سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۲ فروردین, ۱۴۰۵ ۱۶:۳۱

چهارشنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۶:۳۱

پرستو فروهر؛ دادخواهی، تعقل مدنی و نه به بازتولید خشونت

پرستو فروهر، در این گفت‌وگو (با رادیو فردا) نه‌تنها صدای اعتراض به سبعیت کشتار حاکمان را بلندتر می‌کند، بلکه به صدای تعقل جامعهٔ مدنی ایران بدل می‌شود؛ صدایی که از خشونت‌پرهیزی و مطالبه‌محوری سخن می‌گوید و بر ضرورت «نه» گفتن به بازتولید خشونت تأکید دارد.

پروین همتی: پرستو فروهر، چهرۀ نام‌آشنای جنبش دادخواهی و کنشگر اجتماعی که مسیر رسیدن به هدف و تمرین دمکراسی‌خواهی در میان کنش‌گران راه آزادی، دموکراسی و عدالت را بخشی جدایی‌ناپذیر از هدف می‌داند، پس از فاجعۀ کشتار معترضین، در  یادداشتی با عنوان از «کاش» تا کشتار؛ یادداشتی از دل فاجعه جاری  حکومت را از صدر تا ذیل، مسئول سرکوب و اعمال خشونت بی‌سابقه علیه معترضان می‌داند. او در عین حال بر ضرورت آسیب‌شناسی رفتارها و کنش‌های اجتماعی تأکید می‌کند و جامعه را به بازاندیشی در شیوه‌های کنش جمعی فرامی‌خواند.

این موضع‌گیری، در کنار دیدگاه‌های مشابهی همچون محکوم‌کردن تجاوز نظامی اسرائیل و امریکا به ایران، سبب شده است پرستو فروهر از سوی جریان اقتدارگرا و تمامیت‌خواهِ پهلوی‌طلب، تحت فشارهای گسترده‌ای قرار گیرد؛ فشارهایی که نمی‌توان نامی جز «ترور شخصیت» بر آن نهاد.

با این همه، او در گفت‌وگویی با رادیو فردا، نه‌تنها صدای اعتراض به سبعیت کشتار حاکمان را بلندتر می‌کند، بلکه به صدای تعقل جامعهٔ مدنی ایران بدل می‌شود؛ صدایی که از خشونت‌پرهیزی و مطالبه‌محوری سخن می‌گوید و بر ضرورت «نه» گفتن به بازتولید خشونت تأکید دارد.

لینک گفت‌وگوی پرستو فروهر با رادیو فردا:

پس زدن بی‌صدایی جامعهٔ ایران؛ نه به بازتولید خشونت

 

 

تاریخ انتشار : ۱ بهمن, ۱۴۰۴ ۶:۲۰ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

1 Comment

  1. مریم گفت:

    باشد که دادخؤاهی انسان مدنی از حنجره پرستو فروهر ، مادران صلح و خانؤآده های خاوران در ایران ما طنین اندآز شود.

به تهاجم و حملات به تاسیسات صنعتی و زیربنایی کشور خاتمه دهید!

بیانیه هیئت سیاسی اجرایی: روز جمعه هفتم فروردین، اسراییل و امریکا مشترکا به تاسیسات مهم کشور ما حمله کردند. در این حملات کارخانه‌های بزرگ فولاد کشور در مبارکه و صنعت فولاد اهواز هدف قرار گرفتند… در ساعات اولیه بامداد روز شنبه ۸ فروردین چندین بخش از دانشگاه علم و صنعت ایران هدف قرار گرفت…گسترش تحصیلات عالی نیز که در پدیدارشدن دانشگاه ها و مدارس فنی در سراسر کشور به‌چشم میخورد بخشی از زیرساخت های توسعه صنعتی کشور است…این تاسیسات به دلیل ساختاری موسسات غیرنظامی شناخته شده و حمله به انها تخلف از معاهدات بین المللی حاکم بر شرایط جنگی است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

رضا پهلوی حتی راست‌ترین پشتیبانان ترامپ را هم شرمنده می‌کند

در زمانی که حتی در میان راست‌ترین‌های پشتیبان ترامپ فریاد اعتراض به حمله امریکا و اسرائیل به ایران برخاسته، و دست بر اتفاق در روزی که میلیون‌ها امریکایی در مخالفت با سیاست‌های ترامپ به خیابان‌ها آمده بودند، پسر آخرین شاه ایران از ترامپ می‌خواهد که بجنگد تا نابودی ایران. دهان به چنین گشودن نشان از چه دارد؟

مطالعه »

کنترل تنگه هرمز جام طلای پیروزی در این جنگ است!

گودرز اقتداری: امروز برای توافق گام به گام و تضمین های لازم برای پیمان ترک مخاصمه، معاهده عدم تجاوز، لغو تهدیدها بهترین زمان است. “پذیرش شکست” از طرف متهاجم به کشور ما تنها یک پذیرش لفظی است و ارزش عینی ندارد، مهم‌تر اما تحمیل این توافق و حفظ کنترل هرمز است که به واقع شکست عملی در این مرحله از جنگ بوده و میتواند به پایان امپراطوری ایالات متحده بیانجامد، همانگونه که موفقیت مصر در حفظ کنترل کانال سوئز نقطه پایانی بر امپراطوری بریتانیا گذاشت.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

End the invasion and attacks on the country’s industrial and infrastructure facilities!

تظاهرات و راهپیمایی اعتراضی در آمستردام

افزایش خشونت علیه زنان در آلمان؛ به‌دلیل حضور مهاجران؟

ترامپیسم و اپوزیسیون، وقتی فشار، هویت را می‌بلعد

نمی‌خواهند در جنگی بجنگند که آن را نمی‌فهمند

دگردیسیِ نگاهِ برخی داخل‌نشینان و خارج‌نشینان به تهاجم خارجی