سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۳ مرداد, ۱۴۰۵ ۱۶:۳۹

جمعه ۲۳ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۶:۳۹

به مناسبت ۱۳ آذر روز مبارزه با سانسور

کانون نویسندگان ایران، «با درك تأثير ويرانگرى كه سانسور و فقدان آزادی بيان در عرصههاى انديشه و ادب و هنر به جا میگذارد، سال گذشته سيزدهم آذر را روز مبارزه با سانسور اعلام كرد، و اين حركت با حمايتى گسترده روبهرو شد كه ضرورت توجه بيشتر به اين مسئله را نشان داد. اين روز، روز همه كسانى است كه براى الغاى سانسور و دفاع از آزادى انديشه و بيان میكوشند»

Getting your Trinity Audio player ready...

۱۳ آذر روز مبارزه با سانسور است.

روزی که بیش از هرچیز حکومت تبهکارانی را به یاد میآورد که جز سرکوب و اعمال زور، سیاست دیگری برای بقای خود در پیش ندارند.

رژیم حاکم بر ایران از این دست حکومتهای نابکاراست. اما اگر در بسیاری از کشورهای جهان، سانسور عمدتا وسیلهای برای ناآگاه نگاه داشتن جامعه از اندیشههای پیشرو و انسانی است، در ایران امروز، بنا به بیانیه کانون نویسندگان در ایران، سانسور سیاستی است برا ارعاب جامعه و جا انداختن حاکمیتی که گستره سانسور را به همه ابعاد زندگی اجتماعی مردم کشانده و دامنهى آن در هر کوچه و خیابان گسترش یافته و به گونهیى سراسر جامعه را فرا گرفته است.

«اکنون، سانسور به محدودیتهایى که درعرصه نشر کتاب یا اکران فیلم واجراى تئاتر وجود داشت، دستگیرى روزنامهنگاران و تعطیلى روزنامهها، شیوههاى تازهى تحریف خبرها و جلوگیرى ازانتشار آزادانهى اخبارمانند فیلترینگ سایتهاىاینترنتی، تهدید و بازداشت وبلاگنویسان، ارسال پارازیت برروى امواج ماهوارهاى ونظایراینها نیزافزوده شده است.»

و این، دیگر معنای سنتی سانسور نیست؛ بلکه نوعی سیاست حکومتی برای باقی ماندن رژیمی ا ست که سلطه خود بر جامعه را از دست داده است و با درندگی ویژهای که ناشی از ترس و درماندگی ست میکوشد با توسل به نیروی سرکوب، آب رفته را به جوی بازگرداند.

کانون نویسندگان ایران، «با درک تأثیر ویرانگرى که سانسور و فقدان آزادی بیان در عرصههاى اندیشه و ادب و هنر به جا میگذارد، سال گذشته سیزدهم آذر را روز مبارزه با سانسور اعلام کرد، و این حرکت با حمایتى گسترده روبهرو شد که ضرورت توجه بیشتر به این مسئله را نشان داد. این روز، روز همه کسانى است که براى الغاى سانسور و دفاع از آزادى اندیشه و بیان میکوشند»

در همین راستا، کانون در تبعید، بازوی بیرونی کانون نویسندگان ایران، میکوشد با دفاع از آزادی اندیشه و بیان و افشای سانسور و سرکوب خفقانی که در ایران جریان دارد، توجه همه مردم آزاده جهان را به امر خطیر این مبارزه جلب کند و از همگان بخواهد که در دفاع از آزادی اندیشه و بیان روز ۱۳ آذر را گرامی بدارند.

تاریخ انتشار : ۱۶ آذر, ۱۳۸۸ ۱۰:۰۵ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

اعدام‌ها را متوقف کنید؛ مردم خواهان تنش‌زدایی و صلح هستند.

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): ما بار دیگر خواستار توقف فوری اجرای تمامی احکام اعدام، تضمین دادرسی عادلانه، رعایت حقوق متهمان و پایان دادن به استفاده از مجازات مرگ به عنوان ابزار سرکوب هستیم. امروز دفاع از حق حیات، دفاع از صلح و دفاع از آزادی، سه مطالبه جدا از هم نیستند؛ این‌ها ارکان آینده‌ای هستند که مردم ایران برای آن هزینه‌های سنگینی پرداخته‌اند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

انقلاب مشروطیت و سایه آن بر ایران امروز

شهناز قراگزلو: مشروطه را نباید صرفاً رویدادی متعلق به گذشته دانست، بلکه باید آن را نقطه آغاز گفت‌وگویی ناتمام درباره حکومت قانون در ایران تلقی کرد. شاید مهم‌ترین درس آن نیز همین باشد که هیچ نظام سیاسی، صرف‌نظر از آنکه قدرت در دست شاه، روحانیت یا هر نهاد دیگری باشد، بدون محدود شدن قدرت، استقلال نهادهای قانونی و پاسخ‌گویی در برابر شهروندان، به آزادی و ثبات پایدار دست نخواهد یافت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

«ژئوپارک جهانی قشم» در میدان جنگ

تحول مهمی در سیاست ترکیه به نفع «پ.ک.ک»! تصویب قانون عفو اعضای پ‌ک‌ک در پارلمان ترکیه

فولکس واگن چه زمانی میلیاردها دلار اضافی برای کارگران «پیدا» خواهد کرد؟

کنشگری فعال یا بیش‌فعالی منفعلانه؟ مسئله عاملیت در سیاست توده‌ای

جمعیت مازاد و اقتصاد سیاسی طرد و حذف

حقوق متهم در مرحله‌ی بازداشت