۲۶ خرداد تا ۱ تیر
هفتهای که گذشت همهی خبرها، دست کم برای بخش بزرگی از ایرانیان؛ زیر سایهی انتخابات نفر دوم حکومت اسلامی در ایران قرار گرفتند. اسرائیل همچنان در غزه تاخت و تازید و آدم کشت و در اکراین جنگ شعلهور ماند تا جان بگیرد. کنفرانس صلحی هم با سر و صدای کرکنندهای در سوئیس، در نبود یک سوی جنگ؛ برگزار شد که ره بهجایی نیافت. بیانیه پایان کنفرانس را حتا عربستان، متحد سنتی غرب؛ امضا نکرد. و در اسرائیل دولت سردرگم شده است. ارتش اسرئیل اعلام کرد که هر روز چند ساعتی را به خود استراحت میدهد و نتانیاهو برآشفت که بدون اجازه او ارتش تصمیم میگیرد.
باری؛ تنی چند از شش نامزد از غربال دستگاه شورای نگهبان ردشده، در تکاپوی پیشیگرفتن از رقیبان، هر راست و نادرستی را ثواب و صواب دانستند.
زاکانی شهردار تهران، یکی از نامزدها؛ نه رو به دوربین، نیروی سرکوبی بهنام حجاببان را منکر شد و گفت: «ما در مترو حجاببان نداریم … یک سری فعالیتهای مردمی در قالب امر به معروف در مترو انجام میشود که مردمی است و به شهرداری ربطی ندارد. حتا دختر من در فعالیت ایجابی در حوزه حجاب در مترو مشارکت داشت». غافل نیست آقای شهردار از دروغی که میگوید. که، دست کم دو گزارش از اقدامات شرکت بهرهبرداری در حوزه حجاب و عفاف در دست است که نشان میدهند “یگان حفاظت مترو در حوزه تذکر لسانی و جلوگیری از ورود افرادی که روسری نداشتند فعالیتهای گستردهای را انجام داده است”. در این دو گزارش به جلسه عفاف و حجاب در شرکت بهرهبرداری مترو در شهریور ۱۴۰۲ اشاره شده است.
پور محمدی، از صادرکنندگان حکم قتل زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷، یکی دیگر از نامزدها گفت که جلیلی، دیگر نامزد که همهی نسخههای بهبود اوضاع ایران را در جیب دارد؛ در گفتوگویی به اهمیت FATF اقرار کرد، ولی نمیخواسته است در زمان روحانی اجرایی شود.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یدالله اسلامی، دبیرکل مجمع نمایندگان ادوار مجلس؛ در یادداشتی تلگرامی در این باره نوشت: ” کسی که این چنین با منافع ملی و سرنوشت کشور بازی کرده است، باید مورد بازخواست قرار گیرد. آقای جلیلی این موضوع را رد نکرد و پاسخی نداد؛ یعنی، این امر خلاف منافع ملی را پذیرفت. این رفتار هولناک است. این رفتار ترسناک و ویرانگر است. اینها با چه توانی به ویرانی کشور همت گماشتهاند؟” (یدالله اسلامی با حسین اسلامی فرمانده سپاه پاسداران یکی نیست)!
از سپاه پاسداران سخن آمد. دولت کانادا در اقدامی نامرسوم سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داد. با این تعریف هر گونه حمایت عملی از سپاه پاسداران در کانادا پیگرد قانونی درپی خواهد داشت. ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران این اقدام دولت کانادا را “اقدامی سیاسی، غیرمتعارف و نابخردانه” خواند و گفت: “حق ایران برای پاسخ به اقدام خصمانه کانادا محفوظ است”.
