سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۹ خرداد, ۱۴۰۵ ۰۶:۱۰

سه شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۶:۱۰

باز هم طومار، باز هم درخواست

ماجرای طومار نویسی هم چند روزی سروصدایی ایجاد می کند و رسانه ها در مورد آن سخن می رانند و بعد بدون دستاوردی تمام می شود. بنظر من باید ازین روشهای کهنه وبدون تنیجه عبور کنیم. بدنبال ساده کردن صورت مسئله نباشیم و شرط انجام هر گونه پراتیک کارگری، باید با در نظر گرفتن و همچنین درک عمیق تضاد آشتی ناپذیر کار و سرمایه باشد. هیچ تضادی را نمی توان با خواهش وریش گرو گذاشتن حل نمود.

طومارنویسی و درخواست و تظلم خواهی مدتهاست که در میان فعالین کارگری باب شده است. اینکه عده ای از فعالین کارگری وظیفه جمع نمودن امضا از سایر کارگران را برعهده می گیرند و بقیه کارگران هم در این پروسه نقش خود را در حد همان امضا زدن می بینند و بعد به دنبال کار وزندگی خود می روند، نه به درد تاکتیک مبارزات طبقاتی می خورد و نه استراتژی.نه مشارکتی که مبین یک عمل جمعی باشد در آن دیده می شود، و نه حتا در مورد خواست معلومی که برای آن امضا جمع می شود، حساسیت و توجه یکسانی در بین امضا کنندگان و امضا گیرندەگان وجود دارد. بواقع اگر این توجه  و حساسیت بشکل فراگیر در سطح بدنه جنبش کارگری وجود می داشت، در چنین شرایط  هیچکس جرات نمی کرد که به طرف قانون کار فعلی آنهم در جهت تضیع حقوق حقه کارگران نزدیک شود. متاسفانه بدلایل مختلفی این خواست معمولا در سطح فعالین کارگری باقی می ماند. البته از این لحاظ جای بسی تاسف است که در موقعیتی که خیل عظیم ارتش بیکاران در جامعه وجود دارد همچنین شکاف عظیم طبقاتی که نمود آنرا می توان با حداقل دستمزد ۸۰۰ هزارتومانی کارگران را با حقوقهای نجومی ملاحظه کرد، برانگیختن شور طبقاتی در بین عموم کارگران در مورد تغییر مفادی از قانون کار، امری سخت و دشوار است. این مسئله زمانی دشوارتر هم شده است که طبقه کارگر از وجود تشکلهای خود ساخته کارگری که بتواند از حقوق وزندگی کارگران پشتیبانی کند، بی بهره است. در این اوضاع، راه حل عده ای از فعالین کارگری در مورد خواسته های مشخص، طومارنویسی و درخواست نویسی است. اینکه کارگران با جمع آوری امضا هایشان مثلا می خواهند افزایش حقوقشان بالاتر از نرخ تورم باشد، و یا جلوی تغییر قانون کار را بگیرند. در سالیان اخیر طومارهای مختلفی جمع شده است که تاثیر ملموس و مشخصی نداشته است که هیچ، بعضا بانیان این حرکتها با تبعات امنیتی هم مواجه شده اند.

در هرصورت، مسئله طومار نویسی و درخواست نویسی در مناسبات سرمایه داری که در آن تضاد آشتی ناپذیر و خیلی سفت و سخت نیروی کار از یک سو و سرمایه از سوی دیگر که گاها بشکل خیلی بی رحمانه ای در می آید، بطوریکه عمال سرمایه به طرق مختلفی همیشه در حال تهاجم به سفره ومعیشت کارگران هستند و در حالیکه کارگران ایران فاقد هرگونه تشکل مستقلی هستند بخصوص در دوران دولت یازدهم که بشدت طرفدار اقتصاد بازار ازاد و اقتصاد سرمایه داریست در چنین احوالی که عمال سرمایه در دوران پسا برجام، شیفته عضویت در بازار جهانی و سازمان تجارت هستند چگونه می توان انتظار داشت که به درخواست ما گوش کنند. آنهم زمانیکه هیچ موازنه سیاسی بین کارگر و سرمایه دار وجود ندارد. بنظر من طرح این روش بیشتر جهت بهره جستن از میدیا و تبلیغات و رسانه هاست. که البته در تاکتیک مبارزه می تواند موثر باشد، اما متاسفانه در این زمینه هم بورژوازی بر این میدیا و رسانه ها  تسلط کامل دارد. مثلا با استفاده از کارشناسان اقتصاد سرمایه داری به عموم اینطور القا می کنند که کارفرماها طفلک وضعشان خراب است. دوران رکود است و برای مقابل با این رکود باید اصلاحاتی در قانون کار (لفظ اصلاحات در ادبیات کارشناسان بورژوازی همیشه یعنی تغییر قوانین بر ضد کارگر وبه نفع کارفرما)، بوجود آید و غیره.

