سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۷ اردیبهشت, ۱۴۰۵ ۰۷:۰۲

یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۰۷:۰۲

اعتراض ثمربخش است

بی تردید اعتصابات و اعتراضات کارگری ازاین پس نیز با آهنگی بس پر شتابترومطالباتی ژرفتر بربستر بحران کنونی افزایش خواهند یافت وبە مطالبات صرفا صنفی محدود نخواهند ماند. نگرانی همراە با تهدید وزیراطلاات رژیم در مورد اعتراضات کارگری نیز، گرچە تا آنجا کە کوشش می کند با فرا افکنی این اعتراضات را بە آمریکا نسبت دهد و از این اتهام سخیف بی پایە حربەای برای سرکوب حرکتهای کارگری آتی بسازد، اما بیمورد نیست.

 بنا بر گزارش خبر گزاری کار ایران (ایلنا) در۲۷ مهر ماە، استاندار اصفهان بدنبال تظاهرات بازنشستگان ذوب آهن اصفهان درماە گذشتە، وعدە پرداخت حقوق معوقە بازنشستگان تا هفتە آیندە را دادە است. ایلنا بە نقل از استاندار اصفهان نوشت: “علیرضا ذاکر اصفهانی با اشاره به پیگیری‌ها و مکاتبات پیاپی با معاون اول رئیس جمهور برای حل مشکل بازنشستگان ذوب آهن، اعلام کرد: این بازنشستگان به زودی معوقات خود را از طریق صندوق بازنشستگی فولاد دریافت خواهند کرد”

گرچە به دلیل خلف وعده های مکرر پیشین مسئولین دولتی درقبال کارگران، هنوزمعلوم نیست کە وعدە استانداراصفهان درموعد معین عملی گردد یا نە، ولی با این حال این خود نشان می دهد کە اعتراض، بخصوص اعتراضی کە همانند تجمع اعتراضی ماە گذشتە باز نشستگان ذوب آهن ازسازماندهی و وسعت لازم برخوردار باشد، می تواند حتی در دشوارترین شرایط، موثر واقع گردد ومقامات دولتی و کار فرمایان خاطی  را وادار بە پذیرش مطالبات کارگران معترض و حق طلب نماید. وقتی کە کارگران بازنشستە، کە دیگرنقش مستقیمی درتولید ندارند، بتوانند با ابتکارعمل وسازماندهی لازم بە مطالباتشان برسند، بی شک رسیدن کارگران شاغل بە خواستە های بر حق شان بە مراتب سهل تراست.

تجمع اعتراضی هفتە گذشتە تعدادی از رانندگان و کارکنان شرکت واحد درتهران، در اعتراض بە عدم پرداخت حقوق ۵ ماە گذشتە شان، کە با وعدە مسئولین شهرداری جهت رسیدگی پایان یافت، نمونە جدید دیگری است کە نشان می دهد، اعتراض و اعتصاب حتی در دشوارترین شرایط، موثراست. تصورش را بکنید، اگر بە عنوان مثال باز نشستگان ذوب آهن اقدام بە بستن جادە وتجمع نمی کردند، استاندار اصفهان ومسئولین شهرداری تهران بە این زودی حاضر بە رسیدگی بە خواستە های کارگران می شدند؟ پاسخ یقیناً منفی است. یکی از شگردهای رژیم تاکنون آن بودە است کە با سرکوب و بی محلی بە حتی برحق ترین اعتصابات کارگری، کارگران را نسبت بە ثمربخش بودن اعتصاب واعتراض و استفادە مجدد از آنها مایوس کند. با این حال اعتصابات واعتراضات کارگری بر بستر شرایطی کە عملکرد رژیم نسبت بە حقوق سندیکایی و اجتماعی کارگران و بحران اقتصادی فراهم کردە تداوم و تاکنون استمرار و افزایش یافتەاند و بی نتیجە ماندن بسیاری از اعتصابات  باعث یاس و نومیدی کارگران و دست کشیدن آنان از اعتصاب نشده است. تجمع اعتراضی هفتە گذشتە کارگران شرکت واحد، در حالی صورت گرفت کە حرکتهای اعتراضی متعدد آنها طی سالهای گذشتە سرکوب وعلاوە برآن رهبران سندیکای شرکت واحد تاوان سنگینی برای سازماندهی اعتراضات و دفاع از سندیکایشان پرداختەاند. آیا این خود بە اندازە کافی گویای این حقیقت نیست، کە کارگران را نمی توان، با سرکوب، بی محلی بە مطالبات و از بین بردن حقوق شان مرعوب و مطیع کرد؟

