سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۳ تیر, ۱۴۰۵ ۱۰:۲۷

سه شنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۵ - ۱۰:۲۷

نامه‌ای از ایران؛ در این وانفسا ” چپ ” کجاست و چه می کند؟

مصطفی سوشیانت: دنبال نشانی از چپ در تظاهرات خارج از کشور می گردند و پیدا نمی کنند. دنبال بیانیه ای و نظری از چپ در حمایت می کردند و پیدا نمی کنند. دنبال تحلیلی و نشانی از ارائه ی راه و روش بیرون رفت از این اوضاع می گردند و چیزی پیدا نمی‌بینند. پپس به آخرین گزینه‌ها متوسل می‌شوند: پهلوی را برمی‌گزینند. متوسل به دونالد ترامپ شوند تا دستی از غیب دراز کنه و نجاتشان دهد.
Getting your Trinity Audio player ready...
در جریان اعتراضات، بی‌بی‌سی بسیار فعال شده بود و همچنان نیز فعال است. در یکی از این برنامه‌ها، مهمان برنامه، جوانی به نام امینی، موضوعی را مطرح کرد؛ مبنی بر اینکه گروه‌های چپ، و مشخصاً سازمان فدائیان خلق اکثریت، هیچ بیانیه‌ای در محکوم کردن وقایع دی‌ماه منتشر نکرده‌اند و آن یکی‌دو موردی هم که وجود داشته، بسیار سطحی و محافظه‌کارانه بوده است.

در ادامه این پرسش مطرح شد که دلیل این سکوت چیست؟ پاسخ داده شد که گروه‌های چپ، از جمله سازمان اکثریت، با این تصور که جمهوری اسلامی در حال مبارزه با آمریکا، که از نگاه آنان «امپریالیسم» محسوب می‌شود، است، چشم خود را بر جنایاتی که رخ داده بسته‌اند.

بر حسب تصادف، این ادعا همزمان شد با انتشار بیانیه حوزه کارگری و پس از آن دو مقاله از نویسنده‌ای به نام «کامران». هر سه متن را اگر با نگاه چپ و سوسیال‌دموکرات بسنجیم، بیشتر به «غیرممکن» نزدیک‌اند تا «ممکن». مقاله سوم واقعاً غیرقابل تحمل بود. اگر کسی با تمایلات راست یا راست افراطی می‌خواست مطلبی در کیهان، رجانیوز، تسنیم، فارس یا وطن امروز بنویسد، دقیقاً می‌توانست چنین چیزی بنویسد.

همین جوری هم تمایلات جوانان زیر چهل، به تفکرات چپ، کمتر از حدی ست که گروه های سیاسی تصور می کنند، حالا اگر بر حسب تصادف یکی از همین جوان‌ها با چنین مقاله‌ای از چنین سازمانی روبه‌رو شود که روزگاری گذشته‌اش پاک و در جهت منافع مردم (همان خلق دیروز) بوده و هست، فکر می‌کنید چه واکنشی نشان می‌دهد؟

دنبال نشانی از چپ در تظاهرات خارج از کشور می گردند و پیدا نمی کنند. دنبال بیانیه ای و نظری از چپ در حمایت می کردند و پیدا نمی کنند. دنبال تحلیلی و نشانی از ارائه ی راه و روش بیرون رفت از این اوضاع می گردند و چیزی پیدا نمی‌بینند. پپس به آخرین گزینه‌ها متوسل می‌شوند: پهلوی را برمی‌گزینند. متوسل به دونالد ترامپ شوند تا دستی از غیب دراز کنه و نجاتشان دهد.

چپ چه آلترناتیوی روی میز گذاشته که مردم به آن متوسل شوند و به آرزوی بمباران کشورشان نرسند؟

چپ ، در داخل کشور ، مانند سال های ۲۷ تا ۳۲ و سال های پس از ۳۲، و به سخره گرفته شده. همان سال هایی که ” توده ای ” مفهوم تنبلی کاهلی واگذاری فراری متوسل به خارجی وطن فروش و امثالهم داشت. حتا تا سال ها بعد، در سال‌های انقلاب هم هر جا می خواستند کسی را و یا گروهی را تقبیح کنند، نام ” توده ای ” رو او می گذاشتند.

من نمی دانم چه اطلاعاتی از ایران منتقل می‌شود، اما تا دلتان بخواهد جوانان از تفکرات چپ دور شده اند. غیر قابل تصور است که بدانید چه تعارضات شدیدی حتا با پدران و مادرانشان پیدا کرده‌اند. اگر می بینید که در خیابان ها چنین در کنار هم حضور پیدا می کنند، کشته می شوند و به یکدیگر کمک و یاری می کنند، فقط به خاطر «درد مشترک» است؛ و تعداد این درد های مشترک هر روز بیشتر از دیروز شده و خانواده ها رو هم درگیر کرده است.

