سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۲ فروردین, ۱۴۰۵ ۰۲:۲۱

چهارشنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۵ - ۰۲:۲۱

سناریوی مهار با دو ابزار سخت افزاری و نرم افزاری

دو ابزار سیاسی و امنیتی ـ نظامی بە حرکت درآمدەاند تا احمدی نژاد و یاران وی را بە جای خود بنشاند و بە آنها بفهمانند کە آنچە در جمهوری اسلامی امر بدیهی و بنیادی است همانا قدرت بلامنازع رهبر و اصل ولایت فقیە می باشد. اصلی کە احمدی نژاد با اندیشە “ریاست جمهوری قدرتمند در کنار رهبر قدرتمند” درپی خدشەدارکردن آن بود.

شاید هنگامی کە سایت جرس در یکی از مطالب مندرجە خود با تیتر درشت اعلام نمود کە “سناریوی مهار احمدی نژاد کلید خورد”، این واقعیت بە اندازە امروز بعد از رقم خوردن جریانات بعدی محرز نشدە باشد. اما امروز دیگر کاملا عیان شدە است کە سیاست رهبر جمهوری اسلامی، جریانات اصولگرای سنتی و نیروهای امنیتی ـ سپاهی در این مسیر سازماندهی شدە است و می رود کە تعیین کنندە خطوط اصلی دورە دو سالە پیش رو تا پایان ریاست جمهوری احمدی نژاد در قبال شخص احمدی نژاد و حامیان او باشد.

قویترین فاکت در این رابطە را باید بە سخنان محمد رضا باهنر ارجاع داد کە در رابطە با جلسە مشترک قوە مقننە و اجرائیە در دفتر خامنەای اظهار نمود. نایب رییس اول مجلس هشتم گفتە که وقتی در این جلسه، آقای خامنه ای به رئیس جمهوری تذکر داد که “تفسیر شورای نگهبان حرف آخر و لازم الاجراست و باید تبعیت شود”، با پاسخ احمدی نژاد مواجه شد که پرسید: “آیا این، حکم حکومتی است؟”رهبر جمهوری اسلامی در پاسخ تاکید کرده است که “این جلسه، جلسه حکومتی است زیرا یکی از وظایف رهبری تنظیم روابط قواست، ولی این نظر، نظر قانون است نه حکم حکومتی.” در واقع خامنەای با تاکید خود بر لازم الاجرا بودن تصمیمات شورای نگهبان آب پاکی روی دست احمدی نژاد ریخت و صراحتا او را در یک خطاب رودرو و بی پردە بە گردن نهادن در مقابل جناح مقابل فراخواندەاست. چنانکە می دانیم شورای نگهبان در رقابت میان مجلس و دولت از نظر مجلس حمایت کردە و اظهار داشتە است که هم ادغام وزارتخانه ها باید به تصویب مجلس برسد و هم وزرای جدید باید از مجلس رأی اعتماد بگیرند. امری کە احمدی نژاد در پذیرش آن اکراە داشت و در واقع می خواست کە با دور زدن مجلس، حکم خود را در این رابطە بە پیش ببرد و بدین ترتیب مجلس را وادار بە تبعیت از تصمیمات دولتی خود کند.

اما جناح رهبر و اصولگرایان سنتی در این پیکار خود علیە احمدی نژاد، تنها بە اهرمهای سیاسی خود توسل نمی جویند، درست یک روز قبل از این سخنان باهنر بود کە فرماندە سپاە پاسداران محمد علی جعفری در ادامه حملات حا میان رهبر بە جناح احمدی نژاد گفته بود کە جریان انحرافی به دنبال یارگیری و اثرگذاری در انتخابات از طریق پول و رانت است (اشارە وی بە انتخابات مجلس در سال جاری می باشد کە قرار است در ۱۲ اسفند برگزارشود). در واقع وارد شدن جریان امنیتی ـ سپاهی بە محل منازعە بە منزلە بکارگیری ابزار نیروهای مسلح برای کنترل و بە عقب نشاندن جناح راست افراطی می باشد. دو ابزار سیاسی و امنیتی ـ نظامی بە حرکت درآمدەاند تا احمدی نژاد و یاران وی را بە جای خود بنشا نند و بە آنها بفهمانند کە آنچە در جمهوری اسلامی امر بدیهی وبنیادی است همانا قدرت بلا منا ز ع رهبر، در اصل ولایت فقیە می باشد. اصلی کە احمدی نژاد با اندیشە “ریاست جمهوری قدرتمند در کنار رهبر قدرتمند” در پی خدشە دارکردن آن بود.

خامنەای درسد د مهار احمدی نژاد با دو ابزار نرم افزاری (سیاست) و سخت افزاری (نیروهای امنیتی ـ سپاهی) می باشد. مهاری کە از طرفی دیگر در بطن خود ادامە کاری دولت کنونی تا پایان زمان و مهلت قانونی آنرا دربردارد. امری کە باهنر قبلا در سخنانی در خبرآنلاین بە آن اشارە کردە بود. اینکه خامنه ای ترجیح می دهد محمود احمدی نژاد قبل از پایان دوره مسئولیت قانونی خود برکنار نشود (صورت طبیعی پایان عمر دولت دهم).

در جمهوری اسلامی دورە دوم ریاست جمهوری، همیشە آن دورانی بودە کە لرزان بودن پایە قدرت رییس جمهورها بیشتر محرز گشتە، این واقعیت در جریان برخوردهای اخیر، میان احمدی نژاد و ولی فقیە بار دیگر بە وضوح آشکار گردید. اما آنچە کە احمدی نژاد را متمایز می کند همانا اعتماد بە نفس خوش خیالانە او در فراروییدن بە رئیس جمهوری بود کە لااقل در بعضی زمینەها می توانست فراتر از خامنەا ی یا شخص ولی فقیە قرار بگیرد. اعتماد بە نفسی کە ریشە در خوش خدمتی ها و چاکرمنشیهای وی نیز داشت. و از اینروی شکست وی بسیار سنگین تر می نماید، زیرا کە احمدی نژاد در جریان این درگیریها جایگاە و اعتماد بە نفس خود را نیز تا حدود زیادی از دست داد. با این اوصاف چنین بە نظر می رسد کە دورە دو سالە پیش روی، دورە تحمیل خفت و خواریهای بیشتر بە رئیس جمهوری کودتایی باشد کە خود با تحمیل همین منطق بە قدرت رسید. در رژیمها و سیستم های دیکتاتوری، دور متسلسل شکستن فرد را پایانی نیست.

تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد, ۱۳۹۰ ۶:۳۵ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به تهاجم و حملات به تاسیسات صنعتی و زیربنایی کشور خاتمه دهید!

بیانیه هیئت سیاسی اجرایی: روز جمعه هفتم فروردین، اسراییل و امریکا مشترکا به تاسیسات مهم کشور ما حمله کردند. در این حملات کارخانه‌های بزرگ فولاد کشور در مبارکه و صنعت فولاد اهواز هدف قرار گرفتند… در ساعات اولیه بامداد روز شنبه ۸ فروردین چندین بخش از دانشگاه علم و صنعت ایران هدف قرار گرفت…گسترش تحصیلات عالی نیز که در پدیدارشدن دانشگاه ها و مدارس فنی در سراسر کشور به‌چشم میخورد بخشی از زیرساخت های توسعه صنعتی کشور است…این تاسیسات به دلیل ساختاری موسسات غیرنظامی شناخته شده و حمله به انها تخلف از معاهدات بین المللی حاکم بر شرایط جنگی است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

رضا پهلوی حتی راست‌ترین پشتیبانان ترامپ را هم شرمنده می‌کند

در زمانی که حتی در میان راست‌ترین‌های پشتیبان ترامپ فریاد اعتراض به حمله امریکا و اسرائیل به ایران برخاسته، و دست بر اتفاق در روزی که میلیون‌ها امریکایی در مخالفت با سیاست‌های ترامپ به خیابان‌ها آمده بودند، پسر آخرین شاه ایران از ترامپ می‌خواهد که بجنگد تا نابودی ایران. دهان به چنین گشودن نشان از چه دارد؟

مطالعه »

کنترل تنگه هرمز جام طلای پیروزی در این جنگ است!

گودرز اقتداری: امروز برای توافق گام به گام و تضمین های لازم برای پیمان ترک مخاصمه، معاهده عدم تجاوز، لغو تهدیدها بهترین زمان است. “پذیرش شکست” از طرف متهاجم به کشور ما تنها یک پذیرش لفظی است و ارزش عینی ندارد، مهم‌تر اما تحمیل این توافق و حفظ کنترل هرمز است که به واقع شکست عملی در این مرحله از جنگ بوده و میتواند به پایان امپراطوری ایالات متحده بیانجامد، همانگونه که موفقیت مصر در حفظ کنترل کانال سوئز نقطه پایانی بر امپراطوری بریتانیا گذاشت.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

تظاهرات و راهپیمایی اعتراضی در آمستردام

افزایش خشونت علیه زنان در آلمان؛ به‌دلیل حضور مهاجران؟

ترامپیسم و اپوزیسیون، وقتی فشار، هویت را می‌بلعد

نمی‌خواهند در جنگی بجنگند که آن را نمی‌فهمند

دگردیسیِ نگاهِ برخی داخل‌نشینان و خارج‌نشینان به تهاجم خارجی

کارگران نیستند که جهان را اداره می‌کنند؛ وقت آن است که این وضع تغییر کند