سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۵ خرداد, ۱۴۰۵ ۰۸:۴۶

سه شنبه ۵ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۸:۴۶

زمزمه افزایش قیمت ۹ حامل انرژی در فاز دوم

در صورت تصويب نهايي اين سناريو در دولت و مجلس، قيمت نفت كوره از ليتري ۲۰۰ تومان در فاز اول هدفمندي يارانه‌ها به ليتري ۱۳۸۰ تومان و قيمت نفت سفيد از ليتري ۱۰۰ تومان در فاز اول هدفمندي به ۲۰۰۰ تومان در فاز دوم افزايش خواهد يافت. بر اساس اين گزارش، قيمت سي ان جي در فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها هر مترمكعب ۱۵۰۰ تومان، قيمت گاز مايع ليتري ۷۱۵ تومان و قيمت گاز طبيعي نيز هر مترمكعب ۷۴۶ تومان پيشنهاد شد كه البته هنوز در دولت نهايي نشده و در صورت تصويب نهايي در دولت بايد در مجلس نيز تصويب شود

پس از آن‌که بااجرای فاز اول هدفمندی یارانه‌ها شاهد افزایش قیمت حامل‌های سوخت و همچنین آب و برق بودیم اجرای فاز دوم نیز موج دیگری از افزایش قیمت را در بر خواهد داشت در این بین و با توجه به شرایط اقتصادی کشور اجرای فاز دوم توسط مجلس متوقف شد تا در زمان مناسبی نسبت به اجرای آن اقدام شود. اما آنچه مسلم است با اجرای فاز دوم باز هم افزایش قیمت در کشور را شاهد خواهیم بود. بر اساس جزئیات یکی از سناریوی‌های اصلی قیمت ۹ حامل انرژی در فاز دوم هدفمندی که در دولت مطرح است ولی هنوز نهایی نشده، قیمت بنزین ۲۲۰۰، گازوئیل ۱۹۲۰، گاز طبیعی ۷۴۶ و برق ۲۵۸ تومان می‌شود.

 

در حالی فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها در دولت در حال بررسی نهایی است و قیمت جدید حامل‌های انرژی نیز در حالی نهایی شدن است، خبرگزاری تسنیم به جزئیات اطلاعات قیمت ۹ حامل انرژی در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها که به عنوان یکی از سناریو‌های اصلی در حال بررسی است، دست یافت که در صورت تصویب نهایی در دولت، باید در مجلس شورای اسلامی نیز تصویب شود. بر اساس این سناریوی پیشنهادی که هنوز نهایی نشده است، قیمت بنزین از ۴۰۰ تومان فعلی به ۲۲۰۰ تا ۲۳۰۰ تومان افزایش می‌یابد و قیمت گازوئیل که در فاز اول هدفمندی یارانه‌ها ۱۵۰ (نیمه یارانه ای) و ۳۵۰ (آزاد) بوده است، در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها ۱۹۲۰ تومان پیشنهاد شده است.

 

در صورت تصویب نهایی این سناریو در دولت و مجلس، قیمت نفت کوره از لیتری ۲۰۰ تومان در فاز اول هدفمندی یارانه‌ها به لیتری ۱۳۸۰ تومان و قیمت نفت سفید از لیتری ۱۰۰ تومان در فاز اول هدفمندی به ۲۰۰۰ تومان در فاز دوم افزایش خواهد یافت. بر اساس این گزارش، قیمت سی ان جی در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها هر مترمکعب ۱۵۰۰ تومان، قیمت گاز مایع لیتری ۷۱۵ تومان و قیمت گاز طبیعی نیز هر مترمکعب ۷۴۶ تومان پیشنهاد شد که البته هنوز در دولت نهایی نشده و در صورت تصویب نهایی در دولت باید در مجلس نیز تصویب شود.

 

قیمت سی ان جی، گاز مایع خانگی، گاز مایع خودرو و گاز طبیعی در فاز اول هدفمندی یارانه‌ها به ترتیب ۳۰۰، ۱۰۰، ۳۰۰ و ۷۰ تومان بوده است. در این سناریوی پیشنهادی قیمت برق از ۴۵ تومان در فاز اول به ۲۵۸ تومان در هر کیلووات ساعت در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها پیشنهاد شده و قیمت آب نیز از مترمکعبی ۲۸۳ تومان در فاز اول به ۷۵۰ تومان در فاز دوم افزایش خواهد یافت. در این سناریوی پیشنهادی در دولت، نرخ تورم حاصل از این افزایش قیمت‌ها در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها حداکثر ۲۶ درصد برآورد شده است.

