سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۵ ۰۷:۵۲

جمعه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۰۷:۵۲

لوگو مجامع اسلامی ایرانیان

یاد و خاطره بیژن جزنی و دیگر شهدای راه رهایی ملت ایران از استبداد و وابستگی را گرامی می داریم

مجامع اسلامی ایرانیان: وطن عزیز ما ایران، در درازنای تاریخ پر فراز و نشیب خود، همواره شاهد مبارزه و ازخودگذشتگی و شهادت جوانان آرمان خواه از نحله های گوناگون، از جمله نیروهای چپ عدالت خواه، بوده است. پنجاه سال پیش در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۳۵۴، بیژن جزنی، از نظریه پردازان و بنیانگذاران سازمان چریک های فدایی خلق، پس از تحمل چند سال زندان و شکنجه، و علیرغم محکومیت به پانزده سال حبس در بیدادگاه نطامی استبداد پهلوی، ...

بیژن جزنی که در سال ۱۳۱۶ در تهران متولد شد و در خانواده ای سیاسی پرورش یافته بود در عنفوان جوانی با گرویدن به سازمان جوانان حزب توده ، در دوران نهضت ملی شدن صنعت نفت به فعالیت های سیاسی پرداخت. پس از کودتای ضد ملی برعلیه حکومت قانونی دکتر محمد مصدق در ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ به فعالیت های خود ادامه داد و چند بار دستگیر و زندانی شد.

با شروع فعالیت جبهه ملی دوم در سال ۱۳۳۹، به جبهه ملی پیوست و از رهبران نیروهای چپ سازمان دانشجویان جبهه ملی بود و بارها نیزطعم زندان چشید.

در سال ۱۳۴۲ با عنوان شاگرد اول رشته فلسفه دانشکاه فارغ التحصیل شد. اما همان گونه که زنده یاد مهندس مهدی بازرگان در آخرین دفاعیات خود در بیدادگاه نظامی شاهنشاهی به استبداد هشدار داده بود ، به دنبال بسته شدن همه راه های مبارزه مسالمت آمیز و قانونی در ایران توسط استبداد سلطنتی، آنگونه که سنت همه استبداد یون و قدرتمداران است، و نیز از جمله به دلیل غالب شدن مشی مسلحانه بر فضای مبارزاتی در عرصه جهانی، وی نیز به همراه چند رفیق دیگر گروهی با مشی مسلحانه تشکیل داده و تدارک مبارزه مسلحانه را در دستور کار خود قراردادند.

جزنی در کتاب «تاریخ سی ساله ایران» درباره ضعفهای حزب توده در کودتای ۲۸ مرداد توضیح زیر را داده است : «مهم‌ترین ضعف رهبری حزب توده در کودتا علیه مصدق هراس از عمل بکار ‌نبردن نیروهای خود (توده‌ای های نظامی ) در مقابله با دشمن بود.” جزنی منتقد شوروی بود و سیاست وابستگی حزب توده را بر نمی تابید. وی معتقد بود که حزب توده از مبارزه ضد امپریالیستی غفلت کرده و از اتحاد شوروی کورکورانه تبعیت می کند و همین مسئله کار رابه آنجا کشاند که حزب توده در مهر ماه سال ۱۳۳۳ به پشتیبانی از پیشنهاد شوروی برای کسب امتیاز نفت، در جلوی مجلس چهاردهم دست به تظاهرات زدند و نمایندگان عضو فراکسیون حزب توده از این پیشنهادحمایت کردند

جزنی در بهمن ۱۳۴۶ در دام استبداد گرفتارگشته و زندانی و شکنجه می شود و نهایتا در بیدادگاه نظامی شاهنشاهی به ۱۵ سال زندان محکوم می شود. به دنبال عملیات چریکی سیاهکل در بهمن ۱۳۴۹ و تشکیل سازمان چریک های فدایی خلق، بیژن به زندان اوین منتقل شده و تحت شکنجه قرار می گیرد. نهایتا در ۲۹ فروردین ۱۳۵۴، در حالی که در بیدادگاه نظامی استبداد پهلوی تنها به پانزده سال زندان محکوم شده بود و محاکمه مجدد او نیز به دلیل فشارهای بین المللی منتفی شده بود، همراه با رفیق های هم سازمانی خود زنده یادان حسن ضیاء ظریفی، سعید کلانتری، احمد جلیلی افشار، عزیز سرمدی، محمد چوپانزاده، عباس سورکی، و دو عضو سازمان مجاهدین خلق، مصطفی جوان خوشدل و سید کاظم ذولانواری، شبانگاه در تپه های اوین تیرباران می شوند و در راه عقیده خود برای رهایی و آزادی مردم ایران به شهادت می ر سند.

