پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۲

پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۲

در دور دوم انتخابات، با رای " نه" به جلیلی شرکت می‌کنیم!
اگر در دور اول "نه" به شرکت در انتخابات، شاکله نظام ونظارت استصوابی را هدف قرار داد و در همه ارکان نظام و در دل و جان مردم تاثیر خود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!
در دور دوم انتخابات، دو نامزدی که در برابر هم قرار می‌گیرند، هر چند در وفاداری به نظام جمهوری اسلامی و ولی فقیه مشترک‌اند، اما به لحاظ اهداف، گرایشات، تعلق...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
چرا به پزشکیان رأی می دهم!
در ارتباط با چرایی عدم استقبال توده‌ها در مشارکت انتخاباتی دلایل متعددی را می‌توان شمرد ولی بدون شک تمامیت‌طلبی، اقتدارگرایی و قشریت دخیل در هستۀ مرکزی قدرت سیاسی نقش مهمی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود کرد
نویسنده: محمود کرد
باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!
عدم شرکت در این دوره می‌تواند تاکید مجددی باشد بر یک اقدام ثابت شده. اما اگر بپذیریم که چینش و مهندسی این‌چنینی انتخابات با همهٔ اهدافی که به دنبال داشته...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سهراب ایران
نویسنده: سهراب ایران
ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!
تا نظام جمهوری اسلامی پابرجا است وضع را نمی‌شود از این بهتر کرد اما می‌شود بسا بدتر کرد. براندازی نه فعلا ممکن است نه فعلا مطلوب. آیا انتخاب میان بد...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ياسر ميردامادی
نویسنده: ياسر ميردامادی
اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا
هستهٔ سخت قدرت، بر اساس منافع خود و بر پایهٔ یک خطای محاسباتی رضایت داده است که انتخابات را حداقل نیمه‌رقابتی کند. جامعه زخم‌های عمیقی از سیاست‌های حاکمیت بر روح...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سياوش - ايران
نویسنده: سياوش - ايران
دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»
«ث ژ ت» هرگز خود را در پناهگاه مخفی نکرده است و همواره حتی به قیمت تحمل ضربات شدید مواضع شجاعانه‌ای که لازم بوده را اتخاذ کرده است؛ به عنوان...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
نویسنده: برگردان ف. دوردانی

سال‌ها از فوت پدرم می‌گذرد

در چند روز اخير صدايش در گوشم می پيچد " دلم از مرگ بيزار است، كه مرگ اهرمن‌خو آدمی‌خوار است." ياد " آرش كمانگير " می‌افتم و حماسه‌ای كه او سرود. ياد دبستان می‌افتم و كتاب فارسی. و به ياد می‌آورم عشق به مرز و بوم را ، آزادگی را ، كار كردن ، در غم انسان نشستن، اميد‌، ايمان، آرميدن را.....