بی تردید اعتصابات واعتراضات کارگری از این پس نیز با آهنگی بس پر شتابتر ومطالباتی ژرفتر بر بستر بحران کنونی افزایش خواهند یافت و بە مطالبات صرفا صنفی محدود نخواهند ماند. نگرانی همراە با تهدید وزیراطلاات رژیم در مورد اعتراضات کارگری نیز، گرچە تا آنجا کە کوشش می کند با فرا افکنی این اعتراضات را بە آمریکا نسبت دهد و از این اتهام سخیف بی پایە حربەای برای سرکوب حرکتهای کارگری آتی بسازد، اما بیمورد نیست. شاید همین نگرانی  و کارساز نبودن سرکوب است کە حکومت را واداشتە است، بە سراغ کارگران نفت برود و با تشکیل کمیتە های ۱۳ گانە وعدە رسیدگی بە مطالبات آنها را بدهد، تا بلکە از طریق ایجاد شکاف میان کارگران نفت وسایر کارگران، مانع بە صحنە آمدن کارگران نفت و ایفای نقش تعیین کنندە آنها درتحولات شوند.

خوشبختانتە تجربە مبارزات کارگران نفت نشان می دهند، کە آنها در مقاطع تاریخی حساس و سرنوشت ساز، منافع جمعی طبقە کارگر و ملت را قربانی منافع گروهی شان نکردە و نقش خویش را بە شایستگی ایفا کردەاند.

تاریخ انتشار : ۲۸ مهر, ۱۳۹۱ ۱۰:۵۶ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

سایه سنگین ۱۹۴۸: چگونه «نکبت» برای فلسطین یک فرآیند زنده و روزمره شد؟

در سطحی کلان‌تر از روایت‌های تاریخی و تحلیل‌های موردی، می‌توان استدلال کرد که «نکبت» نه صرفاً یک رخداد تاریخی با نقطه آغاز مشخص در سال ۱۹۴۸، بلکه نوعی منطق تاریخی-فضایی در حال تداوم است که رابطه میان قدرت، سرزمین و جمعیت را در یک چارچوب ساختاری بازتعریف کرده است. در این خوانش، ۱۹۴۸ نه لحظه پایان یک نظم پیشین، بلکه لحظه تثبیت یک الگوی جدید از سازمان‌دهی سیاسی فضا و جمعیت است؛ الگویی که قابلیت انطباق با شرایط تاریخی متغیر را در دهه‌های بعد حفظ کرده است.

مطالعه »

سپر انسانی و تناقض روایت‌ها..

گٖودرز اقتداری: آن مدعیان همیشگی که حماس و ایران را به سوء استفاده از سپر انسانی برای پوشش از نیروها و مهمات متهم می‌کنند، اینجا حضور ندارد که پاسخ دهند اگر ایران ساختمان هتلی و یا ساختمان تجاری را در بحرین هدف گرفته باشد آیا به یک منطقه جنگی و نیروی متخاصم حمله کرده است یا یک هتل را هدف قرار داده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

رضا پهلوی و نقاب‌هایی که در باران گلوله فرو می‌ریزند

سایه سنگین ۱۹۴۸: چگونه «نکبت» برای فلسطین یک فرآیند زنده و روزمره شد؟

سی‌ودومین تحلیل هفته | گفتگو پیرامون بیانیه: نه به جنگ و خشونت؛ آری به صلح و آزادی | کیوان صمیمی، فرخ نگهدار

یاسمین فهیمی رئیس اتحادیه‌های کارگری آلمان، شرکت‌ها را به اعتصابات گسترده تهدید کرد.

حذف نسل جوان؛ سرمایه‌هایی که به دار آویخته می‌شوند

پرونده‌سازی در زندان؛ وریشه مرادی به حبس محکوم شد