سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۶ بهمن, ۱۴۰۴ ۱۹:۲۳

دوشنبه ۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۳

یاد قربانیان هولوکاست گرامی باد

امروز، ۲۷ ژانویه، سالروز آزاد سازی اردوگاه مرگ نازی ها در آشویتس لهستان در سال ۱۹۴۵ توسط ارتش سرخ شوروی وآزادی قربانیان فاشیسم هیتلری، از جمله یهودیها ، کمونیست ها و سوسیالیست ها و سینتی و روم، همجنس گرایان و مخالفان سیاسی رژیم نازی، گرامی داشته می شود.

پس از به دست گرفتن قدرت، نازی ها بلافاصله علیه مخالفان سیاسی وارد عمل شدند. و بسیاری از افراد دستگیر شده، در اتاق های شکنجه که در مناطق مسکونی بر پا شده بودند کشته شده و برای همیشه ناپدید شدند. هنوز هم می توان آثاری از این پیش سازهای اردوگاه کار اجباری را یافت.

هنگامی که ناسیونال سوسیالیست ها در سال ۱۹۳۳ به قدرت رسیدند، بلافاصله آلمان با موج بی سابقه ای از وحشت و ترور مواجه شد. مخالفان سیاسی بدون محاکمه در اتاق‌های شکنجه ناپدید شدند، و همین مراکز شکنجه اولیه، به اردوگاه‌های کار اجباری تبدیل شدند. این خاطره هنوز در خانواده‌های قربانیان تا به امروز وجود دارد. سرسپردگان نازی به سادگی پدر رولاند هرینگ را پس از شکنجه دراردوگاه کار اجباری هانشتاین در ساکسون سوئیس، جسدش  را یک گورستان انداختند. و خانواده مجبور شدند جسد او را دفن کند. هرینگ هرگز از شر این تصاویر خلاص نشد، حتی در بستر مرگ نیز  با او بودند. گیزلا هایدن در مورد پدربزرگش می گوید: ” شما هر گز نمی توانستید به کسی که چنین تجربه ای دردناک را که در جان و جسم او نفوذ کرده بود، تسلی دهید.

نازی‌ها، سراسر خاک آلمان را به شکنجه گاه تبدیل کرده بودند،اتاق‌های شکنجه در همه جا بر پا شده بود، و هر چه به دامنه قدرت گیری آن ها اضافه می شد، مراکز شکنجه نیز وسعت بیشتری می گرفت و بزرگ‌تر می‌شد – به اردوگاه‌های کار اجباری اولیه تبدیل می‌شد. اغلب آنها در وسط مناطق مسکونی بودند. مدارس مترقی و خانه های اتحادیه های کارگری SA و SS را به محل شکنجه برای بدرفتاری با مخالفان سیاسی تبدیل کردند. اما نازی‌ها کمونیست‌ها و سوسیال دموکرات‌ها، روزنامه‌نگاران، اعضای پارلمان. اعضای گروه مذهبی شاهدان یهوه، کارگران، زنان و مردان را به کاخ‌های باروک، کارخانه‌ها، معادن متروکه  یا پادگان‌ها تبعید کردند.

بسیاری از این سرداب ها در جنگ ویران شدند، اما نه همه. تنها در برلین، مورخ ایرنه فون گوتز بیش از ۲۲۰ محل شکنجه موقت و یازده اردوگاه کار اجباری اولیه را کشف کرد. یکی درست در محله کارگران در پرنزلاوئر برگ، در ماشین آلات خالی کنار برج آب بود. این مکان قبلاً در آن زمان پرجمعیت بود، به طوری که ساکنان محلی اغلب می توانستند فریادهای افراد مورد آزار را بشنوند. آنها از پنجره های خود دید مستقیمی به تاسیسات داشتند. فون گوتز مورخ می گوید: “این همچنین بخشی از استراتژی و تاکتیک های آن زمان بود که ترور اولیه ناسیونال سوسیالیستی باید در مقابل همه رخ دهد”.

