سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۵ مهر, ۱۴۰۵ ۲۲:۱۸

چهارشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۵ - ۲۲:۱۸

به مناسبت روز جهانی ایدز: چرا میزان ابتلا در آلمان نیز رو به افزایش است؟

کارشناسان نگران یافته‌ای هستند که سال‌هاست ثابت مانده و در مورد سایر کشورهای اروپایی نیز صدق می‌کند: این واقعیت که تشخیص اغلب با تأخیر انجام می‌شود. حدود یک سوم عفونت‌ها فقط در مرحله پیشرفته کشف می‌شوند و تقریباً از هر پنج عفونت، یک مورد تنها زمانی تشخیص داده می‌شود که بیمار قبلاً به ایدز مبتلا شده است.
Getting your Trinity Audio player ready...

گزارش از: Anna Corves

سال گذشته، موارد جدید ابتلا به اچ‌آی‌وی در آلمان نسبت به سال قبل از آن بیشتر بود. بسیاری از عفونت‌ها فقط در مراحل پیشرفته تشخیص داده می‌شوند – که این یک علامت هشدار دهنده برای سازمان‌های خدمات ایدز است.

جایگاه آلمان در مبارزه با اچ‌آی‌وی  HIV کجاست؟ پاسخ، در روز جهانی ایدز امسال ۲۰۲۵، بسیار تأمل‌برانگیز است. موسسه روبرت کخ (RKI) گزارش می‌دهد که تخمین زده می‌شود در سال ۲۰۲۴، ۲۳۰۰ نفر به تازگی به اچ‌آی‌وی مبتلا شده‌اند – ۲۰۰ نفر بیشتر از سال قبل.

طبق تخمین‌های Robert Koch، در مجموع تقریباً ۹۷۷۰۰ نفر در آلمان با اچ‌آی‌وی زندگی می‌کنند. برخلاف تخمین عفونت‌های جدید، این رقم شامل افرادی با اصالت غیرآلمانی نیز می‌شود که در خارج از کشور، به عنوان مثال، در اوکراین، کشوری با میزان بالای ابتلا به اچ‌آی‌وی، آلوده شده‌اند.

با وجود درمان‌های بسیار مؤثری که می‌توانند از انتقال جلوگیری کنند، واضح است که پیشرفت پزشکی به تنهایی برای تثبیت دائمی میزان عفونت – یا حتی کاهش آن به صفر، همانطور که جامعه بین‌المللی به عنوان هدف خود برای سال ۲۰۳۰ تعیین کرده است – کافی نیست.

افزایش تعداد عفونت‌های جدید در همه گروه‌ها مشهود است: افرادی که از طریق رابطه جنسی با جنس مخالف به HIV مبتلا می‌شوند، مردانی که با مردان رابطه جنسی دارند (MSM) و افرادی که مواد مخدر تزریق می‌کنند.
 

عفونت‌های بیشتر و تشخیص‌های دیرهنگام

افزایش در میان MSM به ویژه قابل توجه است، زیرا چندین سال قبل از همه‌گیری، کاهش عفونت‌های جدید وجود داشته است. باربارا بارت‌مایر.Barbara Bartmeyer از موسسه رابرت کخ (RKI) می‌گوید: «برای ارزیابی اینکه آیا روند جدیدی در حال ظهور است یا خیر، خیلی زود است.» این افزایش می‌تواند علل مختلفی داشته باشد. به عنوان مثال، کمبود موقت در عرضه داروهای پیشگیری قبل از مواجهه با HIV (PrEP)، داروهایی که می‌توانند در برابر عفونت محافظت کنند، وجود داشته است. «اما شکاف در اطلاعات و دسترسی به مراقبت نیز می‌تواند یک عامل مؤثر باشد.» به ویژه در مناطق روستایی، کلینیک‌های تخصصی HIV بسیار کمی وجود دارد که دسترسی به PrEP را دشوار می‌کند. بسیاری از مردم نمی‌دانند که پزشکان دیگر نیز پس از گذراندن دوره آموزشی مجاز به تجویز این داروها هستند.

 
انگ اجتماعی به عنوان یک مانع اضافی

کارشناسان نگران یافته‌ای هستند که سال‌هاست ثابت مانده و در مورد سایر کشورهای اروپایی نیز صدق می‌کند: این واقعیت که تشخیص اغلب با تأخیر انجام می‌شود. حدود یک سوم عفونت‌ها فقط در مرحله پیشرفته کشف می‌شوند و تقریباً از هر پنج عفونت، یک مورد تنها زمانی تشخیص داده می‌شود که بیمار قبلاً به ایدز مبتلا شده است. تخمین زده می‌شود که ۸۲۰۰ نفر در آلمان بدون اطلاع از آن با HIV زندگی می‌کنند. برای افراد مبتلا، این به معنای خطرات سلامتی قابل اجتناب است؛ برای تلاش‌های پیشگیرانه، قطع زودهنگام انتقال را دشوارتر می‌کند. باربارا بارت‌مایر از موسسه روبرت کخ (RKI) می‌گوید: «این بدان معناست که آزمایش هنوز شکاف‌هایی دارد و نیاز به بهبود دارد.»

عامل دیگری که بلافاصله در ارقام مشخص نیست، همچنان در سال ۲۰۲۵ تأثیر دارد: انگ زدن. تعصبات علیه افراد مبتلا به HIV همچنان ادامه دارد و عواقبی دارد. ینس آرنس  Jens Ahrens از سازمان خدمات ایدز برلین، بر اساس تجربه خود می‌گوید: «کسانی که از تبعیض می‌ترسند، کمتر به دنبال مشاوره می‌روند، از آزمایش اجتناب می‌کنند یا آشکارا در مورد خطرات صحبت نمی‌کنند.» این اغلب زمان تشخیص را سال‌ها افزایش می‌دهد.