 

افزایش مرحله‌ای

عطا الله حکیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در این خصوص به «ملت ما» می‌گوید: احتمال این‌که قیمت‌ها به این سطح برسد وجود ندارد چرا که با توجه به رایزنی‌های مجلس و دولت مقرر شده تا آزاد‌سازی قیمت‌ها به صورت مرحله‌ای و پله‌ای انجام شود بنابر این احتمال افزایش یک باره قیمت‌ها ناشی از هدفمندی در حال حاضر وجود ندارد. این نماینده مجلس در ادامه خاطرنشان می‌کند: حتی با افزایش قیمت‌ها به صورت پله‌ای و مرحله باز هم قیمت‌ها به سطحی که عنوان شده نمی‌رسد و پایین‌تر از آن خواهد بود.

 

یارانه‌ها فاز می‌دهد؟

مروری بر آنچه طی روز‌های گذشته درباره اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها مطرح شده است.  «توقف فاز دوم هدفمندی». رئیس مجلس شورای اسلامی در حالی مهر تایید بر توقف فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها زد که کم‌تر از دو ماه پس از این اظهارنظر خبر آمد جلسات فاز دوم هدفمندی در دولت آغاز شده است.

 

بر این اساس وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به پرسشی درباره اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها اعلام کرد: «مجددا جلسات ستاد هدفمندی یارانه‌ها به ریاست رئیس‌جمهور آغاز شده و از همه دستگاه‌ها از جمله وزارت صنعت خواسته شده تا ارزیابی خود را از اجرای مرحله اول اعلام کنند، ضمن این‌که بسته‌های حمایتی مرحله دوم به گونه‌ای خواهد بود که موجب رونق بیش‌تر اقتصاد شود.» درست در همین روز احمدعلی مقیمی نماینده بهشهر در نطق میان دستور خود به صراحت اعلام کرد: «فاز دوم قانون هدفمندی، بی‌سر و صدا در حال اجرا است». این عضو کمیسیون عمران مجلس درباره تصمیم دولت برای اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها، گفت:

 

«نمایندگان به تصور خود جلوی اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها را گرفته‌اند، غافل از این‌که قانون فوق در حال اجرا است و دولت رسما ارز مبادله ای را ۲۴۵۰ تومان تصویب می‌کند و بدون هیچ محاسبه‌ای قیمت کالاها دو برابر می‌گردد.» گمانه‌زنی‌های متفاوتی درباره اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها مطرح شد تا این‌که خبری در رابطه با حضور رئیس‌جمهوری در مجلس شورای اسلامی منتشر شد.

 

پس از قطعی شدن حضور رئیس‌جمهوری در مجلس، غلامرضا مصباحی‌مقدم، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با ابراز خرسندی از حضور رئیس‌جمهور در مجلس برای صحبت با نمایندگان در خصوص بحث اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، گفت که اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها و بحث‌های مربوط به افزایش مبلغ یارانه نقدی تبعاتی را به دنبال خواهد داشت که در نتیجه نیازمند واردات کارگر افغانی خواهیم بود.

 

گزارش خبر آنلاین حاکیست رئیس مجلس نیز در جمع نمازگزاران شهرستان آران و بیدگل که در مصلای این شهر برگزار شد مخالفت مجلس با اجرای فاز دوم هدفمندی را‌ مانعی برای دامن زدن به گرانی‌ها عنوان کرد تا نمایان شود فضای مجلس چندان با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها همخوانی ندارد.

 

در همین روز وزیر صنعت، معدن و تجارت بار دیگر در باره زمان اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها اعلام کرد که اجرای مرحله دوم به تصمیم مجلس بر می‌گردد، دولت کار مطالعاتی خود را آغاز کرده، تجزیه و تحلیل‌ها انجام شده و درباره نتایج اجرای مرحله اول هم گزارشات خوبی به دست آمده است.

