Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۳

یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۳

روایتگری بس است ، باید راهی جست
فرض کنیم تمامی مطالب مطرح‌شده در نوشته‌ی آقای بهزاد کریمی با عنوان «در مونیخ چه گذشت»، که در سایت به پیش متعلق به حزب چپ ایران منتشر شده، با تمام...
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
رشد نگران‌کننده آمار خودکشی در ایران؛ زنان خانه‌دار و کارگران در صدر قرار دارند
ایران با بحران عمیق روانی، اجتماعی و اقتصادی روبه‌رو است که یکی از پیامدهای نگران‌کننده آن، افزایش نرخ خودکشی است. زنان خانه‌دار، کارگران، دانش‌آموزان و دانشجویان بیشترین آسیب‌پذیری را در...
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
افراد ایلان ماسک نمی دانستند واقعا به چه کسانی شلیک می کنند
با این حال، تلاش‌های فشرده برای بازگرداندن کارکنان NNSA نشان می‌دهد که دولت ترامپ واقعاً افرادعالیرتبه دارای تخصص های مهم را اخراج کرده است. اولریش کون، کارشناس کنترل تسلیحات در مؤسسه تحقیقات صلح...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده:  الیور ایمهوف -  برگردان رضا کاویانی
نویسنده:  الیور ایمهوف -  برگردان رضا کاویانی
اروپا قربانی کیست؟
به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: آرنولد برتراند
نویسنده: آرنولد برتراند
۷ درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند!
7 درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند, شرط خروج از این وضعیت «عزم سیاسی» است که اکنون شاهد آن نیستیم. عده‌ای پنت هاوس و خودروی لوکس را در سبد...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: حسین راغفر
نویسنده: حسین راغفر
ویدیو پادکست «ابعاد انقلاب بهمن»، گفتگو با منوچهر صالحی در «تالار گفتگو و تبادل نظر»
به مناسبت سالگرد انقلاب ۵۷، در «تالار گفتگو و تبادل‌نظر» گفتگویی با حضور منوچهر صالحی، پژوهشگر و نظریه‌پرداز چپ برگزار شد. در این گفت‌وگو، مهمان برنامه به همراه دیگر شرکت‌کنندگان...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: تالار گفتگو و تبادل نظر
نویسنده: تالار گفتگو و تبادل نظر
پای سخن پرستو فروهر، به مناسبت سالگرد قتل پروانه و داریوش فروهر
پرستو فروهر در تمام سالهای پس از مرگ پدر و مادرش، هر ساله به ایران سفر کرده است تا یادشان را گرامی دارد. او علیرغم فشارها و مشکلات و اجازه...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: پرستو فروهر
نویسنده: پرستو فروهر

شکست عقل و منطق در روسیه!

در ایران اگر بازی بر بد و بدتر استوار است، در روسیه، متناسب با فرهنگ موجود پیروزی‌های بزرگ کارسازند. مهم نیست که ایرانی در چه شرایط اسفناکی قرار داشته باشد، اصلاً مهم نیست که جامعه تا کجا فلج باشد، ولی مهم بود که مثلث جیم شکست بخورد. در روسیه نیز همین اصل مهم نبودن شرایط اقتصادی زندگی اجتماعی بر وعدۀ رسیدن به برلین و پاریس بسیار مسرت‌بخش و ارضاکننده بود،

انتخابات ریاست جمهوری در روسیه پایان یافت و مطابق انتظار و همچنین برآیند آن، خریتونوف از سوی حزب کمونیست با ۳۱/۴درصد آرا مردود، و پوتین با  ۲۸/۸۷درصد پس از شماردن صدردصد آرا  رئیس جمهور روسیه شد.

