پرثمر آن ها، نشان داد که می توان گام بعدی را با اطمینان بیشتری برداشت و به پیشبرد پروژه وحدت و شکل گیری تشکل چپ به رغم دشواری های فراوان امیدوار بود.

با تداوم کار سه گروه نظری ـ برنامه ای، استراتژی سیاسی و ساختار، و برگزاری کنفرانس ها، راه برای تدوین منشور وحدت و اساسنامه فراهم خواهد شد. طبعاً منشور و اساسنامه تدوین شده در کنگره ها و یا اجلاس های سه جریان مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت و هر سه جریان تصمیم نهائی خود را برای وحدت اتخاذ خواهند کرد.

تلاش سه سازمان و کنشگران چپ این است که فعالان چپ در داخل و خارج از کشور و نسل جدید چپ به این پروژه  بپیوندند و در پیشبرد بحث های نظری، برنامه ای، اساسنامه ای و تدوین اسناد، فعالانه مشارکت ورزند و  در شکل دهی تشکل چپ نقش بازی کنند. امید است که چپ بتواند جایگاه شایسته خود را در تحولات سیاسی و اجتماعی بازیابد و در نوسازی دمکراتیک کشور در راستای تأمین منافع و خواست های کارگران، مزدبگیران و طبقه متوسط جدید نقش موثر ایفا کند.

تاریخ انتشار : ۲۰ آذر, ۱۳۹۲ ۸:۳۳ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

۳۰ سال زندان برای استفاده از آزادی بیان؟

سردبیر ماه: ایالات متحده در ۱۶ ژوئیه کنفرانسی جهانی در واشنگتن برگزار کرد تا همکاری کشورها علیه آنچه «تروریسم چپ افراطی» می‌نامد، تقویت شود؛ اقدامی که بخشی از راهبرد امنیتی جدید آمریکا برای اعمال نفوذ و تغییر رژیم در اروپا و آمریکای لاتین است. این نشست همچنین کارکردی داخلی دارد، زیرا با نسبت‌دادن مخالفان سیاسی به «تروریسم خارجی»، سرکوب آنان آسان‌تر و مشروع‌تر جلوه داده می‌شود.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

تحلیلی از رابطه انفال، رانت و قدرت در رژیم ولایت فقیه

بدهی ملی ایالات متحده در دوران ترامپ به ۴۰ تریلیون دلار رسید

چلچراغی که خاموش نشد؛ از زاینده‌رود تا خاوران

۳۰ سال زندان برای استفاده از آزادی بیان؟

بیانیه حزب دمکراتیک مردم ایران: قانون «مبارزه با نفوذ»، سایه جنگ و سرکوب

فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران برای امضای پتیشن «نه به اعدام؛ آری به حق حیات»