نازی‌ها، سراسر خاک آلمان را به شکنجه گاه تبدیل کرده بودند

رولف شولز، هنرمند برلینی نیز یک اردوگاه کار اجباری اولیه را در خانه خود زیر استودیوی خود در زیرزمین پیدا کرد. تنها اردوگاهی که در برلین باقی مانده است. او با کنار زدن قفسه‌های زیرزمین، آثاری از عاملان و قربانیان پیدا کرد: صلیب شکسته، خرما و نام دیوید تریسکر تاجر یهودی که  مشخصات خود را بر دیوار کنده بود. حداقل ۵۰۰ نفر در اینجا شکنجه شدند،احتمالاً تعداد زیادی بیشتر. خانه رولف شولز در آن زمان یک پادگان بود.

این پیش سازهای اردوگاه کار اجباری درباره مخالفان سیاسی بود. یهودیان به این دلیل که کمونیست یا سوسیال دموکرات بودند زندانی شدند، نه به این دلیل که یهودی بودند. با این حال، زندانیان یهودی اغلب در معرض اشکال خاصی از آزار و اذیت قرار می گرفتند. عضو SPD پارلمان آلمان، ارنست هایلمان، مجبور بود مدت ها در لانه ها زندگی کند. هایلمن از چندین اردوگاه کار اجباری گذشت تا اینکه سرانجام در سال ۱۹۴۰ در بوخنوالد به قتل رسید.

پیش درآمد هولوکاست

گونتر مورش، مدیر قدیمی یادبود زاکسنهاوزن در برلین توضیح می دهد: “اردوگاه های کار اجباری اولیه اردوگاه هایی برای انتقام بودند. عاملان و قربانیان اغلب یکدیگر را از اختلافات سیاسی در جمهوری وایمار می شناختند. اردوگاه های کار اجباری اولیه در آن زمان در سراسر مناطق تحت تصرف فاشیست ها بر پا شده بودند. اکثر آنها حداکثر تا سال ۱۹۳۶ به نفع تشکیل اردوگاه های بزرگ تجمع در خارج از شهرها کنار گذاشته شده بودند. مقاومت مخالفان سیاسی نازی ها نیز به سرعت فروکش کرد. گروه های دیگری از مردم به زودی مورد هدف نازی ها قرار گرفتند: همجنس گرایان، به اصطلاح غیر اجتماعی ها و جنایتکاران حرفه ای و در نهایت یهودیان.

گونتر مورش می‌گوید: “اگر می‌خواهید درک کنید که دموکراسی‌ها چقدر شکننده هستند، باید روی تصاحب قدرت و مرحله وحشت اولیه تمرکز کنید و همچنین درک کنید که سدها چقدر سریع می‌توانند بشکنند.” هسته اصلی جنایات بعدی هولوکاست، در اردوگاه های اولیه گذاشته شد.

زیر نویس:

هولوکاست”Holokaust”، از سال ۱۹۴۱ تا ۱۹۴۵، آلمانی ها و یارانشان هدف کشتار سیستماتیک همه یهودیان در حوزه نفوذ آلمان را دنبال کردند، از سال۱۹۴۲ نیز با استفاده از روش های صنعتی. این جنایت علیه بشریت بر اساس یهودی ستیزی تبلیغ شده توسط دولت و قوانین نژادپرستانه رژیم نازی بود. در ایدئولوژی نازی، نسل کشی یهودیان، که با حمله به لهستان در سال ۱۹۳۹ آغاز شد،همچنین نابودی جمعی سینتی ها و روماها،و افراد معلول و سرانجام، تصمیم نهایی در تابستان ۱۹۴۱، برای قتل عام  یهودیان و آغاز جنگ علیه  اتحاد جماهیر شوروی گرفته شد.

 

 نویسنده: سوزان برامز “Von Susanne Brahms، Radio Bremen “

پنجشنبه بهمن ماه ۱۴۰۰- ۲۷ ژانویه ۲۰۲۲

منبع:” Tagesschau – ARD”

 

تاریخ انتشار : ۷ بهمن, ۱۴۰۰ ۱:۵۶ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

در همایش‌ها، گردهم‌آیی‌ها و تظاهرات جمهوری‌خواهان مردمی و میهن‌دوست شرکت می‌کنیم!