گرچه در این میان مخالفین پوتین بر این باورند که تخلفات گسترده‌ای صورت گرفته است، غرب نیز انتخابات فوق را غیر دمکراتیک به تعبیر خود خواند، اما واقعیت این است که تخلفات گسترده‌ای که از وجود ان اطلاع می‌دهند، نمی‌توانسته است صورت بگیرد. نهایت این تخالفات را می‌توان در رقم ۸۷ درصد که در جای خود رقم وزینی است، خلاصه کرد.

واقعیت این است که جامعۀ روسیه حقیقتاً به پوتین رای داده است. اما از آن‌جایی که دیکتاتورها شیفتۀ ارقامی مانند بالای ۸۰درصد میباشند، در روز یک‌شنبه ۱۷ مارس نیز همین روی‌کرد به‌طور خودکار عمل کرد، رقم را به ۸۷ رساند.

در کشورهای “دمکراتیک” که قیچی و خط‌کش در دست حکومت‌هاست، اعداد وسیله هستند. اما جهت رسیدن به اصل چگونگی توجیه وسیله، پیش از آن نیاز به تبلیغات فریب در چارچوب بزرگ‌نمایی دست‌آوردهای کوچک، بازی با قیمت مایحتاج روز مره و کم‌ارزش جلوه دادن آن، خلاصه زامبی‌سازی جامعه‌ای که آمادگی زامبی شدن را دارد، می‌باشد.

واقعیت زندگی روسیه در اینجا با انتخاب مجدد یکی از خشن‌ترین دیکتاتور ها تمام نشد، بل تازه آغاز شد. هموسویتیکوس که امروزه به غار هموپوتینکوس تغییر مکان داده است، با این انتخاب فاجعه‌بار خود که برپایه سیاه سازی انتخابات، گزینه دیگری نیز موجود نبود، زمینه را برای پوتین مهیا نمود تا در آینده دور وی را افقی از کرملین بیرون آورد، عواقب قانون رهبر شدن در روسیه.

دقیقاً در چند ماه دیگر وضعیت روسیه دگرگون خواهد شد، “پیش‌روی”‌های درون جبهه که چند روز اخیر متوقف شده بود، کم‌کم جای خود را به پس‌روی خواهد داد، قیمت اجناس نیز سر به فلک خواهد کشید، فلج اقتصادی که از پس تحریم‌های غرب گریبان هموپوتینکوس را گرفته است، شدت بیشتری می‌یابد، سرکوب‌ها شدیدتر خواهد شد، فقر مهر خود را بر پیشانی همۀ ان کسانی که تحت تبلیغات “روس بزرگ” در صف‌های چندصد متری انتخاب پوتین ایستادند، خواهد زد. روس هنوز متوجه حقیقت انتخاب زندگی خود نیست، هنوز در خواب آشفتۀ تصرف جهان و گسترش حیطه نفوذ بی‌بدیل خود است.

ما ایرانیان زمانی که انگشت بنفش کردیم، ندیدیم که چه آیندۀ خطرناکی را برای خود فراهم ساختیم. آینده‌ای که قالیباف رئیس مجلس شد، رئیسی جنایتکار رئیس جمهور، نه صدایی از “امیر کبیر” (ظریف) درآمد نه حسن روحانی واکنشی نشان داد.

روس‌ها نیز در جو تبلیغات دروغین چنین رویکردی را تکرار کردند. زمانی که پوتین رهبر کره شمالی را به مسکو دعوت کرد تا مهمات نظامی بخرد، سیاست دولت کاملاً روشن بود که جهت فریب مردم نیاز به برخی پیش‌روی ها می‌باشد، هم‌زمان غرب نیز به‌ویژه امریکا در فروش سلاح به اکرائین تعلل نمود، عقب‌نشینی عامدانۀ ارتش اکرائین زمینه‌ساز پیروزی “ظفرمند ارتش بزرگ” روسیه گردید، پس از آن نیازی به تبلیغات بیشتر نبود.

