سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۳ خرداد, ۱۴۰۵ ۰۰:۰۲

چهارشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۰:۰۲

انقلاب بهمن شکست خورد، ولی مبارزە برای مطالبات دمکراتیک انقلاب ادامە دارد

انقلاب بهمن یقینا بدون پشتوانە مبارزاتی دەها سالە نیروهای ضد دیکتاتوری و بویژە احزاب و سازمان های چپ و بدون مشارکت وسیع و موثر کارگران کە از همان فردای کشتار بی رحمانە تظاهر کنندگان در میدان ژالە تهران از روز ١٨ شهریور ٥٧ با آغاز اعتصاب کارگران پالایشگاە تهران شروع شد، و بە سرعت بە یک اعتصاب عمومی فلج کنندە تبدیل و تا سرنگونی رژیم دیکتاتوری شاە ادامە پیدا کرد، اساسا بعید بود کە بە پیروزی برسد.

 

۳۷سال از انقلاب بهمن ۵۷، انقلابی کە با هدف پایان دادن بە دیکتاتوری و با شرکت پرشور و شمار مردم شروع و تا سرنگون کردن دیکتاتوری سلطنتی نیز پیش رفت و با استقرار رژیم جدید و خیانت روحانیون بە مردم روند آن معکوس شد گذشت.

انقلاب بهمن یقینا بدون پشتوانە مبارزاتی دەها سالە نیروهای ضد دیکتاتوری و بویژە احزاب و سازمان های چپ و بدون مشارکت وسیع و موثر کارگران کە از همان فردای کشتار بی رحمانە تظاهر کنندگان در میدان ژالە تهران از روز ۱۸ شهریور ۵۷ با آغاز اعتصاب کارگران پالایشگاە تهران شروع شد، و بە سرعت بە یک اعتصاب عمومی فلج کنندە تبدیل و تا سرنگونی رژیم دیکتاتوری شاە ادامە پیدا کرد، اساسا بعید بود کە بە پیروزی برسد.

در واقع کارگران و کارمندان با اعتصاب عمومی سراسری کە چهار ماە بطول کشید و بویژە با توقف تولید و فروش نفت توسط کارگران نفت کە شاهرگ حیاتی رژیم دیکتاتوری شاە درست در شرایطی کە رژیم با بحران اقتصادی دست بە گریبان بود ضربە کاری را بر نظام دیکتاتوری وارد نمودند و روند سقوطش را شتاب بخشیدند.

هم از این روی بود کە شعار، “کارگر نفت ما، مبارز دلیر و سرسخت ما”پس از آغاز اعتصابات کارگری در اکثر تظاهرات مردم شنیدە می شد. البتە با وجود اهمیت منحصر بە فرد اعتصاب نفتگران، اما سایر گروهای کارگری و مزد بگیر مانند کارکنان بانک ها، گمرک، آب و برق، استادان دانشگاە، معلمان …نیز هرکدام سهم خاص خودشان را در انقلاب داشتند و بهمین دلیل فضای تظاهرات ها در آن روزهای از یاد نرفتنی، کلا ملهم از حضور ماهیتا مطالباتی وسیعترین گروەهای مختلف مزد بگیران بە شدت دمکراتیزە بود و پیداست کە نادیدە گرفتن آنها عملا برای روحانیت تحت رهبری خمینی کە بر خلاف اکثریت قریب بە اتفاق شرکت کنندگان در انقلاب کە قصدشان برافکندن بساط دیکتاتوری برای همیشە بود، سودای استقرا استبداد فقاهتی و بسط استثمار را در سرمی پروراندند.

طبیعتا از مردمی کە تحت سیطرە طولانی دیکتاتوری و سانسور قرار داشتند نمی شد انتظار داشت کە بە نیات پنهانی خمینی و روحانیون طرفدار وی پی ببرنند و فریب  آنها وشعارهایشان را نخورند. خود شاە و بطورکلی نظام ۲۵۰۰ سالە سلطنتی در واقع قربانی دیکتاتوری شدند کە خودشان بوجود آوردە و پروراندە بودند.

خمینی کە بە خوبی با این نقطعە ضعف آشنا بود و ضمنا میدانست کە بدون حمایت کارگران و قطع تولید و فروش نفت نمی تواند قدرت را تسخیر کند، در آن موقع مرتب از کارگران تمجید میکرد و از مطالبات آنها در ظاهر دفاع می کرد. “انقلاب ما انقلاب کوخ نشینان است، خدا هم کارگر است، انقلاب ما انقلاب مستضعفین است، ما هم زندگی مادی و هم معنوی شما را درست می کنیم، آب و برق و اتوبوس “را مجانی می کنیم، …”این ها تنها بخشی ازشعارهایی بودند کە او در زمانی کە نیازمند حمایت مزدبگیران بود می داد، اما وقتی کە بە قدرت رسید خلاف همە شعارها و وعدە هایش  با کارگران رفتار کرد.

