سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۲ اسفند, ۱۴۰۴ ۱۷:۵۹

سه شنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۹

اعدام یک زندانی سیاسی دهه شصت؛ شمار اعدام‌های امسال از مرز ۷۰۰ نفر گذشت

طی ماه‌های اخیر اعدام زندانیان در ایران شدت گرفته و از ابتدای شروع جنگ در غزه در تاریخ ۷ اکتبر، ۱۷۶ نفر در ایران اعدام شده‌اند. همچنین شمار اعدام‌ها از ابتدای سال جاری میلادی به ۷۰۷ تن رسیده است.....

حکم اعدام یک زندانی سیاسی ۶۲ ساله به‌نام گداعلی صابر مطلق به همراه یک زن و یک مرد که با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده بودند، در زندان مرکزی رشت به اجرا درآمد. شمار اعدام‌ها از ابتدای سال میلادی جاری به ۷۰۷ تن رسیده است. این آمار در هشت سال اخیر بی‌سابقه بوده است. اجرای احکام اعدام از آغاز جنگ غزه شتاب بیشتری گرفته ودر ۵۴ روز جنگ غزه دستکم ۱۷۶ نفر در ایران اعدام شده‌اند. 

سازمان حقوق بشر ایران خواستار توجه جدی جهانی به موج اعدام‌های اخیر، از جمله اعدام زندانیان سیاسی، در ایران شد.

محمود امیری‌مقدم، مدیر این سازمان گفت: «جامعه جهانی و به‌خصوص کشورهای اروپایی باید سکوت خود را در قبال اعدام بی‌رویه‌‌ی بیش از سه نفر در روز توسط جمهوری‌اسلامی بشکنند. وضعیت بحرانی حقوق‌بشر و به‌ویژه اعدام در ایران نباید قربانی ملاحظات سیاسی و منطقه‌ای شود. جمهوری اسلامی عدم واکنش جامعه‌جهانی به اعدام‌ها را چراغ سبزی برای اعدام‌های بیشتر تلقی می‌کند».

صبح روز شنبه ۴ آذر ماه، حکم اعدام یک زندانی سیاسی به‌نام گداعلی (هرمز) صابرمطلق در زندان مرکزی رشت به اجرا درآمد. این زندانی که از زندانیان دهه ۶۰ خورشیدی بود، به اتهام عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران و قتل یکی از مسئولان جمهوری اسلامی در تاریخ ۶ شهریور ماه ۱۳۶۰ بازداشت و پس از مدتی به‌دلیل فقدان مدارک آزاد شده بود. صابرمطلق که سال‌ها در خارج  زندگی می‌کرد پس از بازگشت به ایران در  سال ۱۳۹۹ مجددا به اتهام ارتکاب همین قتل بازداشت و به رغم فقدان مدارک این بار حکم اعدام برای او صادر شد.

مشخص نیست اتهامی که این زندانی بخاطر آن اعدام شد، قصاص نفس بوده و یا اعدام برای اتهام‌های دیگری مانند محاربه صادر شده بود. اعدام این زندانی سیاسی درحالی صورت گرفت که او همیشه هرگونه مشارکت و یا اطلاع از این قتل را انکار کرده بود.

به همراه این زندانی سیاسی، حکم یک زن و یک مرد که با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده بودند نیز به اجرا درآمد. هویت مرد اعدام شده محسن صداقت، ۴۵ ساله احراز شده است. هویت زنی که روز شنبه در زندان مرکزی رشت اعدام شد، تا کنون احراز نشده است.

یک منبع مطلع درخصوص اعدام محسن صداقت به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «محسن صداقت چهار سال پیش به اتهام قتل یکی از بستگانش بازداشت و به اعدام محکوم شده بود».

طی ماه‌های اخیر اعدام زندانیان در ایران شدت گرفته و از ابتدای شروع جنگ در غزه در تاریخ ۷ اکتبر، ۱۷۶ نفر در ایران اعدام شده‌اند. همچنین شمار اعدام‌ها از ابتدای سال جاری میلادی به ۷۰۷ تن رسیده است.

از این میان ۳۹۰ نفر با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» و ۲۳۸ نفر با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده بودند. دست‌کم یک کودک-مجرم و ۱۷ زن نیز در بین اعدام شدگان وجود دارد.

تاریخ انتشار : ۹ آذر, ۱۴۰۲ ۶:۲۶ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

جنگ تجاوزکارانه، ترور مسئولین کشور و کشتار هولناک میناب را شدیداً محکوم می‌کنیم!

شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): از نظر ما، سازماندهی دفاع از میهن و حفاظت از مردم در برابر تجاوزگران، نخستین و مهم‌ترین وظیفه تمام نهادهای حاکمیتی تا دفع تجاوز است.
تقویت همبستگی ملی متضمن تقویت بنیه دفاعی کشور است. و نخستین گام در این راستا آزادی زندانیان سیاسی و رفع حصر، آزادی صدا و سیما و آغاز گفتگوی همگانی بین عمده ترین گرایش‌های موجود در کشور و تضمین امنیت و آزادی احزاب سیاسی و تشکل های مدنی به‌شمول اتحادیه های کارگران و زحمتکشان، است. فداییان خلق از نهادهای حکومتی انتظار دارند از هیچ کوششی برای کاهش شکاف میان حکومت و مردم فروگذار ننمایند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

اعتراف بنیاد ملی دموکراسی وابسته به وزارت خارجه آمریکا به مداخله در اعتراضات ایران…

گری زون: کار NED برای قاچاق ترمینال‌های استارلینک به ایران، عملیاتی مخفیانه با هدف ایجاد ناآرامی است و به اعتراف ویلسون، این اکنون بخش کلیدی از تهاجمی‌ترین ابتکار عمل این بنیاد است. ویلسون به فرانکل نماینده کنگره گفت: «ایران اولویت بزرگی برای این بنیاد بوده است. از زمانی که من به این بنیاد آمدم، ایران سریع‌ترین برنامه رو به رشد ما بوده است.» وی افزود که «اکنون این یکی از بزرگترین برنامه‌های ما در سطح جهانی است که هم شرکای مستقیم – گروه‌های ایرانی – و هم مؤسسات اصلی ما با آن درگیرند.»

مطالعه »

روابط ایران و آژانس در مرحله‌ای حساس – تحلیل مواضع دو طرف…

گودرز اقتداری: یکی از نکات مهم در سخنان عراقچی، پیوند دادن همکاری با آژانس به روند مذاکرات گسترده‌تر بود. وی اعلام کرد ایران در حال تدوین چارچوبی برای مذاکرات آینده است و تعامل با آژانس می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت دیپلماتیک شود. این موضع نشان می‌دهد که ایران همکاری با آژانس را نه صرفاً یک تعهد حقوقی، بلکه ابزاری تاکتیکی در مذاکرات می‌داند. به بیان دیگر، همکاری فنی می‌تواند به‌عنوان اهرمی برای کسب امتیازات سیاسی یا اقتصادی در مذاکرات آینده استفاده شود.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

اسرائیل خواهان یک دولت شکست‌خورده در ایران است…

جنگ تجاوزکارانه، ترور مسئولین کشور و کشتار هولناک میناب را شدیداً محکوم می‌کنیم!

اطلاعیه شماره دو کمیته موقت اجرایی جبهه نجات ایران

میناب، جنگ روایت‌ها و سیاست انکار: همگرایی سلطنت‌طلبی با پروپاگاندای صهیونیستی

در محکومیت تجاوز جنایتکارانه آمریکا و اسرائیل، جنایتکاران بین‌المللی به مام وطن، ایران زمین