سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۲ خرداد, ۱۴۰۵ ۰۶:۳۷

سه شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۶:۳۷

امنیت پایدار از مسیر همبستگی ملی، عدالت و آزادی میگذرد

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): از نگاه ما، نخستین گام در غلبه بر تهدیدهای خارجی و عبور از بحران‌های داخلی، بازگشت به مردم و تمکین به حقوق بنیادین آنان است. کشوری که با بحران‌های فزاینده روبه‌روست، بیش از هر زمان دیگری به آشتی ملی، اعتمادسازی، رعایت حقوق شهروندان، گردش آزاد اطلاعات و فاصله گرفتن از سیاست‌های مبتنی بر سرکوب نیاز دارد.

در شرایطی که کشور با تجاوز، بحران‌های امنیتی و تهدیدهای خارجی روبه‌روست و بیش از هر زمان دیگری به همبستگی ملی، اعتماد عمومی و مشارکت شهروندان نیاز دارد، تداوم و تشدید سیاست‌های خشونت‌آمیز از سوی حاکمیت، از جمله افزایش قتل دولتی، استمرار حبس زندانیان سیاسی و عقیدتی، محدودسازی اینترنت و انحصار رسانه‌ای، در تعارض آشکار با منافع ملی و الزامات حفظ انسجام اجتماعی قرار دارد. در وضعیت‌های بحرانی، اتکای هر حکومت به پشتوانه اجتماعی و اعتماد عمومی اهمیتی دوچندان می‌یابد؛ از همین‌رو، سیاست‌هایی که به فرسایش سرمایه اجتماعی و گسترش شکاف میان مردم و حاکمیت می‌انجامند، نه به تحکیم امنیت ملی، بلکه به تضعیف آن منجر خواهند شد.

در هفته‌های اخیر و پس از اظهارات رئیس قوه قضاییه درباره ضرورت تسریع در صدور و اجرای احکام، گزارش‌های متعددی از افزایش اجرای احکام اعدام منتشر شده است؛ روندی که نگرانی‌های جدی در افکار عمومی برانگیخته است. در میان اعدام‌شدگان و محکومان به اعدام، نام جوانانی دیده می‌شود که در پی اعتراضات دی‌ماه و رخدادهای مرتبط با جنبش «زن، زندگی، آزادی» بازداشت شده‌اند؛ نسلی که آینده کشور به حضور، امید و مشارکت آنان وابسته است.

در چنین شرایطی، فقدان شفافیت کافی درباره جزئیات پرونده‌ها، روند رسیدگی قضایی و نحوه اجرای احکام، بر نگرانی‌های عمومی افزوده و بر دامنه بی‌اعتمادی نسبت به نهادهای مسئول دامن زده است. حال آن‌که شفافیت در فرآیندهای قضایی از ابتدایی‌ترین الزامات پاسخ‌گویی عمومی و احترام به حق جامعه برای آگاهی از روند دادرسی است.

هم‌زمان، زندانیان سیاسی و عقیدتی، با وجود مطالبات گسترده برای آزادی آنان، همچنان در زندان هستند و گزارش‌ها  حاکی از ادامه فشار و شرایط نامناسب بازداشت است. تداوم این وضعیت در کنار برخوردهای امنیتی با منتقدان و معترضان، نشان‌دهنده پافشاری حاکمیت بر رویکردی است که در آن، به‌جای شنیدن مطالبات و پاسخ‌گویی به نارضایتی‌ها، سیاست حذف و سرکوب همچنان بر سازوکارهای گفتگو، اصلاحات و حل مسالمت‌آمیز اختلافات ترجیح داده می‌شود.

در کنار این روند، محدودسازی اینترنت و انسداد جریان آزاد اطلاعات نیز پیامدهایی فراتر از حوزه ارتباطات داشته است. این محدودیت‌ها، علاوه بر وارد آوردن خسارات قابل توجه به اقتصاد و معیشت شهروندان، حق دسترسی آزاد به اطلاعات و امکان نظارت عمومی را محدود کرده و بسترهای ارتباطی جامعه را تضعیف کرده است. همچنین استمرار دسترسی طبقاتی به اینترنت، از طریق ارائه امکانات گسترده‌تر به کسانی که توان پرداخت هزینه‌های بالاتر را دارند، به شکل‌گیری تبعیض مضاعف در بهره‌مندی از حقوق ارتباطی و اطلاعاتی انجامیده است. چنین رویکردی نه‌تنها از شدت بحران‌ها نمی‌کاهد، بلکه می‌تواند به تعمیق نابرابری اجتماعی و تشدید احساس محرومیت و بی‌عدالتی بینجامد.