روحانیون و بازاری های طرفدارخمینی نیز کە نگران نفوذ نیروهای چپ و دیگر ترقی خواهان در میان کارگران و کارمندان بودند، و دستەجاتی از جنس موتلفە در آن روزگار تلاش می کردند با دادن شعار های کە مضمون حمایتی داشتند، کارگران را بفریبند و مانع جذبشان در سازمان های کارگری کە از حق و حقوق کارگران براستی دفاع می کردند شوند. این تلاشها پس از تسخیر قدرت و تا زمانی کە هنوز قدرت روحانیون بطور کامل مستقر نشدە بود و پروسە سرکوب شوراها و سندیکاهای واقعی کارگری و سازمان های سیاسی چپ در جریان بود همچنان ادامە داشت.

پس از استقرار کامل نظام فقاهتی کە با سرکوب و کشتار مخالفین و منتقدین بویژە سرکوب بیرحمانە سازمان های کارگری اعم از صنفی و سیاسی بە سرعت همە آن وعدەها توسط مسئولین خرد و کلان رژیم زیر سوال رفت و بە سرعت کنار گذاشتە شد و فراتر از آن دست آوردهای مبارزاتی تاریخی طبقە کارگر نیز مورد تاخت و تاز بیرحمانە سرمایەداران حریص حاکم قرار گرفت. بدین ترتیب کارگران نە تنها از انقلاب بدفرجام بهمن ۵۷ بە رغم نقش بزرگی کە در آن داشتند بهرەای نگرفتند، بلکە بخش زیادی از حق و حقوقی را کە در گذشتە بواسطە مبارزاتشان بدست آوردە بودند نیز توسط حکومت بە یغما بردە شد.

با این وصف اما در طی ۳۷ سال گذشتە مبارزات کارگران برای رسیدن بە آن مطالباتی کە برایش انقلاب کردند البتە با افت و خیزهایی بە رغم سرکوب بی سابقە جنبش چپ کە مدافع واقعی حقوق کارگر و مزدبگیر است همچنان ادامە داشتە و سال بە سال نیز دامنە اعتراضات و مبارزات کارگران و عموم مزدبگیران گستردە تر از پیش شدە.

بی جهت نیست کە شمار کارگران و معلمان زندانی طی سال گذشە نسبت بە سال قبل سە برابر شدە، بسیج برای مقابلە با شورش های کارگری مانور برگزار می کند، مقامات ارشد قضایی خوزستان و تهران آشکارا و بر خلاف معمول بیشرمانە کارگران معترض را تهدید بە سرکوب می کنند، رئیس دیوان بە اصطلاح عدالت اداری رسیدگی بە شکایت کارگران را بە خدا حوالە می دهد و تشکل های وابستە بە قدرت برای بە انحراف بردن تلاش هایی کە برای سازمانیابی مستقلانە توسط کارگران در جریان است بە ناگهان با یک چرخش صدو هشتاد درجەای طرفدار اتحادیە و سندیکا می شوند و بفکر الگو برداری از سندیکاهای رستاخیزی برای مقابلە با سندیکاهای واقعی و اصیل می افتند.

آری آقایان، حاکم شما تا کنون هرکاری کە از دستتان بر می آمدە علیە کارگران و حق و حقوقشان انجام دادەاید. کارگران را با از میان برداشتن حق و حقوقشان تحقیر و آنها را  بە شهروندان بی حقوق تبدیل کردەاید. دیگر کاری نماندە کە نکردە باشید، اما همە اینها می بینید کە نتوانستە کارگران را از میدان مبارزە برای مطالباشان بدر کند. از این بە بعد هم جنبش کارگری تسلیم شما نخواهد شد. مبارزە تا رسیدن بە مطالبات انقلاب بهمن و پس گرفتن حق و حقوقی کە از کارگر دزدیدەاید همچنان ادامە خواهد یافت و همان کسانی کە شما را بە قدرت رسانند شما را بە شکلی کە شرایط اقتضا کند از اریکە قدرت بە زیر خواهند کشید. در این تردید نکنید، دیر و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد!

تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن, ۱۳۹۴ ۱۱:۳۷ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

ترامپ، توافق با جمهوری اسلامی ایران و پیمان ابراهیم

چنین می‌نماید که زور ترامپ برای خلق «بیگ بنگ»ی نو چندان پرزور نیست.

گره «پیوستن عربستان و قطر به پیمان ابراهیم» به پایان جنگ با ایران را قطر و عربستان به کوری کشاندند.

کوری گره همزمان پیام روشنی را با خود دارد؛

بدون ایران، نظمی نو در منطقه، باختر آسیا؛ حاکم نخواهد شد.

آمریکا باید در ملاحظات سیاسی خود نقش ایران را از «تهدید» به «بازیگر ضروری» بازتعریف کند.

ایران دیری‌ست در پی شناسایی این نقش خود از سوی امریکا بوده است.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سازمان ملل نام اسرائیل را به «لیست سیاه» خشونت‌های جنسی در مناطق جنگی اضافه کرد

مدارا، عدالت و شنیدن روایت‌های دیگران، توافق‌هایی برای آینده‌ی ایران

اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴؛ بنیامین نقدی به اعدام محکوم شد

میان زمین و هوا

نه به اعدام

عفو بین‌الملل: دستگیری‌های گسترده در کشورهای خلیج فارس به‌دلیل ابراز عقیده در فضای مجازی در جریان جنگ ایران