سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۴ خرداد, ۱۴۰۵ ۱۹:۰۷

یکشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۹:۰۷

بدحالی جامعه به‌خانه کشیده شده است

مداخلات گسترده دولت در زندگی مردم، قدرت مشارکت و نوآوری را از جامعه گرفته و مانع از همراهی و همدلی میان دولت و مردم شده است. برای حل مشکلات نیاز به همکاری و همبستگی میان دولت و مردم است.

نشستی داشتند پاره‌ای از جامعه‌شناسان ایرانی، در ایران؛ با آقای پزشکیان نفر دوم حکومت اسلامی در ایران.

آقای سعید معیدفر، جامعه‌شناس، درباره‌ی این نشست جامعه‌شناسان ایرانی با آقای پزشکیان گفت‌وگویی با خبرگزاری کار ایران، ایلنا؛ ، داشته است.

به‌گفته‌ی آقای معیدفر در این جلسه ازین گفته شد که مشکلات اجتماعی و بحران‌های مختلف از جمله اقتصادی، محیط‌زیستی و بین‌المللی در جامعه انباشته و دستیابی به وفاق برای حل مسائل دشوار شده است.
در این نشست، تاکید شد که برای حل مسائل نیاز به اجماع وجود دارد، و می‌افزاید، اما این اجماع حتا در میان نخبگان نیز شکل نگرفته است.

آقای معیدفر می‌گوید، در این جلسه، ضرورت نزدیکی رئیس‌جمهور به مردم و درک مستقیم مسائل اجتماعی مورد بحث قرار گرفت. همچنین به موضوعاتی نظیر شکاف بین حاکمیت و جامعه، که برخی از آن به عنوان دو یا سه قطبی یاد کردند، اشاره شد. و گقته شد که این شکاف باعث کاهش توان مشارکت و نوآوری در جامعه شده و مداخلات فراوان دولت نیز مانع از حل مشکلات شده است.

آقای معیدفر گفت، در مجموع، همه افراد حاضر در این جلسه بر وضعیت نگران‌کننده جامعه و بدتر شدن شرایط هم‌سخن بودند. و همچنین به وخامت وضعیت روحی و اقتصادی جامعه اشاره کرده که نه تنها حال عمومی جامعه را بدتر کرده، بلکه به خانه‌ها و زندگی خانوادگی نیز رسوخ کرده است.

آقای معیدفر می‌گوید، یکی از مسائل مهمی که در جلسه جامعه‌شناسان با آقای پزشکیان مورد تأکید قرار گرفت، شکاف بین حاکمیت و جامعه بود. این شکاف که برخی آن را دو قطبی و برخی دیگر سه قطبی می‌دانند، به خطراتی اشاره دارد که می‌تواند منجر به افزایش بی‌ثباتی شود.

معیدفر براین باور است که مداخلات گسترده دولت در زندگی مردم، قدرت مشارکت و نوآوری را از جامعه گرفته و مانع از همراهی و همدلی میان دولت و مردم شده است و می‌گوید، برای حل مشکلات نیاز به همکاری و همبستگی میان دولت و مردم است.

برای خواندن همه‌ی گفت‌وگو به‌این‌جا بروید.

تاریخ انتشار : ۱۸ آبان, ۱۴۰۳ ۱۰:۴۰ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

آرزوی موفقیت برای تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): تیم ملی فوتبال ایران، سرمایه مشترک مردم ایران و نمادی از توانایی، تلاش و امید میلیون‌ها ایرانی است. این تیم، فراتر از هر دولت و نظام سیاسی، متعلق به مردم ایران و نماینده کشور و فرهنگ ما در بزرگ‌ترین آوردگاه فوتبال جهان است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

چرا امریکا نمی‌تواند شهرهای موشکی ایران را نابود کند؟

* هیچ بمب‌افکنی نمی‌تواند کار زیادی علیه تأسیساتی که بیش از ۷۰ متر زیر زمین دفن شده‌اند انجام دهد. * مطابق ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا ایران هنوز حدود ۷۰ درصد از پرتابگرها و ۷۰ درصد از ذخیره موشکی خودرا حفظ کرده. * مجتمع موشکی یزد حدود ۵۰۰ متر در دل کوه‌های گرانیتی اطراف امتداد دارد و در تمام مدت جنگ عملیاتی باقی مانده است.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ایدئولوژی ستیزان؛ خود ایدئولوژی گرایند

در حمایت از زنان افغانستان؛ محکومیت سرکوب خشونت‌بار طالبان

جامعه مدنی در بن‌بست تصمیم‌گیران

چرا امریکا نمی‌تواند شهرهای موشکی ایران را نابود کند؟

جنگ ۲۷۰ میلیارد دلاری؛ ایران چگونه از سقوط اقتصادی گریخت؟

مورچه‌ی امیدوار و زمستان سیاه