سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۹ فروردین, ۱۴۰۵ ۰۹:۱۴

یکشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۵ - ۰۹:۱۴

شجاعتِ بی‌سلاح: روایت زندگی امیلی گرین بالچ

گروه کار زنان فداییان خلق ایران (اکثریت): جنگ جهانی دوم نگاه امیلی را پیچیده‌تر کرد. او همچنان صلح‌طلب بود، اما می‌دانست که در برابر شر مطلق، گاهی انتخاب‌ها دشوار می‌شوند. با این حال، هرگز از دفاع از حقوق بشر، کرامت انسانی و همکاری بین ملت‌ها دست نکشید.

در هشتم ژانویه سال ۱۸۶۷ در بوستون ایالت متحده امریکا در خانه‌ای آرام، دختری به دنیا آمد که نامش را  امیلی گرین بالچ  (Emily Greene Balch) گذاشتند؛ دختری که  به‌سبب پایداری در راه صلح در حافظهٔ تاریخ مانده‌است.

امیلی از همان کودکی آموخت که دانایی مسئولیت می‌آورد. خانواده‌اش اهل دانش و اندیشه و گفت‌وگو درباره سیاست، جامعه و اخلاق بودند. در چنان محیطی بود که وی از خود می‌پرسید:

آیا می‌شود دنیا را نه با جنگ، بلکه با درک متقابل ساخت؟

امیلی جوان، با شوقی بی‌پایان به تحصیل روی آورد. در کالج برین مار  درس خواند و بعد راهی اروپا شد تا اقتصاد و علوم اجتماعی بیاموزد. پس از بازگشت به آمریکا  در کالج ولزلی  به تدریس پرداخت، او خیلی زود فهمید که تدریس تنها در کلاس های دانشگاه نیست؛ و

جامعه، کلاس بزرگ‌تر او شد.

او به محله‌های مهاجرنشین می‌رفت و درباره فقر می نوشت، از حقوق زنان و کارگران دفاع کرد و تلاش کرد علم را به ابزاری برای عدالت بدل کند.

سال ۱۹۱۴، با آغاز  جنگ جهانی اول ، جهان در آتش فرو رفت. بسیاری سکوت کردند؛ برخی تشویق به جنگ شدند. اما امیلی راه دیگری برگزید: او تصمیم گرفت در برابر موج خشونت جنگ بایستد.

یک سال بعد در ۱۹۱۵، در کنگره بین‌المللی زنان در لاهه، در کنار زنانی چون  جین آدامز  ایستاد و برای صلح جهانی تلاش کرد؛

و به خاطر  باورش و مخالفتش با ورود آمریکا به جنگ، شغل‌اش را از دست داد. اما هرگز پشیمان نشد. بعدها نوشت: «از دست دادن یک شغل آسان‌تر است از از دست دادن وجدان.»

پس از جنگ، او از پایه‌گذاران اتحادیه بین‌المللی زنان برای صلح و آزادی  شد؛ سازمانی که می‌خواست صدای زنانی باشد که به آینده‌ای بدون جنگ باور داشتند. امیلی سال‌ها بدون حقوق کار کرد، سفر کرد، نوشت، سخنرانی کرد و میان ملت‌ها پل ساخت.

اوبه جای نفرت، گفت‌وگو را پیشنهاد می‌داد؛

به جای انتقام، عدالت را؛

و به جای ترس، امید را.

صدای او در دورانی که سیاست غالب فریاد و تهدید بود، آرام  وعمیق مانند رودی بی‌هیاهو، مسیرش را در سنگ‌ها  و مشکلات باز می‌کرد.

در سال ۱۹۴۶، جهان سرانجام به پاس یک عمر تلاش، امیلی گرین بالچ همراه با جان مت ، جایزه صلح نوبل دریافت کرد. او در ۷۹سالگی روی سکوی افتخار ایستاد؛ و بخشی از جایزهٔ نقدی خود را برای تداوم مسیر صلح به اتحادیه بین‌المللی زنان برای صلح و آزادی  اهدا کرد.

جنگ جهانی دوم نگاه امیلی را پیچیده‌تر کرد. او همچنان صلح‌طلب بود، اما می‌دانست که در برابر شر مطلق، گاهی انتخاب‌ها دشوار می‌شوند. با این حال، هرگز از دفاع از حقوق بشر، کرامت انسانی و همکاری بین ملت‌ها دست نکشید.