در ایران اگر بازی بر بد و بدتر استوار است، در روسیه، متناسب با فرهنگ موجود پیروزی‌های بزرگ کارسازند. مهم نیست که ایرانی در چه شرایط اسفناکی قرار داشته باشد، اصلاً مهم نیست که جامعه تا کجا فلج باشد، ولی مهم بود که مثلث جیم شکست بخورد. در روسیه نیز همین اصل مهم نبودن شرایط اقتصادی زندگی اجتماعی بر وعدۀ رسیدن به برلین و پاریس بسیار مسرت‌بخش و ارضاکننده بود، نقش قهرمان تاریخ روسیه و مجری بی‌بدیل در کسب چنین دست‌آورد بزرگ جهانی از دید شهروند تنها بر شانۀ پوتین استوار است. حرکت شهروند پس از این برپایه ذهنیت اجتماعی او کاملا قابل پیش‌بینی است.

تکرار کمدی تاریخ زمانی مضحک‌تر می‌شود، که کیم‌جین این و رهبران سایر کشورهای “دمکراتیک” مانند، ایران، تاجیکستان، ازبکستان، هندوراس، میانمار، بولیوی… در همان نخستین ساعات اعلان رسمی آرا پیروزی پوتین را تبریک گفتند.

انتخاب روسیه انتخابی خطرناک برای ایران و منطقه است. هم‌اکنون بلاروس ارتشی را نزدیک مرز ناتو می‌آورد، تحریکات در مرز ناتو بیشتر خواهد شد، دوطرف به کش و قوس‌های خود شدت بیشتری می‌بخشند، که به نوبۀ خود بسیار خطرناک است. هیئت حاکمه روسیه پس از این، هرچه بیشتر جسورتر خواهند شد، دخالت‌ها بیشتر می‌گردند، منطقه ناآرام‌تر می‌شود، ایران نیز پا در رکاب پوتینیسم ویرانی بیشتر برای شهروندان خواهد داشت، حمایت روسیه و تامین منافع روسیه در ایران به نهایت الویت خود خواهد رسید، روسیه در حفظ و صیانت جمهوری اسلامی کوشش بیشتری خواهد کرد.

اردشیر قلندری

تاریخ انتشار : ۲۹ اسفند, ۱۴۰۲ ۰:۲۵ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

1 Comment

  1. م.م گفت:

    من متأسفم که نویسنده مطلبی نوشته است که کاملا بر پایه حدس و گمان است( این بخودی خود اشکالی ندارد) ولی برای این حدس و گمان ها آمار و ارقامی آورده است بدون ذکر هیچ منبع و مأخذی! «خریتونوف از سوی حزب کمونیست با ۳۱/۴درصد آرا مردود، و پوتین با ۲۸/۸۷درصد ..» در مقابل چنین گمانه زنی هایی من نوعی می توانم بگویم که: شما اگر به تصاویر و فیلم صف های بی سابقه روس ها را برای رأی دادن در بن، برلین یا لوکزامبورک نگاه می کردید شاید در بیان چنین نتیجه ای احتیاط می کردید. البته پیش بینی هایی هم در مورد آینده ی نزدیک پوتین و روسیه کرده اید که می توان بر اساس فرضیات شخصی با آن مواجه شد.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

اروپا قربانی کیست؟

به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار وجود داشت، ابتدا خود را با آن سازگار نکردند. آنها احمقانه ترجیح دادند به نقش خود به عنوان شریک کوچک آمریکا بچسبند، حتی در شرایطی که این مشارکت به طور فزاینده ای علیه منافع آنها بود!

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

روایتگری بس است ، باید راهی جست

رشد نگران‌کننده آمار خودکشی در ایران؛ زنان خانه‌دار و کارگران در صدر قرار دارند

افراد ایلان ماسک نمی دانستند واقعا به چه کسانی شلیک می کنند

اروپا قربانی کیست؟

۷ درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند!

ویدیو پادکست «ابعاد انقلاب بهمن»، گفتگو با منوچهر صالحی در «تالار گفتگو و تبادل نظر»

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!