سال‌ها از فوت پدرم می‌گذرد سال‌ها است که دیگر شعر و اثر جدیدی از سیاوش کسرایی به چاپ نمی رسد و می‌توان گفت که او دیگر به تاریخ ادبیات ایران پیوسته است. در این سال‌ها از دوست و غیر دوست ، صاحب نظر و دوستدار ادبیات در رابطه با کسرایی بسیار نوشتند و در آینده نیز به احتمال زیاد خواهند نوشت. بسیاری از به اصطلاح دوستان پدرم نیز که هم صاحب قلم و هم صاحب نظر بودند و هم در زمان حیات او از نزدیک‌ترین یاران وی به شمار می‌رفتند یا سکوت اختیار کردند و یا اگر در جایی دستشان رسید نیشی به او رساندند.
به هر حال قرن ٢١ است و معرفت را باید در فیلم‌هایی مانند “قیصر”و یا داستان‌های مربوط به “پوریای ولی”جستجو کرد.
از سوی دیگر جوانانی نیز بودند که بدون کوچکترین آشنایی شخصی با وی دست به تحقیق به روی آثارش زدند. این دوستان جوان که اکثرا بعد از انقلاب به دنیا آمده اند بدور از هر گونه تعصب سیاسی و عقیدتی اشعار کسرایی را نقد و بررسی کردند.
در این میان خانواده ما تنها نظاره‌گر و خواننده مطالب دوستان بود. اما با گذشت  سال‌ها صلاح دیدم که خاطره‌ای از پدرم را بازگو و به نکته‌ای اشاره کنم.
روز ١۴ اسفند ١٣۵٧ سالگرد در گذشت دکتر محمد مصدق برای اولین بار در محیطی آزاد در ده “احمد‌آباد” برگزار شد.
من در آن زمان نوجوانی بودم و همراه پدر و مادر و خواهرانم  بی بی و اشرف و جمعی از دوستان راهی آن‌جا شدیم. احمدآبادی‌ها بهت زده‌بودند، از پیرترین تا جوان‌ترین‌شان. باورنمی‌کردند که جاده‌ی ممنوعه‌ی احمدآباد این‌چنین از سیاهی جمعیت موج بزند. در میان باغی نه‌ چندان بزرگ، ساختمانی دو طبقه افتاده‌ بود که در یکی از اتاق‌های طبقه‌ی اول آن دکتر مصدق آرمیده است.
بر پشت بام منزل دکتر بلندگویی کار گذاشتند و قرار بود رهبران احزاب و گروه ها سخنرانی کنند. روزی بود تاریخی . اکثر رجال سیاسی آن‌روز ایران بالای این پشت بام بودند:
مهندس مهدی بازرگان و وزرای دولت موقت و از جمله دوست بسیار خوب پدرم مرحوم داریوش فروهر، اعضای برجسته‌ی جبهه ملی و نهضت آزادی و بسیاری دیگر از رهبران گروه‌های کوچک و بزرگ سیاسی ایران.
تا آن  روز تنها در تظاهرات خیابانی و یا بر روی دیوار  کوچه‌ها و خیابان‌های شهر عکس و تصاویر  رهبران سیاسی را دیده بودم  و از این‌جهت برای من لحظه‌ای بود بسیار هیجان انگیز . اما آن‌چه مرا بسیار تحت تاثیر  قرار داد آن بود که تمامی آن‌ها بدون استثنا به سمت پدرم که در گوشه‌ای ایستاده بود می‌آمدند و با گرمی خاصی او را در آغوش می‌گرفتند و جویای حال و احوال او  می‌شدند.  این در حالی بود که بسیاری از این  رهبران در مواجهه با یکدیگر برخوردی بسیار سرد داشتند. در همین حال برای شروع مراسم همه منتظر آیت الله طالقانی بودند. که وی به محض رساندن خود به پشت بام و مشاهده پدرم، مستقیما به طرف او آمد و پس از سلام و احوالپرسی گفت: آقای کسرایی بسیاری از دوستان ما و شما در زندان با شعرهای شما زیر شکنجه ها مقاومت کردند. مسئولیت شما اکنون بسیار سنگین است و  سعی کنید همچنان با شعر‌های خود از انقلاب دفاع کنید.
این خاطره را از آن‌جهت باز گو کردم که دوستان، آشنایان و جوانانی که آشنایی کمی با سیاوش کسرایی دارند بدانند که برای او اندیشه ، ایدئولوژی و یا طرز تفکر کسی ملاک اصلی برخورد با آن شخص نبود . خانه‌ی ما در ایران از سال‌ها پیش از انقلاب محل رفت و آمد افراد مختلف، از طبقات مختلف و با تفکرات متفاوت بود .
سخن به درازا کشید. تنها خواهش من از منتقدانی که اندیشه و طرز تفکر او را مورد نقد و بررسی قرار می‌دهند این‌ است که سعی کنند همان‌طور که سیاوش کسرایی با شخصیت‌های سیاسی ایران، از هر طیف و دسته‌ای به نیکی گفتگو و تبادل نظر می‌کرد،  این بار آن‌ها نیز بدون پیشداوری‌های مغرضانه و عاری از جهت‌گیری‌های گروه گرایانه توشه‌ی هنری او را به جوانان و زنان و مردان کشورمان بشناسانند.
در چند روز اخیر صدایش در گوشم می پیچد ” دلم از مرگ بیزار است، که مرگ اهرمن‌خو آدمی‌خوار است.” یاد ” آرش کمانگیر ” می‌افتم و حماسه‌ای که او سرود. یاد دبستان می‌افتم و کتاب فارسی. و به یاد می‌آورم عشق به مرز و بوم را ، آزادگی را ، کار کردن ، در غم انسان نشستن، امید‌، ایمان، آرمیدن را. به یاد می‌آورم پیکار نیکی و بدی را ، که چگونه می‌دهد راه، می‌نماید امید.
او وطنش را عاشقانه دوست و تنها یک آرزو  داشت و آن دیدار دوباره ایران بود که افسوس میسر نشد.

ملال ابرها و آسمان بسته و اتاق سرد
تمام روزهای ماه را
فسرده می‌نماید و خراب می‌کند.
و من به یادت ای دیار روشنی کنار این دریچه ها
دلم هوای آفتاب می‌کند!
….
خوشا به آب و آسمان آبی‌ات
به کوه‌های سربلند
به دشت‌های پر شقایقت
به دره‌های سایه دار
و مردمان سخت کوش توده کرده رنج روی رنج.
زمین پیر پایدار!
هوای توست در سرم
اگر چه این سمند عمر
زیر ران ناتوان من
به سوی دیگری شتاب می‌کند.

 

تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن, ۱۴۰۲ ۱۲:۱۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

1 Comment

  1. سوسن گفت:

    وقتی رفقای هم-حزبی کسرائی به کسرائی پشت کردند، وقتی که دوست؛ دشمن شد – شکایت کجا بریم.
    به مانلی باید گفت: توقع-ات در این بازار مُکّاره که اکنون در اپوزسیونِ ایرانی جاری و ساری است؛ غیرواقع-بینانه است.
    اگر سیاوش کسرائی بخشی از تاریخ ادبیات معاصر ایران است (که هست)؛ دیگر نیاز به سفارش نیست.
    باید کوشید و امیدوار بود در جنبش “زن زندگی آزادی” چنان عقلانیت و معرفتی در میانِ مردمِ ایران جاری و ساری گردد که به هرکس و هرچیز بنا به وزن و ارزشی که در شرایطِ زمانی و مکانیِّ خود داشته و دارد بنگرد.
    در دو سوی جبهه؛ می کوشند تا تاریخی جعلی برای ایران و ایرانی بسازند، از این رو؛ فرهیخته-گان را تلاشی مضاعف لازم است، تا رجّاله-ها نتوانند؛ خر-مهره-ها را به جای گوهر به مردم ایران بفروشند.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

در دور دوم انتخابات، با رای ” نه” به جلیلی شرکت می‌کنیم!

حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!

چرا به پزشکیان رأی می دهم!

باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!

ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!

اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا