دکتر کمال سعید قادر به جرم انتقاد از «عراق آزاد شده به سبک آمریکایی» به ۳۰ سال زندان محکوم گشت
اگر در کشوری که آمریکا در آنجا نفوذ نداشته باشد، مانند سوریه، نویسنده ای به جرم انتقاد و افشا فساد دستگاه دولتی به ۳۰ سال زندان محکوم شود، دولت های غربی و بخصوص آمریکا و انگلیس جار و جنجال و هیاهو فراوان بپا می کنند که: “حقوق بشر و دموکراسی در خطر است” و چه بسا حمله نظامی را در دستور کار خود قرار دهند.
اما اگر این افشاگری و انتقاد در مورد دستگاه دولتی عراق صورت گیرد و نویسنده ای به ۳۰ سال زندان محکوم شود، آب از آب تکان نخواهد خورد و حقوق بشری زیر پا گذاشته نشده است.
جورج بوش و تونی بلر بارها اعلام کرده اند که آنها دموکراسی را به عراق ارمغان آورده اند و به آن افتخار و مباهات می کنند.
اما حالا، دکتر «کمال سعید قادر» یکی از نویسندگان پیشرو و اکادمیک «کرد» به جرم « انتقاد علنی» ازمسعود بارزانی رهبر حزب دمکرات کردستان(عراق) که مورد تائید و حمایت آمریکا قرار دارد، به ۳۰ سال زندان محکوم گشته است. این در حالی است که منطقه خود مختار کردستان را به عنوان نمونه و مدل «عراق آینده» به حساب می آورند.
قادر به وسیله ماموران امنیتی Parastinوابسته به حزب دموکرات کردستان در ماه اکتبرسال گذشته دستگیر شد. او یک کرد ۴۸ ساله ساکن وین در اتریش می باشد که در طی بازدید خود از کردستان عراق بازداشت گشته است.
دکتر قادر از جمله منتقدین به فساد دستگاه اداری دولت خود مختار کردستان است که هم اکنون این فساد جز لاینفک زندگی روزمره مردم کردستان گشته است. قادر سال گذشته در بخشی از مقاله خود اشاره می کند : “احزاب حاکم، کردستان عراق را به فساد کشانده اند، دزدی در بودجه مردم، نقص حقوق بشر مانند قتل، شکنجه، قطع اعضای بدن (گوش، بینی) و تجاوز جنسی جزو این موارد است.”
مسئولین و مقامات دولتی کردستان پس از انتشار مقاله او، خواهان گفتگو و تبادل نظردر مورد مسائل مطرحه با او شدند و بدین مناسبت از کمال سعید قادر خواستند که یک ملاقات حضوری با او داشته باشند، که در محل قرار او را دستگیر کردند.
دکتر قادر در نامه ای که در ۱۶ دسامبر سال گذشته از زندان اربیل نوشت، نحوه دستگیری خود را به این شکل شرح داد : ” یک گروه مسلح در ۲۳ اکتبر در شهر اربیل مرا دستگیر کردند و بدون اینکه نامم را سئوال کنند و یا اتهامم را بگویند و بدون ذکر مقصد، من را به گروگان گرفتند و تا به امروز هم اطلاعی ندارم که چه کسی حکم جلب من را صادر کرده است.”
کمال سعید قادر، بدون اینکه بتواند از خود در محاکمه اش بصورت قانونی دفاع کند به وسیله دادگاه امنیتی حکومت کردستان عراق به ۳۰ سال زندان محکوم گشت و علت محکومیت “توهین به ملت کرد” اعلام شد.
قادر در نامه ای مملو از احساسات جریحه دار شده که در زندان نوشته، چنین می نویسد:
“ستم و ظلم بخشی از تاریخ بشریت بوده است و اکنون من نیز به سیل بیشمار ستمدیدگان و مظلومین پیوسته ام. تمامی حقوق انسانی من بعنوان یک فرد آزاد از زمان دستگیریم زیر پا نهاده شده است.”
لازم به تذکر است که هم اکنون کمال سعید قادر در اعتصاب غذا به سر می برد.
در طی تجاوز نظامی عراق در سال ۲۰۰۳، قادر در مقاله ای اشاره به این نکات می نماید که :
“شاید اتفاقی باشد که تاریخ دوران اخیر عراق آنجا که شروع شد، در همانجا نیز به پایان رسید. تاریخ مدرن عراق با تجاوز نظامی اشغالگران انگلیسی از جنوب عراق در انتهای جنگ جهانی اول آغاز و با تجاوز مجدد نظامی اشغالگران انگلیس و هم پیمان اش آمریکا دوباره از ناحیه جنوب به انتها رسید “
در ادامه او هشدار می دهد: “اگر آمریکا و انگلیس، نقش اشغالگران خود بین و گستاخ را ایفا کنند و به آداب و رسوم مردم عراق احترام نگذارند، به زودی خود را درمقابل مقاومت مردم خواهند یافت و این امر ساده ای در کشوری با جمعیت ۲۵ میلیون نفری نخواهد بود.”
نیرو های اپوزیسیون کرد، بشدت نگران حال و سلامتی کمال سعید قادر می باشند و خواهان آزادی هر چه سریعتر او هستند.
برای اطلاعات بیشتر در مورد کمال سعید قادر می توانید به آدرس زیر مراجعه کنید
و همچنین در مورد اینکه در کردستان عراق چه میگذرد به مقاله ای از فیگارو تحت عنوان زیر مراجعه کنید