این وضعیت به‌ویژه برای نسل جوان پیامدهای عمیق‌تری داشته است. بخش بزرگی از بازداشت‌شدگان، محکومان به اعدام و قربانیان سرکوب‌های اخیر را جوانانی تشکیل می‌دهند که در شرایط کنونی چشم‌انداز روشنی برای آینده خود نمی‌بینند و امکان مشارکت مؤثر در تعیین سرنوشت خویش را محدود می‌یابند. هم‌زمان، انحصار رسانه‌ای و تک‌صدایی حاکم بر رسانه‌های رسمی، به‌ویژه صداوسیما، امکان طرح دیدگاه‌های متنوع و بازتاب واقع‌بینانه مسائل اجتماعی را کاهش داده و بخش بزرگی از جامعه، به‌خصوص نسل جوان، را به سوی رسانه‌های بیرونی سوق داده است. در فقدان رسانه‌های آزاد، متکثر و پاسخ‌گو در داخل، طبیعی است که شهروندان برای دسترسی به روایت‌ها و تحلیل‌های متفاوت به رسانه‌های بیرونی مراجعه کنند؛ رسانه‌هایی که برخی از آن‌ها با جهت‌گیری‌های خاص یا روایت‌های احساسی و جهت‌دار و گاه فریبنده، نارضایتی موجود را به مسیرهای سازمان‌یافته‌ی اعتراض و شورش سوق می‌دهند. نبودِ رسانه‌ای آزاد و پاسخ‌گو در داخل، این جوانان را در برابر چنین روایت‌هایی آسیب‌پذیرتر می‌کند.

از این‌رو، رویکرد صرفاً امنیتی و مبتنی بر مجازات با نارضایتی‌های اجتماعی، بدون توجه به زمینه‌های شکل‌گیری آن‌ها، نه راه‌حلی پایدار بلکه عاملی برای بازتولید بحران است. گسترش تنوع رسانه‌ای، تضمین امکان بیان دیدگاه‌های مختلف و بازتاب واقعی‌تر مسائل جامعه می‌تواند به کاهش این آسیب‌پذیری و تقویت همبستگی اجتماعی یاری رساند.

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)، به‌عنوان نیرویی متعهد به آزادی، عدالت اجتماعی و کرامت انسانی، مجازات اعدام را در هر شکل و تحت هر عنوان محکوم می‌کند. قتل دولتی نه پاسخی به بحران‌های اجتماعی است و نه ابزاری مؤثر برای تأمین عدالت؛ بلکه استمرار آن به بازتولید خشونت، گسترش ترس و تعمیق بی‌اعتمادی در جامعه می‌انجامد.

از نگاه ما، نخستین گام در غلبه بر تهدیدهای خارجی و عبور از بحران‌های داخلی، بازگشت به مردم و تمکین به حقوق بنیادین آنان است. کشوری که با بحران‌های فزاینده روبه‌روست، بیش از هر زمان دیگری به آشتی ملی، اعتمادسازی، رعایت حقوق شهروندان، گردش آزاد اطلاعات و فاصله گرفتن از سیاست‌های مبتنی بر سرکوب نیاز دارد.

بر همین اساس و با تأکید بر حق بنیادین حیات، خواستار اتخاذ فوری اقدامات زیر هستیم:

  • توقف صدور و اجرای احکام اعدام که ما ان‌را به مثابه قتل دولتی می شناسیم
  • تضمین کامل و عملی اصول دادرسی عادلانه برای تمامی متهمان
  • آزادی زندانیان سیاسی وعقیدتی
  • رفع محدودیت‌های اینترنتی و تضمین دسترسی آزاد به اطلاعات
  • توجه جدی به مطالبات جامعه و ایجاد زمینه‌های گفت‌وگوی مؤثر

 

به باور ما، حفظ انسجام ملی و تأمین امنیت پایدار تنها از مسیر عدالت، آزادی، شفافیت و احترام به کرامت انسانی می‌گذرد، نه از مسیر قتل دولتی، زندان، سانسور و سرکوب. در زمانی که جامعه بیش از هر دوره‌ای به همبستگی و امید نیاز دارد، تداوم این سیاست‌ها و بی‌اعتنایی به مطالبات عمومی، جز تعمیق شکاف‌های موجود و فرسایش بیشتر سرمایه اجتماعی کشور، نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت. آینده این سرزمین با زندگی، آزادی و اعتماد ساخته می‌شود، نه با چرخه خشونت و حذف.

 

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

۲۷ فروردین ۱۴۰۵ برا بر با ۱۵ آوریل ۲۰۲۶

تاریخ انتشار : ۲۷ فروردین, ۱۴۰۵ ۱:۰۲ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

ترامپ، توافق با جمهوری اسلامی ایران و پیمان ابراهیم

چنین می‌نماید که زور ترامپ برای خلق «بیگ بنگ»ی نو چندان پرزور نیست.

گره «پیوستن عربستان و قطر به پیمان ابراهیم» به پایان جنگ با ایران را قطر و عربستان به کوری کشاندند.

کوری گره همزمان پیام روشنی را با خود دارد؛

بدون ایران، نظمی نو در منطقه، باختر آسیا؛ حاکم نخواهد شد.

آمریکا باید در ملاحظات سیاسی خود نقش ایران را از «تهدید» به «بازیگر ضروری» بازتعریف کند.

ایران دیری‌ست در پی شناسایی این نقش خود از سوی امریکا بوده است.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

میان زمین و هوا

نه به اعدام

عفو بین‌الملل: دستگیری‌های گسترده در کشورهای خلیج فارس به‌دلیل ابراز عقیده در فضای مجازی در جریان جنگ ایران

هنگامی که «میزان رأی ملت است» جای خود را به «من می‌گویم نه» داد

هشدار موتورهای روشن تورم

پرویز؛ آن‌سوی اسطوره