سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۹ اردیبهشت, ۱۴۰۵ ۰۶:۲۴

سه شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۰۶:۲۴

جنایت علیه بشریت، اتهام سباستیان پینرا، رییس جمهور شیلی

در ماه اکتبر و نوامبر سال ۲۰۱۹ روزانه هزاران نفر در شیلی به خیابان ها آمدند تا خواستار دسترسی بهتر به مراقبت های بهداشتی و آموزشی شوند و مخالفت خود را با سیستم اقتصادی نئولیبرال که رییس جمهور این کشور مدافع آن است،اعلام نمایند. که با مداخله وحشیانه پلیس، تظاهرات مردم معترض به درگیری و خشونت و کشتار انجامید و بیش از۳۰ نفر کشته شدند. پلیس سانتیاگو به دلیل رفتارهای مطابق معمول وحشیانه خود مورد انتقاد قرار گرفت. براساس گزارش موسسه ملی حقوق بشر، ۴۶۰ نفر از تظاهرکنندگان در آن زمان از ناحیه چشم آسیب دیدند، زیرا مأموران پلیس، گلوله های لاستیکی را به طور کاملا هدفمند به صورت تظاهرکنندگان شلیک کرده بودند.

کمیسیون حقوق بشر شیلی به دلیل خشونت گسترده پلیس علیه شهروندان،علیه رئیس جمهور کشور “سباستیان پینرا” در دادگاه لاهه شکایت می کند. این شکایت در پایان سال ۲۰۱۹ به دادگاه کیفری بین المللی لاهه گزارش شده است. بر اساس بیانیه ای که روز پنجشنبه گذشته توسط کمیسیون حقوق بشر شیلی منتشر شد، رئیس دولت محافظه کار به جنایات علیه بشریت متهم است. این کمیسیون توسط بنیاد قاضی سابق اسپانیایی “بالتازار گارزون” که در سال های پیش، حکم دستگیری آگوستو پینوشه دیکتاتور سابق شیلی را صادر نموده و او را دستگیر کرده بود، پشتیبانی می شود.

در ماه اکتبر و نوامبر سال ۲۰۱۹ روزانه هزاران نفر در شیلی به خیابان ها آمدند تا خواستار دسترسی بهتر به مراقبت های بهداشتی و آموزشی شوند و مخالفت خود را با سیستم اقتصادی نئولیبرال که رییس جمهور این کشور مدافع آن است،اعلام نمایند. که با مداخله وحشیانه پلیس، تظاهرات مردم معترض به درگیری و خشونت و کشتار انجامید و بیش از۳۰ نفر کشته شدند. پلیس سانتیاگو به دلیل رفتارهای مطابق معمول وحشیانه خود مورد انتقاد قرار گرفت. براساس گزارش موسسه ملی حقوق بشر، ۴۶۰ نفر از تظاهرکنندگان در آن زمان از ناحیه چشم آسیب دیدند، زیرا مأموران پلیس، گلوله های لاستیکی را به طور کاملا هدفمند به صورت تظاهرکنندگان شلیک کرده بودند. دو نفر کاملاً نابینا شدند و ۳۵ نفر دیگر آسیب های جدی و غیر قابل درمان به چشم هایشان وارد آمد.

 چشم اندازهای ناروشن 

به گفته متقاضیان شکایت علیه رئیس جمهور،این جرائم توسط وزارت دادگستری شیلی به اندازه کافی پیگری و حمایت قانونی نداشته است. به همین دلیل، جای این سؤال باقی می ماند که آیا واقعاً باب تحقیق علیه سباستیان پینرا رئیس جمهور شیلی، در دادگاه لاهه گشوده می شود یا خیر؟

حال پس از ارائه شکایت، باید منتظر ماند که آیا تحقیقات مقدماتی برای ورود به  تحقیقات رسمی، آغاز می شود یا خیر. فقط در این صورت است که دادرسی اصلی می تواند آغاز گردد. در مورد سباستیان پینرا، متقاضیان محاکمه او،در ارتباطات و پیش بینی های بین خود اذعان می کنند که مراحل مقدماتی به تنهایی ممکن است تا ده سال طول بکشد.

 

دوشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰- ۳ مای ۲۰۲۱

 

 

تاریخ انتشار : ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۰ ۴:۰۵ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

سایه سنگین ۱۹۴۸: چگونه «نکبت» برای فلسطین یک فرآیند زنده و روزمره شد؟

در سطحی کلان‌تر از روایت‌های تاریخی و تحلیل‌های موردی، می‌توان استدلال کرد که «نکبت» نه صرفاً یک رخداد تاریخی با نقطه آغاز مشخص در سال ۱۹۴۸، بلکه نوعی منطق تاریخی-فضایی در حال تداوم است که رابطه میان قدرت، سرزمین و جمعیت را در یک چارچوب ساختاری بازتعریف کرده است. در این خوانش، ۱۹۴۸ نه لحظه پایان یک نظم پیشین، بلکه لحظه تثبیت یک الگوی جدید از سازمان‌دهی سیاسی فضا و جمعیت است؛ الگویی که قابلیت انطباق با شرایط تاریخی متغیر را در دهه‌های بعد حفظ کرده است.

مطالعه »

«تنبیه خاموش» یا آزادی بیان!

فارغ‌التحصیلان مطالعات خاورمیانه نتیجه گرفته اند که: «برکناری فانی پیام تکان‌دهنده‌ای به دانشجویان و محققان مطالعات خاورمیانه می‌فرستد مبنی بر اینکه تحقیق، تدریس، خدمات نهادی و بحث آزاد در مورد موضوعات حساس سیاسی، مانند جنگ جاری در ایران، مشمول سانسور سیاسی و تحریم‌های نهادی است. چنین پیامی نه تنها با ارزش‌های اصلی مأموریت آموزشی و علمی دانشگاه واشنگتن در تضاد است، بلکه با اصول آموزش دانشگاهی و آموزشی ما نیز مغایرت دارد، اصولی که ما را به تفکر انتقادی، مشارکت در بحث‌های علمی آزاد و مواجهه با سوالات سیاسی فوری با دقت و صداقت فرا می‌خواند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بررسی وضعیت اسف‌بار زندانیان زن در ایران

وکلای تسخیری به ابزار تسریع اعدام معترضان تبدیل شده‌اند

اعتراف قوه قضاییه به اعدام دست‌کم ۳۹ زندانی سیاسی تنها در ۷۸ روز

Statement by More Than 150 Former Political Prisoners Opposing the Resumption of War

اعلامیه حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به اعدام، نه به سرکوب

«تنبیه خاموش» یا آزادی بیان!