به تقریب در تمامی خانواده های ایرانی حداقل یک جوان بیکار وجود دارد . حداقل یک جوان تمایلی به درس خواندن ندارد . حداقل یک جوان آمادگی مصرف مواد مخدر و آمادگی اعتیاد دارد . حداقل جوانانی رو میشناسد از نزدیکان که در همان سال های ابتدایی از هم جدا شده اند . حداقل جوانانی رو می شناسد که ازدواج نکرده و ازدواج نمی کند . حداقل یک جوان دارند که حقوق بگیران بیکار هستند؛ همان هایی که با حقوق و یا درآمد خانواده زندگی می کنند( پول تو جیبی) . آینده برایشان تا مفهوم است . شادی نشاط آزادی تفریح گشت‌وگذار برایشان نا مفهوم است.

تقریباً در تمام خانواده‌های ایرانی حداقل یک جوان بیکار وجود دارد.

حداقل یک جوان هست که تمایلی به درس خواندن ندارد.

حداقل یک جوان در معرض مصرف مواد و اعتیاد است.

حداقل جوانی را می‌شناسند که در سال‌های ابتدایی زندگی مشترک از هم جدا شده‌اند.

حداقل جوانی را می‌شناسند که ازدواج نکرده و قصد ازدواج هم ندارد.

حداقل یک جوان دارند که حقوق‌بگیرِ بیکار است؛ یعنی همان کسی که با درآمد خانواده زندگی می‌کند و به‌اصطلاح «پول توجیبی» می‌گیرد.

آینده برایشان بی‌معناست. شادی، نشاط، آزادی، تفریح و گشت‌وگذار برایشان تبدیل به رؤیا شده است.

بسیاری از جوان‌ها به «ماشین‌انگاری» رسیده‌اند: مدام از جایی به جایی می‌روند بی‌آنکه بدانند چرا و برای چی از این نقطه به آن نقطه رفته اند.

مذهب ؟ حداقل جوانی دارند که ممکن هست آتئیست نشده باشه اما لامذهبی در حال نشو نما در بین آن ها هست.

و خلاصه آنکه با آخرین جوانی که صحبت کردم با نیشخند و تمسخر آمیز گفت : شما هنوز دنبال عقاید عهد بوق کمونیستی هستید!!!

آگاه باشید که اقتصاددانان لیبرال و نئولیبرال مثل نیلی، چنان در فضای رسانه‌ای جولان می‌دهند و با زبان روانشناسانه و شناخت نبض بازار سخن می‌گویند، که حرف‌هایشان در بین اقشار مختلف مردم، حتی تا حدودی در میان زحمتکشان و مزدبگیران روزانه و حق العملی کار و تهی‌دستان، نفوذ کرده و مورد وثوق قرار گرفته است. در حالی که اقتصاددانانی مثل مؤمنی و راغفر که از عدالت اجتماعی می گویند و از کارکنان و کارگران و سرمایه‌داران خرد و متوسط دفاع می‌کنند، چنین اقبالی پیدا نکرده‌اند.

غرض اینکه در غفلت چپ و نبود نام و نشانی از آن، قافله در حال باختن است . البته سرکوب گسترده چپ در دهه‌های گذشته و تا امروز، در این روند تأثیر ژرف داشته است.

و در پایان دانستن پاسخ این سوال ضروری است که بدانیم این “چپ دمکرات جمهوری خواه مدافع مردم و خلق قهرمان ایران ” در حال حاضر کجاست که نمی توان نشانی از آن پیدا کرد؟

باور می کنید این جوانانی که در کوچه و خیابان خون می دهند و مجروح و مضروب می شوند و داغ شأن را بر روی دل های خانواده و دوستان و آشنایان و مردم می گذارند و همرزم او ، کنار جوانی که حال و روزش شبیه خود اوست، فریاد می‌کشد، نه از سر انتخاب، بلکه از ناچاری و بی‌پناهی است؛ از اینکه هر وعده‌ای که به او داده بودند پوچ از آب درآمده و هیچ دستاوردی نصیبش نشده است، بانک بر داشته و طلب کمک از بیگانه می کند؟ و بانک برداشته کمک از گذشته می کند؟

در این وانفسا ” چپ ” کجاست و چه می کند؟

آیا لاجرم به تاریخ پیوسته است؟

تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن, ۱۴۰۴ ۳:۲۱ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، روند مذاکرات را تهدید می‌کند!

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، در پی تلاش امریکا برای ایجاد مسیر جنوبی کشتیرانی و حملات متقابل دو کشور، تفاهم‌نامه را در معرض فروپاشی قرار داده است؛ وضعیتی که بدون خویشتنداری و دیپلماسی می‌تواند روند مذاکرات و ثبات منطقه را به‌شدت تهدید کند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ایستادن میان دستاورد و عقب‌ماندگی | ارزیابی ایران در شاخص‌های توسعه پایدار ۲۰۲۶

سلطنت‌طلبی و دعوت به مداخله خارجی

‍ زنگ‌ها برای که به صدا درمی‌آید

پایان فوری جنگ درتمام جبهه ها واحترام به حق حاکمیت؛ ارمغان صلح

ایران امروز و ضرورت شنیدن صدای منتقدان مصلح

توسعه از کجــــــا شروع می‌شود؟