 

اما موضوع اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها طی هفته گذشته پای فعالان بخش خصوصی را نیز وسط کشید به‌طوری‌که در آخرین جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در روز یکشنبه هفته‌ای که گذشت بیانیه‌ای با این محتوا صادر شد که تا بررسی فاز نخست هدفمند شدن یارانه‌ها به اتمام نرسیده درباره فاز دوم تصمیم‌گیری نشود. اظهار نظر‌های متفاوتی درباره اجرایی شدن فاز دوم هدفمند شدن یارانه‌ها توسط مسئولان، نمایندگان مجلس و کارشناسان مطرح بود تا این‌که به فاصله یک روز مانده به حضور احمدی‌نژاد در مجلس به‌طور رسمی خبری منتشر شد مبنی بر این‌که محمود احمدی‌نژاد در مجلس از فاز دوم هدفمندی سخن می‌گوید .

 

در نهایت صبح روز چهارشنبه احمدی‌نژاد در جمع نمایندگان مجلس حاضر شد و درباره اجرایی شدن فاز دوم هدفمند شدن یارانه‌ها توضیح داد و از نمایندگان مجلس خواست تا او را در ادامه این مسیر یاری کنند. پس از صحبت‌های احمدی‌نژاد اظهار نظر‌های متفاوتی از سوی برخی نمایندگان مجلس مطرح شد اما آنچه به زعم اکثر کارشناسان اقتصادی مورد تاکید قرار گرفته این است که در حال حاضر نباید فاز دوم هدفمند شدن یارانه‌ها به مرحله اجرا در بیاید. این در حالی است که دولت آمادگی خود را برای اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها اعلام کرده است.

 

باید منتظر ماند و دید آیا محمود احمدی‌نژاد بار دیگر اعتماد نمایندگان مجلس برای اجرایی شدن فاز دوم هدفمند شدن یارانه‌ها را جلب خواهد کرد یا خیر.

 

 

تاریخ انتشار : ۱ بهمن, ۱۳۹۱ ۱۱:۲۶ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

جنگ‌طلبان در حالی که ترامپ از توافق ایران خبر می‌دهد، در حال فروپاشی هستند!

تریتا پارسی: اما اسرائیل تنها تهدید برای توافق نیست. هم واشنگتن و هم تهران باید نظم و انضباط فوق‌العاده‌ای را اعمال کنند تا اطمینان حاصل شود که روایت‌های رقابتی آنها از پیروزی، اردوگاه مخالفان تندرو را در کشور دیگر تقویت نمی‌کند. در طول مذاکرات، ترامپ حساسیت بسیار کمی نسبت به اینکه چگونه پست‌های تحریک‌آمیز او در رسانه‌های اجتماعی، توانایی تهران برای سازش را پیچیده می‌کند، نشان داده است.

مطالعه »

«تنبیه خاموش» یا آزادی بیان!

فارغ‌التحصیلان مطالعات خاورمیانه نتیجه گرفته اند که: «برکناری فانی پیام تکان‌دهنده‌ای به دانشجویان و محققان مطالعات خاورمیانه می‌فرستد مبنی بر اینکه تحقیق، تدریس، خدمات نهادی و بحث آزاد در مورد موضوعات حساس سیاسی، مانند جنگ جاری در ایران، مشمول سانسور سیاسی و تحریم‌های نهادی است. چنین پیامی نه تنها با ارزش‌های اصلی مأموریت آموزشی و علمی دانشگاه واشنگتن در تضاد است، بلکه با اصول آموزش دانشگاهی و آموزشی ما نیز مغایرت دارد، اصولی که ما را به تفکر انتقادی، مشارکت در بحث‌های علمی آزاد و مواجهه با سوالات سیاسی فوری با دقت و صداقت فرا می‌خواند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

تعویق مذاکرات غنی‌سازی هسته‌ای تا زمان دستیابی به توافقی برای پایان دادن به جنگ و باز کردن تنگه هرمز.

از غزه تا میناب | کودکان در جنگ | برنامه ویژه دوره هفدهم جشنواره بین‌المللی سینمای تبعید – سوئد

خون صلح، اضطراب جنگ

کانون مدافعان حقوق کارگر: پرویز قلیج خانی هم از میان ما رفت – یادش گرامی

قهرمانی زنان ایران؛ لبخند یک ملت در روزهای سخت

پنجمین نمایشگاه هنرهای تجسمی فرزانگان یک