سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۷ بهمن, ۱۴۰۴ ۰۷:۴۵

دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۷:۴۵

زنده‌باد همبستگی و اعتصاب سراسری کارگران نفت

ما از تمام رفقای فدائی خلق، نیروهای ترقیخواه، چپ، دمکرات و برابری طلب در سرتاسر کشور می‌خواهیم با اطلاع رسانی اخبار مرتبط با اعتصاب کارگران صنعت‌نفت، تبلیغ و ترویج خواسته‌ها و مطالبات آنان، افشاء توطئه‌ها و زورگویی‌های رژیم و برخوردهای ضد کارگری شرکتهای پیمانکار، پشتیبانی خود از کارگران قهرمان اعتصابی و رهبران آنها را اعلام کنند. اعتصاب حق کارگران است و هیچ کارگری نباید به خاطر طرح مطالبات و خواسته‌های خود از طریق اعتصاب، اخراج، بازداشت و یا مورد تهدید و ارعاب قرار گیرد.

     در فردای روزی که مردم ایران با «نه» بزرگ به سردمداران رژیم در انتصاب سیزدهمین رئیس‌ حکومت اسلامی، هوشمندی، خردورزی و مخالفت خود با بنیان‌های سیاسی و حقوقی نظام دینی حاکم بر کشور را نشان دادند، موج اعتصاب‌ها با مشارکت ده‌ها هزار نفر از کارگران پیمانی و پروژه‌ای شرکتهای وابسته به صنعت نفت، گاز و پتروشیمی صنعت نفت کشور را فرا گرفت و در اندک زمانی به همبستگی سراسری کارگران و زحمتکشان این بخش از واحدهای تولیدی در استانهای خوزستان، بوشهر، تهران، اصفهان، آذربایجان‌غربی، کهگیلویه و بویراحمد، اراک، هرمزگان، کرمان و ایلام منجر شد. این حرکت کارگری اگرچه با اعتصاب کارگران  پایانه نفتی خارک شروع شد؛ اما با پیوستن بیش از ۶۰ واحد دیگر در اندک زمانی شکل سراسری به خود گرفت. این حرکت، دومین اعتصاب در صنعت‌نفت و پتروشیمی در کمتر از یک سال اخیر از مرداد ۱۳۹۹ است که به لحاظ گستردگی و فراگیری ، همچنین سطح و تعدد حمایت‌های بین‌المللی و ملی، در طول چهار دهه گذشته بی‌سابقه بوده است.

     طبق بیانیه دوم «شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت» این اعتصاب تا تحقق تمام مطالبات و خواسته‌های کارگران ادامه خواهد یافت و چنانچه به خواسته‌ها و مطالبات آنان جواب مثبت داده نشود، به اعتصاب اعلام شده کارگران رسمی صنعت‌نفت در ۹ تیر خواهند پیوست. افزایش دستمزدها و پرداخت به موقع آن، تغییر در نوبت کار به صورت ۲۰ روز کار و ۱۰ روز مرخصی، ایمن‌سازی محیط کار، بهبود شرایط زیستی و بهداشت محیط خوابگاه‌های کارگران، لغو قوانین ضد کارگری مناطق ویژه اقتصادی، کوتاه شدن دست پیمانکاران، دائمی شدن قراردادها، پایان دادن به فضای امنیتی و پادگانی حاکم بر محیط‌های نفتی و بازگشت کارگران روزمزد اخراجی به سر کار خود، از جمله خواسته‌های کارگران اعتصابی می‌باشد.

     اعتصاب کارگران صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در طول یک هفته اخیر بطور وسیعی مورد پشتیبانی نیروهای ترقیخواه، تشکل‌های کارگری، نهادهای دمکراتیک، تشکل‌های دانشجویی، معلمین، خانواده‌های جان‌باختگان خیزش آبان ۹۸ و سقوط هوایپمای اوکراینی، بازنشستگان، سندیکاهای کارگری شرکت واحد و نیشکر هفت‌تپه، جنبش دادخواهی مادران و دیگر نهادهای دمکراتیک و کارگری کشور قرار گرفته است. همچنین حمایت تشکل‌های بین‌المللی کارگری از مبارزات برحق کارگران نفت نیز همچنان ادامه دارد. همبستگی ملی در پشتیبانی از اعتصابات کارگری صنعت نفت نشان دیگری از این واقعیت است که دوران «دو قطبی سازی» کاذب نظریه‌پردازان رژیم بسر آمده و اکنون دو قطب واقعی «مردم» و «حاکمیت» در مقابل هم صف‌آرایی کرده‌اند.

