به نام خداوند جان و خرد
معلمان در دوازدهم اردیبهشت ۱۳۴۰ برای اعتراض به مشکلات صنفی و حقوق پایمال شده خود پرچم اعتراض به ناعدالتی را برافراشتند. این نهال با ضرب گلوله دژخیمی به سینه دکتر ابوالحسن خانعلی دبیر دبیرستان جامی در میدان بهارستان آبیاری شد و این روز در تاریخ این سرزمین به نام روز معلم به ثبت رسید.
آموزش و پرورش و هدایت انسانها به سوی فرهیختگی در تمام زمانها، مکانها و قشرها از بالاترین جایگاه و والاترین ارج معنوی و اجتماعی برخوردار بوده است. فرزانگان و فرهیختگان جامعه با درک عمیق از مسئولیتها و رسالتها، خویش را به زیور علم و اخلاق آراسته و با بهره گیری از دانش تخصصی و اشراف بر اصول و شالوده های روانشناختی و آموزش و پرورش و بهره مندی از کارسازترین شیوه های انتقال پیام، با آرامش و تعهد خالصانه، لباس پاک «معلمی» بر تن کرده اند. معلمان در فرایند یاددهی – یادگیری انسانهای خام را به انسانهای تربیت شده، عالم، اندیشمند، کارآزموده و هنرمند تبدیل می کنند. خودآگاهی، کمالگرایی، آفرینندگی، صنعتگری و گزینشگری از جمله ویژگیهای در هستی اند و این آموزگاران اند که در تحقق این مشخصه ها نقش کارساز داشته، دارند و خواهند داشت. آری! در عظمت جایگاه معلم همین بس که در ایفای وظیفه، همکار برگزیدگان ایزد منان اند.
وظیفه معلمی خطیر، اما وظیفه مسئولان برای حل مشکلات و نابسامانیهای جامعه معلمی بس گرانتر و از اهمیت ویژه ای برخوردار است. معلمی که بایستی در جهت تعلیم و تربیت فرزندان این جامعه گام بردارد به دلیل تورم، تبعیض، حقوق حداقلی، نابسامانیهای مدیریتی و کم توجهی مسئولان با مشکلات روز افزون و گرانی افسار گسیخته دست و پنجه نرم می کند. در بیشتر جوامع توسعه یافته و در حال توسعه بشری بیشترین حقوق و مزایا به معلمان اختصاص دارد و هیچ گاه اجازه نمی دهند دامنه بحران اقتصادی به سفره ی معیشتی معلمان برسد. اما شرایط روز زندگی معلمان در ایران جایگاهی در حد تاسف است. مشکلات معیشتی معلمان منزلت اجتماعی آنان را نیز دستخوش آشفتگی کرده است. معلمی که از منزلت بالایی برخوردار نباشد نمی تواند در انتقال ارزشها و کمک به رشد همه جانبه دانش آموزان به طور موثرتری عمل کند.
جبهه ملی ایران با تکیه بر علم، دانش و تجربه، مشکلات و راهکارهای حل آنها را در پیگیری این موارد می داند. افزایش حقوق و تامین امکانات مالی و رفاهی و رفع فقر و محرومیت از زندگی معلمان. بالابردن منزلت اجتماعی معلمان در بستر ایجاد تشکلهای علمی و صنفی. اجرای عدالت در ضریبهای حقوقی، بالابردن جایگاه تعلیم و تربیت از طریق تغییر سیاستهای کلان کشور در جهت اولویت دادن به سرمایه گذاری در آموزش و پرورش. اصلاح شیوه های گزینش و پرورش آموزگار و بالا بردن دانش، تواناییها و مهارتهای علمی و آموزش آموزگاران. اجرای سیاست تمرکز زدایی و فراهم کردن زمینه مشارکت همه جانبه آموزگاران در آموزش و پرورش. اصلاح مدیریت نیروی انسانی و استقرار نظام شایسته سالاری. ایجاد تشکلهای صنفی برای دفاع از حقوق معلمان و حریم تعلیم و تربیت. تقویت شرکت بیمه ای برای معلمان و در پایان پرداخت مطالبات فرهنگیان. جبهه ملی ایران بار دیگر روز معلم را گرامی می دارد و به همه معلمین سرافراز و آزاده میهن عزیزمان درود می فرستد و از مبارزات برحقی که آنان برای دفاع از حقوق ملی و صنفی خود درپیش دارند قویا پشتیبانی می کند.
تهران – جبهه ملی ایران
۱۱/۲/۱۳۹۴