باری؛ انتخابات نفر دوم حکومت اسلامی در ایران جامعه ایرانی را دو پاره کرده است. ازین رو دو پاره که بر اساس نظرسنجیها تا به امروز نزدیک به ۵۲ درسد از ایرانیان درون کشور گفتهاند به پای صندوقها خواهند رفت. بر پایهی همین نظرسنجیها پارهای هنوز نمیدانند به پای صندوق بروند یا نه. بخش بزرگی از ایرانیان و سازمانهای سیاسی بیرونکشوری از همان آغاز، این انتخابات را بیمعنا دانسته و از دیگران هم خواستهاند که در این نمایش حکومتی شرکت نکنند. زین میان سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور و جبهه ملی ایران-اروپا. اینجا
در ایران اما تحولات پیشبینی ناشدنی است. پس از آنکه اصلاحطلبان درونکشوری و پارهای از صاحبمنصبان پیشین حکومت بهپشتیبانی از پزشکیان برخاستند در تازهترین تحول، نهضت آزادی ایران با برشمردن انتظاراتی، “تلاش در جهت تحقق اصول مغفول مانده قانون اساسی، رفع فساد و تبعیض، حفظ یکپارچگی سرزمینی و تمامیت ارضی و کاهش شکاف و تبعیض میان اقوام و گروههای اجتماعی مختلف به منظور وحدت ملی” حمایت خود را از پزشکیان اعلام کردند. اینجا
اما، این انتخابات دختران پارهای از نامزدها را هم بر روی صحنه آورد و در برابر دوربین نشاند. گفتنیست، در انتخابات سال ۱۳۸۸ آقای موسوی، که همچنان در بند است؛ هر بار بههمراه همسر خود، خانم رهنورد؛ بر روی صحنه میآمد. و البت، مورد توجهترین نمایش را دختر قالیباف، رئیس کنونی مجلس شورای اسلامی و رئیس پیشین شرکت لولهسازی قالیباف؛ داشت. دختر قالیباف خرید سیسمونی از ترکیه را حاشا کرد و روز پس از آن خبرگزاری قوه قضاییه حکومت اسلامی اعلام کرد که وحید اشتری، افشاگر ماجرای سیسمونی؛ برای اجرای احکام به زندان معرفی شده است.
دختر پورمحمدی، عضو هیات مرگ؛ هم بهعنوان مشاور اقتصادی پدر؛ آمد. و در برابر دوربین دوبار چادر از سرش لغزید. شاید هم لغزاند. و پورمحمدی خود، عکسی خانوادگی را بهنمایش گذاشت. چادر و روسریها زنان و دختران خانواده، سفت و سخت و سیاه نبودند.
یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه پاسداران گفته است: “خروجی انتخابات نباید منجر به “تضعیف جبهه مقاومت” شود و هشدار داد: “در صورت چالشگر بودن فرد منتخب، ممکن است تجربه بنیصدر تکرار شود”.
جاوید رحمان، گزاشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشری ایران در حاشیه پنجاه و ششمین جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل و نشستی که تحت عنوان “بحران مصونیت در ایران؛ ازدهه شصت تا مهسا امینی” برگزار شده بود گفت: “شواهدی از نسلکشی علیه اقلیتهای مذهبی به ویژه بهائیان، اقلیتهای قومی زین میان کردها؛ و هم زندانیان سیاسی در ایران اتفاق افتاده است”.
خبر خوشی که شاید لابهلای خبرهای انتخاباتی ایران کمتوجه شد، خبر لغو حکم اعدام توماج صالحی است. دیوان عالی کشور حکم اعدام توماج صالحی، خواننده رپ را در ارتباط با اعتراضهای سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ نادرست دانست. امیر رئیسیان، وکیل صالحی امروز در ایکس نوشت: دیوان عالی پرونده را برای رسیدگی به دادگاه همعرض دیگری خواهد فرستاد.
آقای رئیسیان نوشته است که در رای دیوان عالی به جز نقض حکم اعدام آمده است که “حتا حکم حبس پیشین که ۶ سال و سه ماه بود، بدون رعایت قواعد تعدد جرم بوده و بر خلاف ماده ١٣١ و مازاد بر مجازات قانونی است.”
1 Comment
قبلاً عرض کردیم،این فرصت یزرگ تاریخی را،مغتنم بشمارید،بیچون و چرا بیش از هفتاد درصد زنان(دقیقاً بدلیلِ کوبیدنِ آخرین میخ بر تابوتِ گشت ارشاد) در انتخابات بسیار پرشور و شعف شرکا خواهند کرد. تا این لحظه میتوان پزشکیان را نفر اول دانست ولی هنوز مسلم نیست.هر مارکسیست لنینیستی که از مفهوم این تزِ عام و دیالکتیکیِ لنین،بیخبر بماند که: بایسته ست از هر عقب نشینیِ نظامِ،که بنفع جنبش و مردم ختم میگردد،باآغوش باز استقبال نماییم،واین بدان معنا نیست که دست از مبارزه برداریم و یا از شدت آن بکاهیم ودر مرداب سازش فرو افتیم…سازمان فدائیان اکثریت و دیگر چپها،در معرضِ یک آزمایش تاریخی نیز واقع گشته اند،هرگونه ارزیابیه شتابزده و عدم شناخت کافی از شرایط موجودِ حاکم بر کشور،و خیالپردازی و تحت تاثیر تبلیغات هزار تو،گپ زدن ،وراجی و،با اوج و حضیضِ آن گروه یا سازمان در نگاه مردم،ارتباط مستقیم دارد.