     رژیم ولایت‌فقیهی حاکم بر کشور از همان روزهای اول پیروزی انقلاب بهمن نشان داد که دشمن آشتی‌ناپذیر طبقه کارگر و زحمتکشان است و از اعمال هرگونه ددمنشی در سرکوب مبارزات بحق کارگران و زحمتکشان کشور ابایی نخواهد داشت. جایگاه برجسته کارگران صنعت نفت در پیروزی انقلاب بهمن و نقطه پایان گذاشتن اعتصابهای آنان بر عمر رژیم سلطنتی تجربه‌ای بود برای حاکمیت ضدمردمی جمهوری اسلامی که با حساسیت و کنترل بیشتری تحرکات کارگری صنعت‌نفت را پیگیری نماید. در این راستا با هدف درهم شکستن همبستگی شغلی کارگران، بخشهای مختلف این صنعت عظیم ملی را با سیاستهای دلال‌منشی خود به صدها پیمانکار به شکل پروژه‌ای واگذار کرد تا از اتحاد و همبستگی کارگران با خواست یکسان سازی شرایط کاری و قراردادی آنان جلوگیری کند. سیاست پیمانکاری و قراردادهای پروژه‌ای در صنعت نفت و گاز و دیگر صنایع بزرگ کشور در چارچوب سیاستهای نئولیبرالی رژیم بویژه در دهه اخیر به یکی از زمینه‌های غارت ثروت ملی و سوء‌استفاده‌های عوامل رژیم تبدیل شده است.

     غیرمنتظره بودن اعتصابی به این گستردگی و فراگیری برای رژیم، واکنش‌هایی را از طرف حاکمیت ضدمردمی به دنبال خواهد داشت. شیوه رژیم در این گونه حرکات اعتراضی و مطالباتی بویژه حرکات کارگری ابتدا توسل به ترفندهای فریبکارانه و تفرقه‌افکنانه، تهدید و تطمیع و در صورت افشا و خنثی شدن این ترفندها، توسل به سرکوب به هر شیوه‌ای بوده است. در این شرایط، هوشیاری رهبران اعتصاب جهت حفظ همبستگی و وحدت کارگران، شناسایی و افشای برنامه‌های تفرقه‌افکنانه و وحدت‌شکنانه عوامل و نهادهای امنیتی رژیم شرط ضروری برای ادامه اعتصاب و تحقق خواسته‌ها و مطالبات برحق کارگران می‌باشد.

     ما جمعی از فدائیان خلق ایران (داخل کشور) هم صدا با نیروهای ترقیخواه و چپ میهنمان، ضمن حمایت و پشتیبانی از اعتصاب سراسری کارگران نفت و خواسته‌ها و مطالبات برحق آنان، اقدامات و برنامه‌های فریبکارانه و هر گونه توسل به زور و سرکوب از طرف حاکمیت، نسبت به کارگران اعتصابی و رهبران آن را محکوم می‌کنیم. ما از تمام رفقای فدائی خلق، نیروهای ترقیخواه، چپ، دمکرات و برابری طلب در سرتاسر کشور می‌خواهیم با اطلاع رسانی اخبار مرتبط با اعتصاب کارگران صنعت‌نفت، تبلیغ و ترویج خواسته‌ها و مطالبات آنان، افشاء توطئه‌ها و زورگویی‌های رژیم و برخوردهای ضد کارگری شرکتهای پیمانکار، پشتیبانی خود از کارگران قهرمان اعتصابی و رهبران آنها را اعلام کنند. اعتصاب حق کارگران است و هیچ کارگری نباید به خاطر طرح مطالبات و خواسته‌های خود از طریق اعتصاب، اخراج، بازداشت و یا مورد تهدید و ارعاب قرار گیرد.