او هرگز ازدواج نکرد؛ و در سال ۱۹۶۱، درست یک روز پس از تولد ۹۴سالگی‌اش، چشم از جهان فروبست. آرام، بی‌هیاهو؛ همان‌گونه که زیسته بود.

امروز وقتی نام امیلی گرین بالچ را می‌خوانیم، با خود می‌اندیشیم:

چگونه ممکن است انسانی بی‌سلاح، چنین اثری بر جهان بگذارد؟

پاسخ شاید ساده باشد:او شجاعت اخلاقی داشت؛ و این کمیاب‌ترین شکل شجاعت است.

امیلی ثابت کرد که صلح نه تنها، رؤیایی کودکانه نیست؛ بلکه انتخابی مسئولانه و آگاهانه است. انتخابی که هر نسل باید دوباره آن را از سر بگذراند.

 

گروه کار زنان فداییان خلق ایران (اکثریت)

Emily Greene Balch – Wikipedia

 

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۲۱ دی, ۱۴۰۴ ۰:۱۰ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

3 Comments

  1. دامان گفت:

    اسم این خانم را بایست به لاتین می نوشتید تا خواننده بتواند وی را در منابع غیرفارسی پیدا کند .
    این قدم نخست تحقیق و پژوهش است !
    دامت افاضاتو.

  2. محمدی گفت:

    جالب بود. هرگز نام او را نشنیده بودم. دست شما درد نکند. البته اگر مأخذ و منبعی را ذکر کنید کمک بیشتری به شناخت او کرده اید.

    • شهناز قراگزلو گفت:

      از دیدگاه شما سپاسگزاریم. با کلیک بر روی نوشته‌های آبی‌رنگ (لینک‌های فعال)، به منبع اصلی ارجاع داده خواهید شد.

نوروز در سایهٔ رنج، در پرتوِ امید

بیانیه هیئت سیاسی اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): در روزگاری که دل‌ها سنگین و نگران است، نوروز یادآور همین امید است؛ یادآور نوزایی، همدلی و ایستادگی، و اینکه زندگی، حتی در دل رنج، راه خود را ادامه می‌دهد. باشد که سال نو، پایان رنج و خشونت را نزدیک‌تر کند؛ جان مردم بی‌دفاع در امان بماند و صلح و آرامش بار دیگر به زندگی‌ها بازگردد. امید آن‌که خرد و تدبیر بر تصمیم‌ها چیره شود، افقی روشن‌تر پیش روی این سرزمین گشوده گردد و ایران از این دوران دشوار با سربلندی عبور کند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

توقف بمباران و آتش بس فوری، ضرورتی ملی است

ابعاد ویرانی جنگ پس از حدود سه هفته گسترده تر می شود، تنها کسانی می توانند طرفدار ادامه ی این جنگ باشند که نمی دانند نابودی زیرساختهای کشور، از جمله زیرساختهای نظامی و انرژی، چه سرنوشتی برای اقتصاد و معیشت مردم، به طور خاص کارگران و زحمتکشان به همراه دارد. زیر ساختهایی که در طول سالها ساخته شده، سالها طول می کشد تا بازسازی شود. همچنین ادامه ی جنگ با تهدید فروپاشی و امنیت ملی و نامعلوم بودن خروجی آن همراه است.  

مطالعه »

کنترل تنگه هرمز جام طلای پیروزی در این جنگ است!

گودرز اقتداری: امروز برای توافق گام به گام و تضمین های لازم برای پیمان ترک مخاصمه، معاهده عدم تجاوز، لغو تهدیدها بهترین زمان است. “پذیرش شکست” از طرف متهاجم به کشور ما تنها یک پذیرش لفظی است و ارزش عینی ندارد، مهم‌تر اما تحمیل این توافق و حفظ کنترل هرمز است که به واقع شکست عملی در این مرحله از جنگ بوده و میتواند به پایان امپراطوری ایالات متحده بیانجامد، همانگونه که موفقیت مصر در حفظ کنترل کانال سوئز نقطه پایانی بر امپراطوری بریتانیا گذاشت.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

اعتبار معنوی جایزه‌ی صلح نوبل را از شیرین عبادی پس بگیرید!

بگردم برایتان ‌پاره‌های تن من

نه به کودک‌سربازی

طرحِ (شکست خوردۀ) موساد برای فروپاشی ایران از درون: پژوهشِ نیویورک‌تایمز از قیام‌ها

درمان زیر موشک‌باران

اختلافات ترکیه و آذربایجان بر سر ایران، موازنه منطقه‌ای را تغییر می‌دهد