سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۳۱ مرداد, ۱۴۰۵ ۰۱:۵۵

شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۱:۵۵

بدحالی جامعه به‌خانه کشیده شده است

مداخلات گسترده دولت در زندگی مردم، قدرت مشارکت و نوآوری را از جامعه گرفته و مانع از همراهی و همدلی میان دولت و مردم شده است. برای حل مشکلات نیاز به همکاری و همبستگی میان دولت و مردم است.
Getting your Trinity Audio player ready...

نشستی داشتند پاره‌ای از جامعه‌شناسان ایرانی، در ایران؛ با آقای پزشکیان نفر دوم حکومت اسلامی در ایران.

آقای سعید معیدفر، جامعه‌شناس، درباره‌ی این نشست جامعه‌شناسان ایرانی با آقای پزشکیان گفت‌وگویی با خبرگزاری کار ایران، ایلنا؛ ، داشته است.

به‌گفته‌ی آقای معیدفر در این جلسه ازین گفته شد که مشکلات اجتماعی و بحران‌های مختلف از جمله اقتصادی، محیط‌زیستی و بین‌المللی در جامعه انباشته و دستیابی به وفاق برای حل مسائل دشوار شده است.
در این نشست، تاکید شد که برای حل مسائل نیاز به اجماع وجود دارد، و می‌افزاید، اما این اجماع حتا در میان نخبگان نیز شکل نگرفته است.

آقای معیدفر می‌گوید، در این جلسه، ضرورت نزدیکی رئیس‌جمهور به مردم و درک مستقیم مسائل اجتماعی مورد بحث قرار گرفت. همچنین به موضوعاتی نظیر شکاف بین حاکمیت و جامعه، که برخی از آن به عنوان دو یا سه قطبی یاد کردند، اشاره شد. و گقته شد که این شکاف باعث کاهش توان مشارکت و نوآوری در جامعه شده و مداخلات فراوان دولت نیز مانع از حل مشکلات شده است.

آقای معیدفر گفت، در مجموع، همه افراد حاضر در این جلسه بر وضعیت نگران‌کننده جامعه و بدتر شدن شرایط هم‌سخن بودند. و همچنین به وخامت وضعیت روحی و اقتصادی جامعه اشاره کرده که نه تنها حال عمومی جامعه را بدتر کرده، بلکه به خانه‌ها و زندگی خانوادگی نیز رسوخ کرده است.

آقای معیدفر می‌گوید، یکی از مسائل مهمی که در جلسه جامعه‌شناسان با آقای پزشکیان مورد تأکید قرار گرفت، شکاف بین حاکمیت و جامعه بود. این شکاف که برخی آن را دو قطبی و برخی دیگر سه قطبی می‌دانند، به خطراتی اشاره دارد که می‌تواند منجر به افزایش بی‌ثباتی شود.

معیدفر براین باور است که مداخلات گسترده دولت در زندگی مردم، قدرت مشارکت و نوآوری را از جامعه گرفته و مانع از همراهی و همدلی میان دولت و مردم شده است و می‌گوید، برای حل مشکلات نیاز به همکاری و همبستگی میان دولت و مردم است.

برای خواندن همه‌ی گفت‌وگو به‌این‌جا بروید.

تاریخ انتشار : ۱۸ آبان, ۱۴۰۳ ۱۰:۴۰ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

حقوق بشر گزینشی نیست؛ از مردم خودتان شروع کنید

شهناز قراگزلو: قوه قضائیه جمهوری اسلامی نمی‌تواند از یک سو خود را مدافع حقوق بشر معرفی کند و از سوی دیگر، در داخل کشور حقوق بنیادین شهروندان را نادیده بگیرد. اگر دفاع از حقوق بشر یک وظیفه انسانی و اخلاقی است، همان‌گونه که سخنگوی قوه قضائیه درباره مستندسازی جنایات میناب می‌گوید، این وظیفه پیش از هر چیز باید در برابر حقوق شهروندان ایران نیز به رسمیت شناخته شود.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

حقوق بشر گزینشی نیست؛ از مردم خودتان شروع کنید

گزارش ماهانه؛ نگاهی اجمالی به وضعیت حقوق بشر – تیر ماه ۱۴۰۵

انقلاب ۱۳۵۷؛ خیزش میلیونی مردم ایران بود، نه حرکت چند گروه کوچک

بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان- در محکومیت کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲

سه کودتای « ارزان » و « آسان » در تاریخ معاصر ایران !!!

سقوط تاریخی مصرف مواد غذایی در ایران