سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۵ شهریور, ۱۴۰۵ ۰۹:۴۸

پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ - ۰۹:۴۸

افزایش موج بازداشتها در آذربایجان

به گفته سخنگوی آداپ، فعالان ملی آذربایجان معمولاً با اتهاماتی مانند پان تورکیسم، تجزیه طلبی، اقدام علیه امنیت ملی، ایجاد گروه های غیرقانونی، تبلیغ علیه نظام، تشویش اذهان عمومی، توهین به رهبری و مواردی چون تجمع غیرقانونی روبرو می شوند.

Getting your Trinity Audio player ready...

وحید قره باغلی فعال حقوق بشر و سخنگوی انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران (آداپ) در مصاحبه با صدای آمریکا در خصوص موج اخیر بازداشتها در شهرهای آذربایجان، شرایط بازداشتگاه های وزارت اطلاعات، اتهامات وارده بر فعالان ملی، به تشریح مواردی چون حبس تعلیقی و آزادی موقت پرداخته است.

به گفته سخنگوی آداپ، فعالان ملی آذربایجان معمولاً با اتهاماتی مانند پان تورکیسم، تجزیه طلبی، اقدام علیه امنیت ملی، ایجاد گروه های غیرقانونی، تبلیغ علیه نظام، تشویش اذهان عمومی، توهین به رهبری و مواردی چون تجمع غیرقانونی روبرو می شوند.

وحید قره باغلی می گوید ” قوانین ایران به وزارت اطلاعات این اختیار را می دهد که فعالان متهم به «اقدام علیه امنیت ملی» را برای مدت طولانی بدون اجازه ملاقات با خانواده و وکیل مدافع بازداشت کرده و به این ترتیب آنها را تحت شکنجه بازجویی کنند. از این رو فعالان انتقالی به بازداشتگاه وزارت اطلاعات معمولاً با این اتهام روبرو می شوند”.

قره باغلی در این خصوص به پرونده سعید متین پور، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر اشاره می کند که هم اکنون در حال گذراندن دوران محکومیت ۸ ساله خود در زندان اوین می باشد: “ماموران امنیتی این فعال حقوق بشر را در غیاب وکیل و بدون تماس با خانواده به مدت ۹ ماه در سلول انفرادی زندان اوین تحت بازجویی و شکنجه قرار داده و در دادگاه تنها ۳ دقیقه به او حق دفاع از خود دادند”.

این مدافع حقوق بشر به اسامی  برخی از فعالان و گروههای آذربایجانی در زندانهای ایران اشاره کرده است: سعید متین پور … یونس آقایان، زندانی منسوب به اقلیت علوی مذهب که در خطر اعدام قرار دارد، فردین مرادپور، که از ماه مه ۲۰۱۰ در حال گذراندن دوران محکومیت ۶ ساله خود در زندان تبریز است، فعالان کارگری شاهرخ زمانی و محمد جراحی  که دوران محکومیت ۱۱ و ۶ ساله خود را در زندانهای رجایی شهر کرج و تبریز می گذرانند، عزیز پورولی، حسن ارک، مهدی حمیدی شفیق، ائلمان نوری و شهرام داداشی، فعالانی که بهخاطر اعتراض به سیاستهای دولت ایران در قبال بحران دریاچه اورمیه به زندانهای طولانی مدت محکوم شده اند، محمود فضلی، آیت (یوروش) مهرعلی بیگلو، لطیف حسنی و شهرام رادمهر که در ارتباط با تشکیلات گاموح نوین دستگیر شده اند، حجت السلام عبدالعزیز عظیمی قدیم، داوود عظیم زاده، بهمن خالقی، عباس ولیزاده و مهدی کوخیان بازداشت شدگان یک تجمع مدنی در شهر مراغه و همچنین فعالانی چون امیر چمنی در زندان تبریز و یاشار کریمی در زندان خوی.
وحید قره باغلی همچنین به وضعیت صدها فعال آذربایجانی که به قید وثیقه های سنگین در آزادی موقت بسر می برند اشاره می کند و علاوه می کند «فعالانی که در آزادی موقت بسر می برند و یا به حبسهای تعلیقی محکوم شده اند اگرچه در زندان نیستند ولی دایره فعالیت آنها بسیار محدود است، چرا که هر آن ممکن است بازداشت شوند.»

تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن, ۱۳۹۱ ۸:۳۱ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

۳۰ سال زندان برای استفاده از آزادی بیان؟

سردبیر ماه: ایالات متحده در ۱۶ ژوئیه کنفرانسی جهانی در واشنگتن برگزار کرد تا همکاری کشورها علیه آنچه «تروریسم چپ افراطی» می‌نامد، تقویت شود؛ اقدامی که بخشی از راهبرد امنیتی جدید آمریکا برای اعمال نفوذ و تغییر رژیم در اروپا و آمریکای لاتین است. این نشست همچنین کارکردی داخلی دارد، زیرا با نسبت‌دادن مخالفان سیاسی به «تروریسم خارجی»، سرکوب آنان آسان‌تر و مشروع‌تر جلوه داده می‌شود.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

انحلال و ادغام رسمی رژوا در ساختار دولت سوریه، واقعه‌ای تلخ یا گامی به جلو،‌ آنگونه که مظلوم عبدی ادعا می کند؟!

گسترش کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» به ۶۰ زندان مختلف در هفته صد و سی و چهارم با پیوستن زندان گچساران

روبرت کوچاریان، رئیس جمهور سابق ارمنستان، به اتهام فساد دستگیر شد

سیاستمدار راست افراطی زوی سوکوت بنای یادبود فلسطینیان را تخریب کرد

خاورمیانه در نظم نوین: رقابت اقتصادی، نظامی و نرم جمهوری اسلامی، ترکیه و عربستان

سیلیکون ولی، جنگ را به عنوان یک بازار رشد می‌بیند