کاری کردن، به صرف اینکه کاری باید کرد که درست نیست. البته بنظر من در این شرایط هم می توان خیلی کارها کرد. صحبت و گفتگو با نمایندگان مجلس در شهرهای مختلف و اینکه رای موافق به این تغییرات موجب سلب حمایت مردمی از این نمایندگان می شود. آموزش و یادآوری محاسن و فوائد ایجاد تشکل کارگری مستقل در بین عموم کارگران. ایجاد فضای بحث و گفتگو در دانشگاه و دانشجویانی که بزودی وارد بازار کار می شوند، و مهمتر این که  بدنه کارگری یا از این ماجراها و تغییرات احتمالی قانون کاربی اطلاع هستند و یا نمی دانند چه مواردی قراراست تغییر کند، باید اطلاع رسانی و بحث و گفتگو شود. واقعیت اینست که تا زمانیکه اجماع محکمی در طبقه کارگر در هر زمینه ای، از خواست افزایش دستمزد گرفته تا خواست ایجاد تشکل مستقل تا مسائل دیگر، وجود نداشته باشد امکان تغییر وضعیت زندگی و معیشت کارگران به سختی قابل باور است. ماجرای طومار نویسی هم چند روزی سروصدایی ایجاد می کند و رسانه ها در مورد آن سخن می رانند و بعد بدون دستاوردی تمام می شود. بنظر من باید ازین روشهای  کهنه وبدون تنیجه عبور کنیم. بدنبال ساده کردن صورت مسئله نباشیم و شرط انجام هر گونه پراتیک کارگری، باید با در نظر گرفتن و همچنین درک عمیق تضاد آشتی ناپذیر کار و سرمایه باشد. هیچ تضادی را نمی توان با خواهش وریش گرو گذاشتن حل نمود.

 

تاریخ انتشار : ۶ آبان, ۱۳۹۵ ۲:۱۷ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »
از ناحیه تا تهران

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

محمد مالجو: تهاجم اخیر اسرائیل به ضاحیۀ جنوبی و واکنش موشکی ایران به اسرائیل در چند ساعت پیش دوباره منطقه را در آستانۀ ورود به چرخۀ تصاعدیِ خطرناکی قرار داده است.

استدلال ایران دربارۀ نقض آتش‌بس با تهاجم اسرائیل به لبنان به‌تمامی صحیح است. اما پاسخ ایران در قالب تبادل آتش عملاً لبنان را به سوی یک میدان جنگی شدیدتر سوق می‌دهد، میدانی که ظرفیت تخریبی دارد بس فراتر از توان یک جامعۀ بحران‌زده.

اما مسئله فقط لبنان نیست. همین مسیر عملاً ایران را نیز در معرض لغزش به یک رویارویی فزاینده و پرهزینه قرار می‌دهد. گسترش دامنۀ درگیری به‌ طور همزمان در لبنان و ایران نه به بازدارندگی پایدار …

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

شلیک موشک‌ها؛ آغاز جنگ یا آخرین فرصت برای مذاکره؟

جنگ که می آید همه شکست می خورند

بیانیه اعتراضی حزب اتحاد ملت نسبت به تداوم روند اعدام‌ها

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

لامرد؛ فاجعه‌ای که در سایه ماند

احمدی‌نژاد، ترامپ و نتانیاهو؛ سه «قهرمان» برای یک سناریو!