در تداوم پای‌بندی به این وظیفهٔ انسانی و میهنی، هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از برگزاری تظاهراتی که با نام «همبستگی جمهوری خواهان در حمایت از مبارزات مردم ایران» از ساعت ۱۴:۰۰ روز یک‌شنبه، ۵ بهمن ۱۴۰۴ (۲۵ ژانویهٔ ۲۰۲۶ میلادی) در شهر کلن آلمان برگزار می‌شود پشتیبانی کرده و شرکت هرچه گسترده‌تر در تظاهرات جمهوری‌خواهان مردمی و میهن‌دوست را در خدمت دست‌یابی به آینده‌ای روشن برای مردم و سرزمین ایران می‌داند.

ادامه »

تجربۀ خونین بازتولید استبداد و مصادرهٔ مبارزات مردمی در تاریخ معاصر ایران

اگر قرار است این‌بار سرنوشتی متفاوت رقم بخورد، باید چرخهٔ تاریخی مصادرۀ مبارزات مردم از سوی نیرویی اقتدارگر و استقرار استبدادی تازه شکسته شود. ایران امروز تنها زمانی می‌تواند مبارزهٔ خود را به ثمر برساند که با تکیه بر جامعهٔ مدنی مستقل، مطالبات مسالمت‌آمیز و مطالبه‌محور خود را پی بگیرد. جامعهٔ ما هوشیارتر از آن است که با وجود خشمِ برحق ناشی از نادیده‌گرفته‌شدن، وعده‌های بی‌پایه و متکی بر مداخلهٔ بیگانه را بنیان مبارزات حق‌طلبانه‌اش قرار دهد. تجربه‌های تلخ و خونین تاریخ معاصر ایران گواه آن است که صرفاً «نه» گفتن کافی نیست

مطالعه »

چگونه رژیم ایران خیابان‌ها را دوباره تصرف کرد!

فینانشال تایمز: این اعتراضات به سرعت به جنبشی بسیار گسترده‌تر علیه خود رژیم تبدیل شد و شعارهای «مرگ بر خامنه‌ای» و «مرگ بر دیکتاتور» در شهرهای مختلف کشور طنین‌انداز شد. شاهد دیگری در غرب تهران به فایننشال تایمز گفت که حدود دوازده مرد تنومند، «شبیه کماندوها» را دیده است که لباس‌های سیاه مشابهی پوشیده بودند و در منطقه می‌دویدند و از مردم می‌خواستند خانه‌های خود را ترک کنند و به اعتراضات بپیوندند. او گفت: «آنها قطعاً سازماندهی شده بودند، اما من نمی‌دانم چه کسی پشت آنها بود.»

مطالعه »

اهریمن‌سازی از چپ و کنش ما

یک همگرایی ایدئولوژیک طولانی‌مدت بین رسانه‌های قدرتمند و تحت حمایت خارجی و جریان‌های تأثیرگذار در درون حاکمیت و رسانه های وابسته به آنها وجود داشته است که هر دو، اهریمن‌سازی چپ و نسبت دادن مسئولیت مشکلات ایران به آن را مفید یافته‌اند. خشم عمومی از نابرابری، فساد و بی‌عدالتی اقتصادی بسیار واقعی است، اما این خشم به طور کامل با حمایت از جایگزین‌های سوسیالیستی یا برابری‌خواهانه همخوانی ندارد.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بدون وجود آلترناتیو دموکراتیک، تحقق دموکراسی ناممکن است!

زایش نظم نوین جهانی وشدت عمل امریکا – بخش دوم: ایران دردهنه طوفان!

«خانه با دشمن سپردی تا برُوبد زان غبار» – سیاوش قائنی

نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره ایران؛ محکومیت سرکوب اعتراضات دی‌ماه و تمدید مأموریت کمیته حقیقت‌یاب

بیست‌ونهمین روز اعتراضات؛ تهدید به مصادره اموال و ادامه سیاست انسداد و ارعاب

دولت‌های خاورمیانه معتقدند تنش بین آمریکا و ایران «کاهش یافته» است!