مجامع اسلامی ایرانیان که همواره با هر روش خشونت آمیز، از جمله با مشی مسلحانه، که از موانع حضور مردم در صحنه مبارزه می شوند، مخالف بوده وهست، بر این باور است که از یک سو، همانگونه که بیژن جزنی در دفاعیات خود در بیدادگاه نظامی استبداد گفته بود که ” درکشوری که همهٔ درهای دموکراسی بسته می‌شود و همه درهای آزادی مسدود می‌گردد،اسلحه زبان به سخن می‌گشاید”، استبداد است که رویکرد به خشونت را به مبارزان تحمیل می کند، تا با ایجاد مدار بسته خشونت جامعه ملی را از صحنه مبارزه برای بازیافت حقوق فردی و جمعی خود دور سازد، و از سوی دیگر این واقعیت را نیز درک می کند که این فرزندان برومند وطن، و بسیاری دیگر از مبارزان، محصول شرایط غالب بر فضای جهانی مبارزاتی نیز بوده اند. تجربه به ما آموخته است که راه رسیدن به استقلال و آزادی و مردمسالاری و ممانعت از جایگزینی یک استبداد با استبدادی دیگر و نیز شرکت فعال جمهور مردم در مبارزه، تنها با خشونت زدایی به مفهوم ترک اعتیاد به زور و تقدس زدایی از خشونت ممکن است.

مجامع اسلامی ایرانیان یاد و خاطره بیژن جزنی و همه دیگر شهیدان آرمان خواه و عدالت جوی وطن را که در راه رهایی مردم از استبداد و وابستگی مبارزه و جانفشانی کرده اند را ارج می نهد و گرامی می دارد.

مجامع اسلامی ایرانیان
۲۹ فروردین ماه ۱۴۰۴ برابر با ۱۸ آوریل ۲۰۲۵
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردین, ۱۴۰۴ ۱۱:۳۱ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

دربارهٔ ویرانی؛ با هاینریش بل

شهناز قراگزلو: در میانهٔ هر جنگی، چیزی خطرناک‌تر از خودِ انفجارها وجود دارد: عادت‌کردن به ویرانی. بل در این رمان ما را وادار می‌کند مقابل خرابه بایستیم؛ نه برای ستایش ویرانی، بلکه برای فهمیدن آن. زیرا ویرانی فقط دیوار و سقف را فرو نمی‌ریزد؛ حافظهٔ جمعی را می‌خراشد، اعتماد را سست می‌کند، رشته‌های رابطه را از هم می‌گسلد، ذهن را بی‌قرار می‌سازد و انسان را تا مرز بی‌پناهی مطلق پیش می‌برد.

مطالعه »

سپر انسانی و تناقض روایت‌ها..

گٖودرز اقتداری: آن مدعیان همیشگی که حماس و ایران را به سوء استفاده از سپر انسانی برای پوشش از نیروها و مهمات متهم می‌کنند، اینجا حضور ندارد که پاسخ دهند اگر ایران ساختمان هتلی و یا ساختمان تجاری را در بحرین هدف گرفته باشد آیا به یک منطقه جنگی و نیروی متخاصم حمله کرده است یا یک هتل را هدف قرار داده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

حذف نسل جوان؛ سرمایه‌هایی که به دار آویخته می‌شوند

پرونده‌سازی در زندان؛ وریشه مرادی به حبس محکوم شد

گزارش مجموعه اطلاعاتی آمریکا می‌گوید ایران می‌تواند ماه‌ها از محاصره هرمزِ ترامپ جان سالم به در ببرد!

سلام! تو زنده‌ای یا مرده؟

رؤیای دموکراسی، واقعیت بحران

صحبتی با افکار عمومی جهان، به‌ویژه مردم آمریکا