امیلی لاندو و گیورا ایلاند، دو محقق ارشد مرکز مطالعات امنیت ملی دانشگاه تل آویو (INSS)، در گفت و گو با گروهی از روزنامه نگاران تأکید کردند: «در شرایطی که ایران اهداف مشخصی را دنبال می کند کماکان ابهاماتی در رویکردهای متخذه [توسط امریکا] در این زمینه وجود دارد.»
لاندو در ادامه با اذعان به مغایرت بلندپروازیهای هسته ای ایران با منافع کشورهای ۱+۵ مدعی شد: «در هشت سال گذشته، ایران تنها با زمان بازی کرده و بدیهی است که به دنبال تحقق اهداف نظامی و ساخت کلاهکهای هسته ای است.»
به باور لاندو آمریکا در تلاش برای توقف پیشرفتهای هسته ای ایران رفتار دیپلماتیک خود را تغییر خواهد داد. وی با این اعتقاد که مذاکره با ایران بر سر مسایل هسته ای مانند مذاکره این دو کشور در راستای بهبود سطح روابطشان نیست، سه عامل را از جمله عوامل موثر در بهبود سیاستهای اتخاذی آمریکا در قبال ایران برشمرد:
۱ـ واشنگتن باید با مد نظر قرار دادن پیامدهای تهدید هسته ای ایران تحریمهای کارآمدتری را علیه این کشور به مورد اجرا گذارد.
۲ ـ واشنگتن باید نشان دهد زمان و مکان برگزاری مذاکرات و چهارچوب آن را خود تعیین می کند.
۳ ـ واشنگتن باید در خصوص مشوقهای پیشنهادی به ایران شفاف تر عمل کند.
روزنامه اسرائیلی «جوروزالم پست» در گزارشی در همین باره نوشته است: «بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، نیز چندی پیش اعلام کرده بود که جهان باید این مسئله را برای ایران شفاف سازی کند که در صورت عدم کارآمدی تحریمها، گزینه نظامی در دستورکار قرار خواهد گرفت»!
نخست وزیر اسرائیل که دولتش بزودی انتخابات دور جدید مجلس (کنست) را در پیش دارد… پیش از این در مصاحبه با شبکه خبری سی.ان.ان. تصریح کرده بود: «بدیهی است که جمهوری اسلامی با وجود تحمل تحریمهای بین المللی کماکان بلندپروازیهای هسته ای اش را دنبال می کند و در حال نزدیکتر شدن به مرحله ساخت سلاحهای کشتار جمعی است. آنها مواد مورد نیاز برای ساخت نزدیک به ۳ بمب هسته ای را در اختیار دارند. اگر قرار باشد اقدام نظامی صورت گیرد، او ترجیح می دهد با پیشتازی آمریکا باشد.»
اما ایلاند، ژنرال ارشد و مشاور سابق امنیت ملی اسرائیل به چند سوال کلیدی که اسراییل باید پیش از تدارک حمله نظامی به تاسیسات ایران مدنظر قرار دهد، اشاره کرد:
۱ ـ آیا اطلاعات نظامی لازم در خصوص تاسیسات هسته ای ایران و هدفهای آن را در اختیار دارد؟
۲ ـ آیا از توانایی نظامی لازم برای حمله به این اهداف برخوردار است؟
۳ ـ آیا می داند که پرواز بر فراز کشورهایی چون سوریه، عربستان سعودی و عراق امکانپذیر است یا خیر؟
۴ ـ حتی اگر در پاسخ به سوال های یک تا سه هم موفق باشیم، پس از آن چه می شود؟ چه صدماتی به ایرانیان وارد می شود؟ ساخت سلاحهای هسته ای ایران چه مدت به تاخیر می افتد؟
وی در پایان گفت: «اگر این تاخیر تنها چند هفته و چند سال باشد، کفایت نمی کند. اما اگر سالها به طول انجامد، ارزشمند خواهد بود.»