سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۶ خرداد, ۱۴۰۵ ۲۰:۰۲

شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۰:۰۲

فرصت کم، استرس بسیار

اما بغیر از هشدار بە اروپا، یک پروژە دیگر می تواند همکاری ایران با اروپا در زمینە مذاکرات موشکی و سیاست های منطقەای باشد. امروزە دلواپسان در ایران اصرار دارند کە اروپا را بە اهرمی تشبیە کنند کە خواستەهای امریکا را تعقیب می کند. سخنان اخیر جنتی در مجلس خبرگان گواهی دیگر بر تکرار این سخنان واهیست. زیرا کە اروپا در این مورد همیشە سیاست مستقل خود را داشتە است. و نیز تفاهم با اروپا بر سر این موارد، بە معنای تفاهم با ترامپ و الزاما پیشبرد سیاستهای او نیست.

دویچە ولە در جریان گزارشی از تاسیس گروهی بە اسم ‘گروە کاری تحریم ها’ توسط وزارت خارجە آلمان خبر می دهد، گروهی کە درصدد است کانالهائی برای تبادلات مالی خارج از شعاع تحریمهای آمریکا بیابد.

اما در همین گزارش همزمان از کار شاق این گروە گفتە می شود، ماموریتی بمراتب مشکل و بە بیان همین گزارش ناممکن. زمان باقیماندە تا آبان ماە، و تسلط بی بدیل دلار بر عرصە معاملات جهانی از جملە موانع سر راهند.

در گزارش تصریح می شود (و شاید مهمترین نکتە این گزارش همین مورد باشد) کە البتە اروپا قادر است دست بە ایجاد چنین ارگانی بزند، ارگانی کە بتواند سوئیفت را دور بزند و امر معاملە مالی با ایران را امکان پذیر و تضمین کند، اما همزمان تاکید می کند کە این کار تنها از طریق همکاری با کشور چین امکان پذیر است. امکانی کە برای اروپا معقول نمی نماید، زیرا کە بە گفتە همین گزارش، برای اروپا “تعویض وابستگی بە آمریکا با وابستگی بە چین چندان عاقلانە بە نظر نمی رسد.”

فارغ از اینکە در مدت باقیماندە، اروپا قادر بە ایجاد چنین کانالی برای ادامە مراودە پولی و مالی با ایران بشود یا نە، اما خود گزارش نشان می دهد کە لازمە پایان دادن بە امپراطوری دلار، لااقل در کوتاە مدت، احتیاج بە تغییر در پهنە سیاست در بعد کلان دارد، و با توجە بە اینکە چین یک کشور تک حزبی، بدور از دمکراسی لیبرال و با شاخص های غیر حقوق بشری است، اروپا نمی تواند و منطقا هم نباید بە چنین کشوری بگرود. بە بیانی دیگر، اروپا نمی تواند برای حفظ برجام و یا مقابلە با ترامپ، بە ارزش های بنیادین خود لطمە زدە و آنها را دور بزند. برای اروپا، آمریکا تنها ترامپ نیست.

اما همزمان اروپا از خروج ایران از برجام واهمە دارد، زیرا کە مرگ برجام را نافی امنیت خود و آغاز مسابقە تسلیحاتی در منطقە خاورمیانە قلمداد می کند. فراتر از این، برجام تبلور ارادە سیاسی این قارە در عرصە جهانی در شرایطی است کە ترامپ با سیاست های بغایت غیر عقلانی خود نظم جهانی را بە مصاف طلبیدەاست. دفن برجام، دفن یکی از بارزترین جلوەهای نفوذ و قدرت سیاسی اروپا در عرصە یکی از حادترین کشمکشهای موجود در سطح جهان است.

منطقا باید انتظار داشت کە اروپا سرانجام راهی پیدا کند، اما بە احتمال قوی این راە نمی تواند برآوردەکنندە سقف انتظارات ایران باشد کە در گفتەهای وزارت خارجە ایران بە صراحت بیان شدەاند “امکان ادامە فروش نفت و پرداخت پول بە ایران”. آن هم در سطح نزدیک بە یک میلیون بشکە نفت در روز.

در این فرصت کم، از طرف ایران هشدارها بە اروپا در خصوص ارائە پیشنهادهای مشخص کماکان ادامە دارند، و با نزدیک شدن ماە آبان، شدیدتر هم می شوند. البتە گمان آن نمی رود کە این هشدارها بتوانند بە طرف اروپائی آن فشاری را وارد آورند کە طرف ایرانی انتظارش را دارد، زیرا اروپا می داند کە خروج ایران از برجام، بە معنای بدتر شدن بیش از پیش شرایط در ایران خواهد بود. اروپا می داند کە ایران بغیر از برجام آلترناتیو دیگری ندارد.

اما بغیر از هشدار بە اروپا، یک پروژە دیگر می تواند همکاری ایران با اروپا در زمینە مذاکرات موشکی و سیاست های منطقەای باشد. امروزە دلواپسان در ایران اصرار دارند کە اروپا را بە اهرمی تشبیە کنند کە خواستەهای امریکا را تعقیب می کند. سخنان اخیر جنتی در مجلس خبرگان گواهی دیگر بر تکرار این سخنان واهیست. زیرا کە اروپا در این مورد همیشە سیاست مستقل خود را داشتە است. و نیز تفاهم با اروپا بر سر این موارد، بە معنای تفاهم با ترامپ و الزاما پیشبرد سیاستهای او نیست.

واقعیت این است کە بر خلاف سخنان روحانی، کشور در بحران عظیمی فرورفتە است. افزایش قیمت دلار کە امروز گویا حتی تا مرز پانزدە هزار تومان رسیدە، و سکوت بانک مرکزی و ارگانهای مسئول در این مورد، نشان از آغاز فروپاشی در بعد اقتصادی دارد.

کشور بە سوی فاجعە پیش می رود.

 

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۱۴ شهریور, ۱۳۹۷ ۷:۳۰ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

ترامپ، توافق با جمهوری اسلامی ایران و پیمان ابراهیم

چنین می‌نماید که زور ترامپ برای خلق «بیگ بنگ»ی نو چندان پرزور نیست.

گره «پیوستن عربستان و قطر به پیمان ابراهیم» به پایان جنگ با ایران را قطر و عربستان به کوری کشاندند.

کوری گره همزمان پیام روشنی را با خود دارد؛

بدون ایران، نظمی نو در منطقه، باختر آسیا؛ حاکم نخواهد شد.

آمریکا باید در ملاحظات سیاسی خود نقش ایران را از «تهدید» به «بازیگر ضروری» بازتعریف کند.

ایران دیری‌ست در پی شناسایی این نقش خود از سوی امریکا بوده است.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

اسلام به‌مثابه ایدئولوژی دولت: پژوهشی بر اساس مفهوم قدرت، فرهنگ و ایدئولوژی نزد گرامشی

گاهنامه زنان شماره ۲ – زمستان ۱۴۰۴

تلاش و دغدغهٔ نسل پنجاه و هفت و نسل زد! دیکتاتوری و فقر عمومی و بشکه‌های ثروت

آیا سامانه پدافند هوایی نوین ایران می‌تواند تغییر دهنده برنده بازی باشد؟

ملت ایران؛ تداوم یک هویت تاریخی در ورای تعاریف مدرن

چه شنیدید؟ آزادی، آزادی و آزادی*