 

کارشناسان نیاز به اقدام را ضروری می‌دانند

اگرچه هنوز مشخص نیست که آیا افزایش موارد جدید ابتلا، آغاز یک روند است یا یک ناهنجاری مقطعی، اما این آمار بار دیگر روشن می‌کند که پیشرفت در مبارزه با اچ‌آی‌وی HIV ، حتی در این کشور، قطعی نیست.

ینس آرنس از سازمان خدمات ایدز برلین، پیش‌بینی می‌کند که شکاف‌های فزاینده‌ای در ارائه خدمات درمانی در آلمان وجود خواهد داشت، زیرا بسیاری از پزشکان متخصص – چه متخصصان درمان جایگزین مواد افیونی و چه اپراتورهای کلینیک‌های متمرکز بر HIV – در آستانه بازنشستگی هستند و کمبود نیروی جدید وجود دارد. “در اینجا نیاز فوری به اقدام وجود دارد؛ بسیار مهم است که مراقبت‌های پزشکی به راحتی در دسترس باشند.” این امر پایبندی بیمار به درمان را افزایش می‌دهد، که برای کنترل طولانی مدت HIV ضروری است. بودجه بیشتری برای آموزش، پیشگیری و مراقبت مورد نیاز است. با این حال، از آنجایی که نشانه‌ها بیشتر به سمت کاهش بودجه اشاره دارند، او از “عقب‌نشینی” می‌ترسد.

بارتمایرBartmeyer ، متخصص RKI، همچنین با نگرانی اظهار می‌کند که “در بسیاری از کشورها – و من می‌ترسم که این موضوع در آلمان نیز صادق باشد – بودجه برای پیشگیری، کمپین‌های آگاهی‌بخشی و پروژه‌های تحقیقاتی به تدریج در حال ناپدید شدن است.” تحولات سیاسی جهانی – مانند عقب‌نشینی گسترده ایالات متحده از تأمین بودجه پروژه‌های HIV در کشورهای جنوب جهان – نیز می‌تواند در درازمدت پیامدهایی در اینجا داشته باشد. “بیماری‌ها در مرزها متوقف نمی‌شوند؛ مردم همیشه در حال حرکت هستند.”

 اگراین بیماری زود و به موقع تشخیص داده شود، ویروس HIV می‌تواند با دارو چنان مؤثر سرکوب شود که علی‌رغم بیماری مزمن، فرد بتواند زندگی طولانی و تا حد زیادی بدون محدودیتی داشته باشد.
روز جهانی ایدز هر ساله توسط برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه اچ‌آی‌وی/ایدز سازماندهی می‌شود و در اول دسامبر برگزار می‌شود.
گزارش از:  Anna Corves, RBB
منبع: ARD
https://www.tagesschau.de/wissen/gesundheit/weltaidstag-102.html
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر, ۱۴۰۴ ۷:۲۶ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

جنایت جنگی آمریکا در سیریک و جنگ اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران را شدیداً محکوم می‌کنیم

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تأکید می‌کند که تقویت سرمایهٔ اجتماعی و افزایش تاب‌آوری ملی، تنها زمانی ممکن است که مجموعه‌ای از اقدامات فوری و ساختاری به‌صورت هم‌زمان پیش برود. رفع فشار سنگین اقتصادی از زندگی مردم، به‌ویژه کارگران، بازنشستگان و طبقات میانی و پایین جامعه، اولویت انکارناپذیر است؛ زیرا هیچ جامعه‌ای زیر بار فقر، ناامنی معیشتی و نابرابری گسترده نمی‌تواند تاب‌آوری واقعی داشته باشد.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

دخالت آمریکا در انتخابات برزیل

لوموند دیپلوماتیک: «ما مستعمره نیستیم و مستعمره هیچ‌کس هم نخواهیم شد». رئیس جمهور لولا در ۷ سپتامبر ۲۰۲۶ بمناسبت جشن استقلال در یک پیام ویدیویی قدرتهای خارجی که قصد دارند برزیل را به یک مستعمره جدید تبدیل کنند را محکوم کرد. وی هشدار داد:« هیچ دولت خارجی این حق را ندارد به ما بگوید از چه کسی بخریم و به چه کسی بفروشیم».

مطالعه »

دعوت به بازگشت؛ آغازی برای آشتی ملی یا گشایشی از سر درماندگی؟

گودرز اقتداری: اظهارات اخیر مقام‌های دولت مسعود پزشکیان درباره ایرانیان خارج از کشور، در نگاه نخست شاید تکرار همان دعوت‌هایی به نظر برسد که در دولت‌های مختلف درباره «بازگشت ایرانیان» شنیده‌ایم. اما این بار یک تفاوت مهم وجود دارد: سخن فقط از متخصصان، سرمایه‌گذاران یا ایرانیان غیرسیاسی نیست. نام کسانی مطرح شده که سال‌ها منتقد جدی جمهوری اسلامی بوده‌اند و برخی نیز هزینه‌های سیاسی سنگینی پرداخته‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

۷ اکتبر؛ فاجعه‌ای در امتداد تاریخ آوارگی و کشتار در فلسطین

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در هفته صد و چهل و یکم در ۶۶ زندان

دخالت آمریکا در انتخابات برزیل

آیا ترکیه هدف بعدی است؟

روایت عشق و اعدام

نقدی بر نقد آقای رضا فانی یزدی به سخنرانی آقای زید آبادی