 

زنده‌باد همبستگی و اعتصاب سراسری کارگران نفت

درود بر کارگران قهرمان اعتصابی

زنده‌ باد همبستگی طبقاتی و سراسری کارگران ایران

 

۶ تیرماه ۱۴۰۰

تاریخ انتشار : ۶ تیر, ۱۴۰۰ ۸:۵۶ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

انقلاب بهمن، ٢٢ بهمن

انقلاب بهمن زنده است؛ خائنان به انقلاب مردم باید از مسند نامشروع قدرت طرد شوند!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): در شرایطی سالگرد انقلاب بهمن را گرامی می‌داریم که جامعهٔ ایران هنوز در اندوه جان‌باختن هزاران انسان بی‌گناه در فاجعهٔ دی‌ماه گذشته به‌سر می‌برد؛ فاجعه‌ای که مسئولیت مستقیم آن بر عهدهٔ حاکمیتی است که جان و امنیت شهروندان را قربانی ناکارآمدی، فساد و بی‌مسئولیتی خود کرده است.

انقلاب ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ رویدادی تصادفی یا گسسته از تاریخ نبود، بلکه حلقه‌ای از زنجیرهٔ مبارزات تاریخی مردم ایران برای آزادی، استقلال، جمهوریت و حاکمیت شهروندان بر سرنوشت خویش بود؛ زنجیره‌ای که از انقلاب مشروطه، سرکوب آن توسط کودتای رضاخان، اشغال ایران در جنگ جهانی دوم، نهضت ملی شدن نفت و کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ عبور کرد و به قیام علیه سلطنت پهلوی رسید. …

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

مصاحبهٔ مونیخ؛ آزمونی برای مسئولیت‌پذیری سیاسی

شهناز قراگزلو: نکتهٔ حساس‌تر در همان مصاحبه این بود که کسرا ناجی اشاره کرد بسیاری از نیروهای سیاسی و مخالفان جمهوری اسلامی رهبری رضا پهلوی را نمی‌پذیرند و زیر چتر او قرار نمی‌گیرند. پاسخ رضا پهلوی این بود که کسانی که با او همراه نیستند، احزاب و سازمان‌هایی‌اند که به دموکراسی اعتقاد ندارند. این پاسخ از نظر سیاسی و اخلاقی خطرناک است، چون به‌جای پذیرش تکثر طبیعی جامعه، مخالفان را با یک برچسب از دایرهٔ مشروعیت خارج می‌کند.

مطالعه »

اهریمن‌سازی از چپ و کنش ما

یک همگرایی ایدئولوژیک طولانی‌مدت بین رسانه‌های قدرتمند و تحت حمایت خارجی و جریان‌های تأثیرگذار در درون حاکمیت و رسانه های وابسته به آنها وجود داشته است که هر دو، اهریمن‌سازی چپ و نسبت دادن مسئولیت مشکلات ایران به آن را مفید یافته‌اند. خشم عمومی از نابرابری، فساد و بی‌عدالتی اقتصادی بسیار واقعی است، اما این خشم به طور کامل با حمایت از جایگزین‌های سوسیالیستی یا برابری‌خواهانه همخوانی ندارد.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

مصاحبهٔ مونیخ؛ آزمونی برای مسئولیت‌پذیری سیاسی

بیانیه حمایت اتحادیه آموزش هلند از معلمان و شورای هماهنگی تشکا‌های صنفی فرهنگیان ایران

سلطنت‌طلبی و سایه راست افراطی بر جنبش‌های اجتماعی ایران

خط فقر به ۶۰ میلیون تومان رسید / حقوق کارگر ۱۸ میلیونی در دام تورم ۴۰ درصدی گیر کرد

اجلاس مونیخ و رویای تاجِ پوسیده

هدف اکثریت ملت ایران رهایی از سلطنت استبدادی و استبداد دینی است